Μαρουσάκης: «Μετά τις υψηλές θερμοκρασίες, έρχονται επικίνδυνα μπουρίνια και χαλάζι»

Μαρουσάκης: «Μετά τις υψηλές θερμοκρασίες, έρχονται επικίνδυνα μπουρίνια και χαλάζι»

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης με ανάρτηση του στο Facebook τόνισε ότι έρχονται άσχημα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες μέρες

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αλλάζει ο καιρός τις επόμενες ημέρες καθώς σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, καθώς αναμένονται βροχές, καταιγίδες με έντονους κεραυνούς και χαλάζι.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, «αιτία γι’ αυτή την αλλαγή του καιρού είναι αυτό που καλούμε στη Μετεωρολογία “φαινόμενο ψυχρής λίμνης”».

Η ανάρτησή του

«ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΡΙΑΔΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΜΠΟΥΡΙΝΙΑ!!!

Στροφή 180 μοιρών θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες μιας και από την πολλή ζέστη και τα μελτέμια θα οδηγηθούμε σε έντονη αστάθεια που θα προκαλέσει καταιγίδες με έντονους κεραυνούς και χαλάζι.

ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΨΥΧΡΕΣ ΛΙΜΝΕΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

Αιτία γι’ αυτή την αλλαγή του καιρού είναι αυτό που καλούμε στη Μετεωρολογία “φαινόμενο ψυχρής λίμνης”. Όπως έχουμε εξηγήσει και στο παρελθόν, με τον όρο “ψυχρή λίμνη” αναφερόμαστε σε μια “κλειστή” περιοχή στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα όπου η θερμοκρασία του αέρα υποχωρεί απότομα προκαλώντας μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας στον αέρα που βρίσκεται κοντά στην επιφάνεια της Γης και στον αέρα που βρίσκεται πιο ψηλά. Αυτή η θερμοκρασιακή αντίθεση με τη σειρά της δημιουργεί έντονη ατμοσφαιρική αστάθεια με αποτέλεσμα την ανάπτυξη καταιγίδων που υπό προϋποθέσεις μπορεί να γίνουν πολύ επικίνδυνες.

Στον πρώτο μας χάρτη με τα μπλε βέλη σημειώνουμε τις δύο διαδοχικές ψυχρές λίμνες που αναμένεται να μας απασχολήσουν τη νέα εβδομάδα.

“ΠΟΝΗΡΟΣ” ΚΑΙΡΟΣ

Οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τη νέα εβδομάδα είναι σε θέση να μας “ξεγελάσουν” και να μας πιάσουν στον ύπνο…

Και αυτό το λέμε διότι μπορεί η ημέρα να ξεκινά με πολύ καλό καιρό, ήλιο και ζέστη, τίποτα όμως δεν θα προϊδεάζει γι’ αυτό που θα ακολουθεί στη συνέχεια, όπου προς το απόγευμα και νωρίς το βράδυ θα ξεσπάνε από το πουθενά ισχυρές καταιγίδες με έντονους τοπικά κεραυνούς και χαλάζι. Γι’ αυτό και ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ότι όταν βλέπουμε στον ουρανό να μαζεύονται “βαριά” σύννεφα και πριν ακούσουμε τα πρώτα μπουμπουνητά ή δούμε τις πρώτες ψιχάλες, θα πρέπει να απομακρυνόμαστε από τη θάλασσα και από εκτεθειμένα σημεία γενικότερα και να πηγαίνουμε σε ασφαλή σημεία μιας και οι κεραυνοί είναι ικανοί να προκαλέσουν ακόμη και το θάνατο!

Στον δεύτερο χάρτη μας μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία των βροχοπτώσεων για τις επόμενες ημέρες όπου οι περιοχές που θα επηρεάζονται θα είναι τα ηπειρωτικά αλλά και το δυτικό και βόρειο Αιγαίο. Τα φαινόμενα θα ξεκινούν το μεσημέρι από ορεινούς όγκους της ηπειρωτικής χώρας και γρήγορα θα εξαπλώνονται και σε πεδινές περιοχές ενώ από το απόγευμα και το βράδυ θα εξελίσσονται σε θαλάσσιες παραθαλάσσιες εκτάσεις.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται τόσο η Αττική όσο και η Θεσσαλονίκη.

Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!!!»

Μαρουσάκης: «Μετά τις υψηλές θερμοκρασίες, έρχονται επικίνδυνα μπουρίνια και χαλάζι»

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X