Ο Μπακασέτας αγάπησε την ευθύνη πολύ πριν γίνει captain

Ο Μπακασέτας αγάπησε την ευθύνη πολύ πριν γίνει captain
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος αφήνει για λίγο την ΑΕΚ στην άκρη και καταπιάνεται με το ερώτημα «πως τα κατάφερε έτσι ο Μπακασέτας;»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στην ΑΕΚ μπροστάρης ο Τάσος Μπακασέτας στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2018. Το κατάφερε (44 ματς, 8 γκολ, 9 ασίστ σε 2.500 αγωνιστικά λεπτά εκείνη την χρονιά) μαζί με τους συμπαίκτες του και τον Χιμένεθ μετά από 24 χρόνια.

Στην Τράμπζονσπορ το ίδιο. Ανάγκασε τους Τούρκους στο «Σενόλ Γκιουνές» να χορεύουν συρτάκι για πάρτη του και να σέβονται την ελληνική σημαία στην φιέστα. Έφερε το πρωτάθλημα (43 ματς, 9 γκολ, 8 ασίστ σε 3.000 αγωνιστικά λεπτά φέτος) μαζί με τους συμπαίκτες του και τον κόουτς Αβτσί μετά από 38 χρόνια.

Στην Εθνική Ελλάδας μία από τα ίδια. Και επί Φαν’τ Σιπ και τώρα επί Πογιέτ, μπροστά. Πιο μπροστά από όλους (46 παιχνίδια, 6 γκολ, 5 ασίστ σε 3.000 αγωνιστικά λεπτά στην καριέρα του στην Εθνική ομάδα) στην ευθύνη να γίνει ξανά η Εθνική μέγεθος, να «παλεύει» μέχρι τέλους για να βρίσκεται σε μία μεγάλη διοργάνωση. Και στις αποτυχίες πρώτος. Μπροστά. Σε κάμερες, αποδυτήρια. Αγάπησε την ευθύνη και παίζει 1-2 μαζί της.

Ο Μπακασέτας θυσιάστηκε, μα λυτρώθηκε

Για τον Τάσο Μπακασέτα εσχάτως γράφτηκαν και γράφονται πολλά. Μας κάνει περήφανους στην Ελλάδα και δη στην ΑΕΚ. Ειδικότερα στην ΑΕΚ μας κάνει μέχρι και να… χτυπάμε όλοι μας το κεφάλι στον τοίχο. Τι δεν κάναμε καλά, τι δεν εκτιμήσαμε σωστά. Πως τα κατάφερε έτσι ο Μπακασέτας μακριά μας; Ποιόν θυσιάσαμε στο βωμό για να παίξουν άλλοι εκεί. Η ΑΕΚ τον ξεπούλησε, εξασφάλισε ελάχιστο οικονομικό αντίτιμο και ιδανικά πρέπει όσοι ασχολήθηκαν με την υπόθεση Μπακασέτα να επαναξιολογήσουν πολλά για την γνώση τους στο αντικείμενο.

Εκτός ΑΕΚ «λυτρώθηκε» το παλικάρι και χαμογελά ξανά πλατιά και πηγαία, όπως την ημέρα που ήρθε στην ΑΕΚ, την ημέρα που είδε την Νέα Φιλαδέλφεια να γιορτάζει το πρωτάθλημα, την ημέρα που πανηγύριζε την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Για όλα αυτά δούλεψε, προσέφερε, θυσιάστηκε για το γκρουπ.

«Απελευθερώθηκε» πια από αυτή την «αρρωστημένη» πίεση στα μέρη μας, από αυτό το «αρρωστημένο» περιβάλλον της ΑΕΚ. Αυτό που επιχειρείται πολύ ορθώς αυτό το καλοκαίρι να αλλάξει. Και όσες αλλαγές κάνει ο Δημήτρης Μελισσανίδης, θεωρώ με μία πρώτη ματιά ότι είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Πρέπει να αλλάξουν πολλά, όχι με πανικό, αλλά μέσα από πλάνο και λογικές απαντήσεις στα δεδομένα ερωτήματα που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια για όλα αυτά που δεν κάνουμε καλά στο ποδόσφαιρο. Καθόλου καλά.

Ο Μπακασέτας αγάπησε την ευθύνη πολύ πριν γίνει captain

Αγάπησε την ευθύνη, παίζει μπάλα μαζί της

Επιστρέφοντας για τον Μπακασέτα, είναι ένα παιδί που απέδειξε ότι αγάπησε την ευθύνη νωρίς. Χωρίς να του το ζητήσουν, χωρίς να του το φορτώσουν. Και στον Πανιώνιο και στην ΑΕΚ, και στην Αλάνιασπορ και στην Τράμπζονσπορ. Πρώτα έγινε παίκτης που παίρνει ευθύνες, πρωτοβουλίες και βγαίνει μπροστά όταν πραγματικά υπάρχει λόγος και μετά φορά το περιβραχιόνιο ως φυσική εξέλιξη. Μπήκε βασικός στην 11άδα της Εθνικής πριν το περιβραχιόνιο. Ακόμη και αν μείνει στον πάγκο τώρα που είναι στο πικ της καριέρας του, θα επιστρέψει με τον ίδιο ζήλο στο χορτάρι ακόμη και ως αλλαγή. Σέβεται το γκρουπ, τη δουλειά που ρίχνουν όλοι μαζί, τον στόχο και τον εαυτό του πάνω από όλα.

Ξέρω ότι ο Μπακασέτας δεν είναι στην ΑΕΚ τώρα και αυτό έχει αναλυθεί από πολλούς. Ξέρω πολύ καλά ότι με αυτά τα δεδομένα που δημιούργησε ο ίδιος, δύσκολα θα τον δούμε σύντομα κοντά μας. Τον Ιούνιο θα γίνει 29 και με όσα κάνει τώρα στην Τουρκία και ως φυσικός captain της Εθνικής δεν χωρά στην Ελλάδα και την ΑΕΚ.

Μαθηματικά βέβαιο ότι κάποια στιγμή ο Μελισσανίδης θα κάνει την κίνηση του για να γυρίσει ο Τάσος στο κλαμπ που ανήκει ψυχί τε και σώματι, για να πατήσει το νέο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μπορεί ως αρχηγός, μπορεί και όχι. Σίγουρα όμως θα είναι αυτός που θα πάρει την ευθύνη πάνω του στο χορτάρι για να γίνουν όλα σωστά. Αρχηγός γαρ…

ΥΓ: Όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να είναι και case study στην ΑΕΚ για την επιλογή αρχηγών. Τον αρχηγό τον «ορίζει» το γκρουπ, το κλίμα στα αποδυτήρια, όχι η διοίκηση. Γιατί εκεί θα δεις και καραμπινάτες αστοχίες τύπου Βράνιες, Άμραμπατ που δεν «κολλάνε» και λάθη τύπου Μάνταλου που η φθορά δημιούργησε μία τοξική σχέση στο εσωτερικό.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X