Πολυτάρχου: «Την πρώτη χρονιά κατάλαβα τι σημαίνει ΑΕΚ, τη δεύτερη κατάλαβα ότι είναι η ιδέα»

Πολυτάρχου: «Την πρώτη χρονιά κατάλαβα τι σημαίνει ΑΕΚ, τη δεύτερη κατάλαβα ότι είναι η ιδέα»
Photo Credits: INTIME

Ο έμπειρος γκαρντ και άλλοτε αρχηγός της ΑΕΚ, Μιχάλης Πολυτάρχου μίλησε για το πέρασμά του στην «Ένωση»

Μία συνέντευξη παραχώρησε ο Μιχάλης Πολυτάρχου.

Ο έμπειρος γκαρντ και άλλοτε αρχηγός της ΑΕΚ, μιλώντας στον «bwinΣΠΟΡ FM 94,6», είπε αρχικά για το Ψυχικό. Έπειτα στάθηκε και στο πέρασμά του από τη «Βασίλισσα».

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την άνοδο με το Ψυχικό φέτος: «Όταν ξεκίνησε η σεζόν δεν μας είχαν για φαβορί και καλά έκαναν. Ήταν άλλες ομάδες με πιο μεγάλα μπάτζετ. Αλλά, μπάσκετ δεν παίζουν τα λεφτά, αλλά η θέληση. Τα πιο δύσκολα ματς ήταν με την Ελευθερούπολη, πιστεύω, που έπρεπε να κάνουμε break. Ο Τρίτων είναι μία καλή ομάδα και συγχαρητήρια για την πορεία, παρ’ όλα τα προβλήματα που είχε με την αποχώρηση του Μαυροκεφαλίδη και την απώλεια του Τσόχλα. Ήταν περίεργα ματς. Μέσα σε 45 ημέρες παίξαμε 15 ματς. Η αλήθεια είναι ότι αντέξαμε, αν και παίζαμε χωρίς προπονήσεις. Ευτυχώς δεν είχαμε τραυματισμούς. Η Καρδίτσα ήταν πιο σοβαρή από την αρχή και της άξιζε να ανέβει. Έχει κόσμο, έχει γήπεδο, πήγε εκεί και ο Γιάννης Μπουρούσης…».

Για το ποιο ήταν το «κλειδί» της ανόδου: «Το “κλειδί” ήταν ότι ήμασταν μία παρέα. Δεν είχαμε άγχος. Η διοίκηση από την πρώτη μέρα μας είπε τη μαγική… λέξη: “Θέλουμε να παίζετε, να ευχαριστιέστε και εμείς να χειροκροτούμε”. Αυτό δεν μας έδωσε πίεση. Ο κόουτς μάς εμπιστεύτηκε από την πρώτη στιγμή. Δουλεύαμε πολύ καλά, αλλά η παρέα και η θέληση σε κάθε ματς ήταν το… κλειδί».

Για το ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία για τη συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία: «Η δυσκολία είναι το γήπεδο. Επειδή, όμως, οι άνθρωποι της ομάδας είναι πολύ σοβαροί και είναι κύριοι σε όλα, πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση σύντομα. Υπάρχουν γήπεδα, όπως για παράδειγμα του Χολαργού. Νομίζω θα τα καταφέρουμε. Είναι σοβαροί οι άνθρωποι της ομάδας με πρώτο τον προπονητή, Ρεμεντέλα. Τη θεωρεί σπίτι του και αυτό το πέρασε και σε εμάς».

Για το αν θα συνεχίσει τη νέα σεζόν στο Ψυχικό: «Είναι νωρίς ακόμη. Μου αρέσει και θα παίζω σίγουρα, όσο αντέχω γιατί πραγματικά αυτό είναι η ζωή μου. Θα ήθελα πολύ η αλήθεια είναι. Πολλά παιδιά θα ήθελαν από την ομάδα να συνεχίσουν και νομίζω ότι ο κόουτς το εκτιμά αυτό. Η ηλικία δεν παίζει ρόλο γιατί προσπαθείς για σένα και το δίνεις στην ομάδα. Όλα τα άλλα είναι απλώς νούμερα. Έπαιζα αρκετά φέτος και ποτέ δεν είπα ότι είμαι κουρασμένος».

Για την ΑΕΚ: «Είναι η ομάδα της καρδιάς μου και δεν αλλάζει αυτό. Δεν ήμουν ΑΕΚ, έγινα ΑΕΚ. Από την Α1 πήγε στη Β’ Εθνική. Είχα την τύχη να παίξω σε όλες τις κατηγορίες και να παίξω και στην Α1 με την ΑΕΚ. Την πρώτη χρονιά κατάλαβα τι εστί ΑΕΚ, τη δεύτερη κατάλαβα ότι είναι η ιδέα. Ο κόσμος με έκανε να την αγαπήσω».

Για τον Ηρακλή και αν θα πήγαινε ξανά: «Όταν έπεσε ο Ηρακλής στο τελευταίο ματς στεναχωρήθηκα πολύ. Ήμουν μερικούς μήνες στον Ηρακλή και ένιωσα πολλή αγάπη και ότι ο κόσμος τον στηρίζει πάντα. Θα πήγαινα. Μακάρι να υπάρχει και γιατί έχει πολλά προβλήματα πάλι. Έτσι όπως έχει πάει η Α1 θα γίνουν πολλά ξεκαθαρίσματα».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Ανατροπή Τίτλου για την ΑΕΚ, 2-1 τον Άρη στο Χαριλάου| AEK Τalk 21/4/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X