Τους περιμένει «Γολγοθάς» και βαρίδια πολλών εκατ. ευρώ

Τους περιμένει «Γολγοθάς» και βαρίδια πολλών εκατ. ευρώ
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για το πολύ δύσκολο έργο που έχουν μπροστά τους Ράντεκ Κουχάρσκι και Ματίας Αλμέιδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η επόμενη χρονιά θα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Μπροστά μας έχουμε μία σεζόν, όπου η λέξη «υπομονή» πρέπει να ακουστεί, όσα «μπινελίκια» και αν ακουστούν αμέσως μετά σε όποιον την προφέρει. Καταλαβαίνω πως τέσσερα χρόνια γεμάτα από αγωνιστικές αποτυχίες είναι πολλά, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που το βιώνουμε χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία για το χθες, το σήμερα και το αύριο της ΑΕΚ.

Ήταν λαϊκή απαίτηση οι αλλαγές σε όλα τα επίπεδα και τέτοιες βλέπουμε να συντελούνται. Όλοι λέγαμε ότι πρέπει να αλλάξουν και τα πόμολα και βλέπουμε πως έχουμε αλλαγές σε όλες τις θέσεις. Για την ανθρωπογεωγραφία των Σπάτων έγραψα στο προηγούμενο blog. Για τις αλλαγές της ΠΑΕ έγιναν ήδη κάποιες και αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες. Όσο για το ρόστερ και εκεί θα υπάρξουν πολλές και μάλιστα αναγκαστικά.

Ξέρω ότι το βασικό θέμα για κάποιους (θα) είναι ο Μάνταλος, το βλέπω από τα μηνύματα που δέχομαι, τη γνώμη μου την έχω πει σε προηγούμενα blog (θεωρώ πως ο κύκλος του θα έπρεπε να κλείσει), αλλά το πιο σημαντικό σε αυτή την ιστορία είναι άλλο. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλά «βαρίδια» τα οποία η ΑΕΚ πρέπει να βρει τρόπο να τα ξεφορτωθεί και εδώ μπαίνουν στην εξίσωση ο Ράντεκ Κουχάρσκι και ο Ματίας Αλμέιδα.

Απομένει σχεδόν ένας μήνας μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας και σχεδόν 40 μέρες μέχρι την αναχώρηση της ομάδας για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Το πιο σημαντικό που πρέπει να κάνει η ΑΕΚ είναι να πάει στην Ολλανδία με το ρόστερ της ολοκληρωμένο σε ποσοστό σχεδόν 90% προκειμένου να μπορέσει ο Αργεντινός να δουλέψει σωστά και να βάλει τις βάσεις για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Έτσι όπως είναι δομημένο το ρόστερ και βάσει της εικόνας που έχουμε από τους ποδοσφαιριστές τη σεζόν που ολοκληρώθηκε τα πράγματα είναι πολύ απλά. Υπάρχουν τουλάχιστον δέκα περιπτώσεις παικτών που είτε δεν υπολογίζονται δεδομένα, είτε έχουν εκφράσει την επιθυμία να φύγουν. Επίσης υπάρχουν αρκετοί αστερίσκοι για τους οποίους δεν μπορούμε να μιλήσουμε με σιγουριά.

Πολλά συμβόλαια, πολλά πεταμένα λεφτά

Ο Παναγιώτης Τσιντώτας τη χρονιά που πέρασε δεν έπεισε. Έχει ένα ακόμα συμβόλαιο και ετήσιες αποδοχές γύρω στις 150-200 χιλιάδες ευρώ. Ο Όγκνιεν Βράνιες αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα και λαμβάνει περί τις 450 χιλιάδες. Ο Μιχάλης Μπακάκης είναι σχεδόν ένα χρόνο ανενεργός και έχει συμβόλαιο για του χρόνου περί τις 400.000.

Γύρω στα 150-200 χιλιάρικα παίρνει και ο Στράτος Σβάρνας που τέθηκε στο περιθώριο. Ο Νταμιάν Λε Ταλέκ παίρνει μίνιμουμ 700 χιλιάδες και είναι ένα από τα μεγαλύτερα «αγκάθια». Ο Αλεξάντερ Φράνσον ήρθε, δεν τον είδε κανείς παρά μόνο όσοι τον προπονούσαν είδαμε στην Τούμπα ότι το 14 στην πλάτη της φανέλας του και έχει συμβόλαιο γύρω στις 200.000.

Ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς είναι επίσης εκτός πλάνων και οι ετήσιες απολαβές του κυμαίνονται στις 400.000. Όσο για τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, φέτος δεν βοήθησε καθόλου και έχει για τη νέα σεζόν συμβόλαιο της τάξης του μισού εκατ. ευρώ (500.000).

Τέλος υπάρχει και ο Νόρντιν Άμραμπατ, ο οποίος έχει εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσει, παραμένει… φευγάτος, αλλά εκκρεμεί μία επαφή με τον Αλμέιδα για να μάθουμε για το μέλλον του. Όσο για τον Γιώργο Τζαβέλλα έχει και αυτός συμβόλαιο ύψους 400.000 και επίσης κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά για το τι θα γίνει.

Χοντρικά λοιπόν η ΑΕΚ σε αυτούς τους ποδοσφαιριστές που δεν μπορούν να θεωρούνται κομμάτια του βασικού κορμού της για τη νέα χρονιά θα πρέπει να δώσει περισσότερα από 4 εκατ. ευρώ!

Το μεγάλο στοίχημα για τον Ράντεκ Κουχάρσκι είναι να βρει τον ιδανικό τρόπο να απαλλαγεί από αυτά τα «βαρίδια» ή από όσα περισσότερα μπορεί. Με αυτόν τον τρόπο η ΑΕΚ θα έχει και τη δυνατότητα και θα πρέπει να επενδύσει σε παίκτες ποιοτικούς και ενδεκαδάτους ενόψει της νέας χρονιάς. Για αυτό και το έργο ειδικά του νέου Τεχνικού Διευθυντή αναμένεται να είναι πολύ κομβικό.

Είναι επίσης κατανοητό πως δε γίνεται όλοι οι προαναφερόμενοι να πωληθούν ώστε η ΑΕΚ να βγάλει κέρδος. Θα υπάρξουν περιπτώσεις, όπου μπορεί να χρειαστεί η ΑΕΚ να προχωρήσει σε αποζημιώσεις για να τους αποτινάξει από πάνω της.

Επίσης υπάρχει πάντα η πιθανότητα να παραμείνουν κάποιοι εξ αυτών, διότι δε θα βρούνε είτε ομάδα που να καλύπτει τα θέλω τους, είτε ανάλογα συμβόλαια. Τα δύσκολα μόλις ξεκίνησαν και το καλοκαίρι αναμένεται να είναι πολύ «θερμό».

Χρειάζεται χρόνος για να «δέσουν»

Το ποδόσφαιρο δεν είναι Football Manager όπου πατάς το κουμπί και ξεκινάς να παίζεις. Μιλάμε για ανθρώπινες σχέσεις και καθημερινότητα για σχεδόν 50 άτομα μόνο στα Σπάτα! Μιλάμε για ανθρώπους με διαφορετική νοοτροπία, κουλτούρα, αντιλήψεις που πρέπει να έχουν χρόνο για να «δέσουν». Δεν είναι καθόλου εύκολη αυτή η διαδικασία. Ειδικά όταν οι «απέναντι» θα έχουν ορισμένες σταθερές τις οποίες εσύ δεν διαθέτεις. Η πιο κομβική είναι ότι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Πάοκ και Άρης ξεκινάνε την επόμενη χρονιά με τον ίδιο προπονητή. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημά τους σε σχέση με την ΑΕΚ.

ΥΓ: Το μεσημέρι της Πέμπτης ξεκινάει η συναρμολόγηση του Δικέφαλου Αετού μπροστά στο κτίριο που θα στεγάζονται το Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ και το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού. Ένα θέμα που αποκαλύψαμε στον Δικέφαλο τον περασμένο Σεπτέμβρη. Η στιγμή που θα μπούμε στο σπίτι μας πλησιάζει και εκεί όλα θα είναι πιο όμορφα. Αυτό είναι το μόνο δεδομένο.

ΥΓ 2: Θέμα Έιντουρ Γκούντγιονσεν δεν υπάρχει για την ΑΕΚ. Το πιθανότερο είναι μέσα στις επόμενες μέρες να κλείσει το θέμα του Μπρούνο Άλβες, ή κάποιου άλλου το όνομα του οποίου δεν έχει διαρρεύσει. Πάντως οι αλλαγές θα συνεχιστούν στην ΠΑΕ, ακόμα και σε επίπεδο που μερικοί ακόμα και τώρα δεν το πιστεύουν. Λεπτομέρειες προσεχώς.

ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)http://ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X