«Στριπτίζ» Αυγενάκη από FIFA – UEFA

«Αιχμές» για τους παίκτες του Ολυμπιακού από τον Λ. Αυγενάκη
Photo Credits: INTIME

Tις επόμενες εβδομάδες FIFA και UEFA θα στείλουν αναλυτική επιστολή με τις τροπολογίες που πρέπει να γίνουν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η πολυσυζητημένη συνάντηση των υπερεθνικών αρχών (FIFA – UEFA) με το υφυπουργείο αθλητισμού και την ΕΠΟ, για την «καυτή πατάτα» του ποδοσφαιρικού αυτοδιοίκητου, πραγματοποιήθηκε χθες και το αποτέλεσμα της ήταν κανονικό… στριπτίζ για τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την ΕΠΟ, τις επόμενες εβδομάδες FIFA και UEFA θα στείλουν αναλυτική επιστολή με τις τροπολογίες που πρέπει να γίνουν στην κείμενη νομοθεσία σε διατάξεις που καταπατούν το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Κι αν ο υφυπουργός σφυρίζει… αδιάφορα, τότε θα επιβληθούν κυρώσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο χρονικός ορίζοντας, που όρισαν για τις τροποποιήσεις, είναι το τέλος Ιουλίου κι αν μέχρι τότε δεν έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, θα αιωρείται το Grexit πάνω από την ΕΠΟ.

Το υφυπουργείο αθλητισμού μεταξύ άλλων πρέπει να τροποποιήσει διατάξεις για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, για το Μητρώο Σωματείων και για τη σύνθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Για την ΕΕΑ ξεκαθαρίστηκε ότι τα πορίσματα της δεν είναι δεσμευτικά για τα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου και «οι ποινές επιβάλλονται μόνο από τις Πειθαρχικές Επιτροπές της λίγκας ή της ΕΠΟ», όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε από τους ξένους αξιωματούχους.

Τουλάχιστον δύο ώρες κράτησε η συζήτηση για το Μητρώο Σωματείων και από τις FIFA – UEFA τονίστηκε ότι δεν μπορεί ένας αθλητικός νόμος να καθορίζει ποιες ομάδες θα συμμετέχουν στα πρωταθλήματα και ποιες θα ψηφίζουν στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΠΣ. Ηδη από την ΓΓΑ ανακοινώθηκε ότι «παρατείνεται έως τις 31/12/2022 η προθεσμία εναρμόνισης των Καταστατικών αθλητικών σωματείων, αθλητικών ενώσεων και αθλητικών ομοσπονδιών με τις προβλέψεις των αθλητικών νόμων». Το επόμενο βήμα θα είναι η κατάργηση της διάταξης που επιβάλει το Μητρώο στο ποδόσφαιρο.

Στη συζήτηση οι απεσταλμένοι της Νιόν και της Γενεύης τόνισαν ότι δεν μπορεί ένας νόμος να αναφέρει ποιες Ενώσεις θα εκπροσωπούνται στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, έστω και χωρίς να έχουν δικαίωμα ψήφου. «Είμαστε κατά σε οτιδήποτε παρεμβαίνει στη διοίκηση του ποδοσφαίρου και πατάει την λεπτή γραμμή. Θα υπάρξουν συνέπειες για την ΕΠΟ και γενικότερα για το ελληνικό ποδόσφαιρο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της UEFA Νίκολα Λούκα.

Ο Λ. Αυγενάκης δεν ήταν στην συνάντηση, ωστόσο μόλις ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις κάλεσε τους ξένους αξιωματούχους στο γραφείο του. Σε Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ αναφέρεται ότι του εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την «εξαιρετικά εποικοδομητική και παραγωγική», συνάντηση, ενώ στάθηκαν στη «χρησιμότατη διαδικασία διαλόγου και συνεργασίας», η οποία θα συνεχιστεί τις προσεχείς εβδομάδες. Από την πλευρά του, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου, «ο υφυπουργός εξήρε την αναγκαιότητα για συνεχή συνεργασία της Πολιτείας με τις FIFA/UEFA, ώστε να αντιμετωπίζονται τα ζωτικά προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και τους ενημέρωσε για την κατάθεση Τροπολογίας στη Βουλή, σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης (σσ: συζητείται σήμερα στις 10 το πρωί στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης), με την οποία παρέχεται η δυνατότητα εισαγωγής συστήματος Επαγγελματικής Διαιτησίας στο ποδόσφαιρό μας».

Η συγκεκριμένη διάταξη στην παρούσα φάση βρίσκει αντίθετη την ΕΠΟ και όπως λένε οι παράγοντες της «δεν πρόκειται να εφαρμοστεί από την Ομοσπονδία. Η ΕΠΟ θα εκλέξει σήμερα στην Γενική της Συνέλευση και το νέο της πρόεδρο, τον Τάκη Μπαλτάκο, ο οποίος θα είναι ιδιαίτερα σκληρός στα θέματα του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου.

Πηγή: LiveSport

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Γκέκο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X