Daily Mail: «Η Premier League θα ελέγξει τον Μαρινάκη για τα στημένα παιχνίδια και την διακίνηση ναρκωτικών»

Daily Mail: «Η Premier League θα ελέγξει τον Μαρινάκη για τα στημένα παιχνίδια και την διακίνηση ναρκωτικών»

Δημοσίευμα της «Daily Mail» αποκαλύπτει ότι η Premier League αναμένεται να αρχίσει έρευνα σχετικά με τον Βαγγέλη Μαρινάκη,

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Premier League, όπως αναφέρεται σε αγγλικό δημοσίευμα αναμένεται να… περάσει από κόσκινο τον Βαγγέλη Μαρινάκη, μετά την άνοδο της Νότιγχαμ Φόρεστ σχετικά με τις κατηγορίες που υπήρξαν για παράνομες δραστηριότητες στην Ελλάδα.

Πρόκειται, φυσικά, για έναν έλεγχο που γίνεται σε όλους τους ιδιοκτήτες των συλλόγων στην Αγγλία ώστε να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει κάποια «σκιά» ή κάποια κατηγορία που να είναι αντίθετη με τους νόμους στο Νησί.

Το δημοσίευμα της Daily Mail για τον Μαρινάκη

«Ο ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ, Ευάγγελος Μαρινάκης, αντιμετωπίζει τον έλεγχο της Premier League μετά την άνοδο.

Ο Έλληνας μεγιστάνας της ναυτιλίας κρίθηκε ικανός να είναι ιδιοκτήτης ενός συλλόγου από την EFL προτού ολοκληρώσει την αγορά της Φόρεστ ύψους 50 εκατομμυρίων λιρών πριν από πέντε χρόνια, παρά το γεγονός ότι ήταν αντικείμενο πολλαπλών ερευνών για φερόμενους στημένους αγώνες και διακίνηση ναρκωτικών.

Ωστόσο, η Πρέμιερ Λιγκ κάνει τις διαδικασίες χορήγησης άδειας πιο αυστηρές καθώς προσπαθεί να αποτρέψει την απειλή μιας ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής.

Ο Μαρινάκης είχε κατηγορηθεί για πολλά σοβαρά αδικήματα στην Ελλάδα πριν απαλλαχθεί.

Το 2019 ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού κατηγορήθηκε για στημένους αγώνες και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση προτού αθωωθεί από το Εφετείο δύο χρόνια αργότερα και πέρυσι Έλληνας δικαστής έκρινε ότι δεν υπήρχαν στοιχεία, αφού κατηγορήθηκε για λαθρεμπόριο ηρωίνης.

Η UEFA ξεκίνησε επίσης έρευνα για τους στημένους αγώνες, αλλά σε αντίθεση με τις ελληνικές αρχές δεν απήγγειλε κατηγορίες.

Η Πρέμιερ Λιγκ εξέφρασε τις ανησυχίες της λόγω των κατηγοριών και επικοινώνησε με την EFL μετά την πρόκριση της Φόρεστ στα πλέι οφ της Τσάμπιονσιπ. Ο 54χρονος, ο οποίος μεγάλωσε μια μικρή οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση σε έναν τεράστιο στόλο δεξαμενόπλοιων και πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων αξίας άνω των 2 δισεκατομμυρίων λιρών, δεν φαίνεται να παραβιάζει κανέναν από τους όρους αποκλεισμού της Premier League, οι οποίοι περιλαμβάνουν ποινικές καταδίκες που δεν έχουν εκτιθεί, έκπτωση του δικαιώματος να ασκεί προεδρία ή να υπόκειται σε διαδικασία αφερεγγυότητας.

Η νομική ομάδα του πρωταθλήματος, ωστόσο, θέλει να εξακριβώσει εάν υπάρχουν στοιχεία ότι ο Μαρινάκης είχε εμπλακεί σε καταστάσεις στο εξωτερικό που θα είχαν ως αποτέλεσμα την καταδίκη του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτό το στοιχείο συνέβαλε στη μεγάλη καθυστέρηση στην εξαγορά της Νιούκαστλ από το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, λόγω των ανησυχιών για διασυνδέσεις με τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Δεν τίθεται θέμα με τον προβιβασμό της Φόρεστ, καθώς το τεστ των ιδιοκτητών περιλαμβάνει πρόβλεψη για τους μετόχους, προκειμένου να έχουν χρόνο να εκχωρήσουν το μερίδιό τους.

Η επιθυμία να αποφευχθεί κάτι τέτοιο οδήγησε την Πρέμιερ Λιγκ να εξετάσει το ενδεχόμενο ενίσχυσης του τεστ συμπεριλαμβάνοντας τομείς όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα ηθικά ζητήματα, κάτι που ισχύει τόσο πριν από την εξαγορά ενός συλλόγου, όσο και μετά την άνοδό του».

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X