Στην ΑΕΚ δίνεται χρόνος, τον οποίο όμως πρέπει να εκμεταλλεύεται ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!

Στην ΑΕΚ δίνεται χρόνος, τον οποίο όμως πρέπει να εκμεταλλεύεται ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog για τις αλλαγές που συντελούνται, αλλά και όσα ακόμα πρέπει να γίνουν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ απέτυχε παταγωδώς την τελευταία τετραετία σε αγωνιστικό επίπεδο, κι αυτό είναι κάτι που προφανώς δεν μπορεί να το… χωνέψει εύκολα κανένας οπαδός της. Ούτε να γίνει ξαφνικά υπεραισιόδοξος από τη μια μέρα στην άλλη. Παρόλο αυτά, όταν βλέπουμε μια προσπάθεια από την πλευρά της διοίκησης για να αλλάξει η ομάδα, πρέπει να την καταγράφουμε και να την επισημαίνουμε. Να μην είμαστε δηλαδή εμπαθείς και άδικοι λόγω της δικαιολογημένης πίκρας μας. Ζητήσαμε όλοι μας, αλλαγές, με το που τελείωσε η σεζόν, όχι μόνο στο έμψυχο υλικό, αλλά και σε στελέχη.

Ε, αν μη τι άλλο, το τελευταίο διάστημα, αλλαγές γίνονται στο οργανόγραμμα. Και σε Σπάτα και σε Μαρούσι. Το αν ο καθένας από εμάς, συμφωνεί ή διαφωνεί με ορισμένες, δεν αλλάζει την ουσία. Και η ουσία είναι ότι έπρεπε να γίνουν αλλαγές. Και έχουν αρχίσει να γίνονται. Και πρέπει να γίνουν κι άλλες. Τώρα, το αν αυτές θα οι αλλαγές θα έχουν αποτέλεσμα, θα φανεί στο… χειροκρότημα.

Το οργανόγραμμα λοιπόν αλλάζει και ορθώς αλλάζει. Το ζήτημα πλέον είναι να αλλάξει και η νοοτροπία. Το έχω ξαναγράψει ότι σε αντίθεση με τα προηγούμενα καλοκαίρια, σε αυτό υπάρχει μια πολύ μεγάλη διαφορά. Η ΑΕΚ μπαίνει στην «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και ούτε η ομάδα, ούτε και η νοοτροπία της, δεν μπορεί και δεν γίνεται να έχουν καμία σχέση με αυτή την τελευταίας τετραετίας. Δεν μπορεί δηλαδή στη Νέα Φιλαδέλφεια να έρχεται ο οιοσδήποτε αντίπαλος με τη σκέψη που ερχόταν στο ΟΑΚΑ, ειδικότερα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σκέψη του τύπου… «εντάξει μωρέ, με την ΑΕΚ παίζουμε, πάμε να τη νικήσουμε».

Αλλαγή νοοτροπίας

Η ΑΕΚ μέσα στην πίκρα και το πλήγμα στο πρεστίζ της, που δέχτηκε, με τον αποκλεισμό από την Ευρώπη, της δίνεται χρόνος να δουλέψει αυτό το καλοκαίρι σε όλα τα επίπεδα. Στο αγωνιστικό, στο μεταγραφικό, στη στελέχωση, στη νοοτροπία, στη βελτίωση των αντανακλαστικών της, στα πάντα.

Επιμένω πολύ στην αλλαγή νοοτροπίας στο ποδοσφαιρικό τμήμα σε βαθμό κουραστικό. Αλλά πρέπει να γίνει πάση θυσία. Να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον γύρω από την ομάδα, που φυσικά θα έχει υψηλές απαιτήσεις, αλλά και που θα υποστηρίζει πραγματικά τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ.

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, μας αρέσει, δεν μας αρέσει, πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες. Πρέπει να το καταλάβουν αυτό στην ΑΕΚ. Οπως και πρέπει να καταλάβουν ότι με το νέο οργανόγραμμα, ο καθένας θα έχει το πεδίο ευθύνης του, να είναι ξεκάθαρο ποιο είναι αυτό και να μην μπλέκει ο ένας στα πόδια του άλλου, ώστε να μην κατηγορεί κιόλας μετά, ο ένας τον άλλον.

Απαραίτητο το «καλοκαίρι του 2017»…

Κάτι άλλο πολύ σημαντικό, το έγραψα στην «ΩΡΑ» πριν από λίγες μέρες, αλλά επιτρέψτε μου να το επαναλάβω κι εδώ. Ενα από τα πράγματα που ποτέ δεν κατάλαβα τα τέσσερα προηγούμενα καλοκαίρια στην ΑΕΚ, είναι γιατί δεν διδάχτηκε από τον εξαιρετικό προγραμματισμό που είχε το καλοκαίρι του 2017, όταν και «έχτισε» την ομάδα «refuse to lose», που πήρε το πρωτάθλημα, που δεν έχασε σε ντέρμπι, που έκανε αήττητη πορεία στην Ευρώπη.

Ηταν κάτι που το επισημαίναμε από τότε, με τον Μανόλο Χιμένεθ να έχει στην προετοιμασία το 90% των μεταγραφών και την ΑΕΚ να έχει αφήσει για μετά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, τον Αραούχο και τον Κονέ. Που και τον Αραούχο δηλαδή, ήταν προγραμματισμένο από το τέλος κιόλας της προηγούμενης σεζόν, να τον «χτυπήσει» στις 31 Αυγούστου.

Δεν ξέρω αν κατάλαβαν ποτέ στην ΑΕΚ πόσο μεγάλο και πόσο καθοριστικό ρόλο είχε παίξει για την ΟΜΑΔΑ (με όλα τα γράμματα κεφαλαία) της σεζόν 2017-2018, το ότι ο Χιμένεθ είχε δουλέψει με όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

…και όχι μόνο για τη δουλειά, αλλά και για το οικογενειακό κλίμα

Σημαντικό και κομβικό, όχι μόνο επειδή στην προετοιμασία, δουλεύεται αγωνιστικά μια ομάδα, αλλά και επειδή «χτίζονται» η νοοτροπία και το οικογενειακό κλίμα. Δυστυχώς, τα επόμενα καλοκαίρια, η ΑΕΚ δεν πορεύτηκε στην επιτυχημένη αυτή συνταγή και μάλιστα χρόνο με το χρόνο, η κατάσταση ολοένα και χειροτέρευε.

Ετσι, ακόμα και πέρυσι, που έκανε καμιά δεκαπενταριά μεταγραφές, η ΑΕΚ που έκανε προετοιμασία με τον Μιλόγεβιτς δεν είχε καμία σχέση με την ΑΕΚ που ξεκίνησε τη σεζόν. Το πλήρωσε αυτό, αρχικά, με τον αποκλεισμό από την Βελέζ, αλλά και στη συνέχεια με το γεγονός ότι η ΑΕΚ ουδέποτε έγινε ομάδα. Αλλαξε και τρεις προπονητές, οπότε τι να συζητάμε…

Νομίζω λοιπόν ότι αυτή τη στιγμή, με την ΑΕΚ να μην έχει να σκεφτεί την προοπτική της Ευρώπης, θα πρέπει αν μη τι άλλο, να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι ο νέος της προπονητής πιάνει δουλειά έναν μήνα και… βάλε, πριν ξεκινήσει η προετοιμασία. Και μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα να κάνει το 90% των μεταγραφικών της κινήσεων, ώστε να «χτίσει» ο Αλμέιδα και την ομάδα και τη νοοτροπία και το οικογενειακό κλίμα ενόψει της νέας σεζόν.

Γιατί, βλέπετε, η ΑΕΚ έχει ανάγκη και από τα τρία. Δεν είναι δηλαδή μόνο το να φτιάξει την άμυνά της ή να δουλέψει την επίθεσή της ή να αποκτήσει μια συγκεκριμένη αγωνιστική ταυτότητα στο παιχνίδι της.

Από την ΑΕΚ έχει χαθεί εντελώς η νοοτροπία της μεγάλης ομάδας, η νοοτροπία του νικητή, αλλά και το οικογενειακό κλίμα, που είναι το «Α» για τη δημιουργία ΟΜΑΔΑΣ με όλα τα γράμματα κεφαλαία.

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X