Πώς πρέπει να κινηθεί η ΑΕΚ για το πρωτάθλημα 2022-2023;

Πώς πρέπει να κινηθεί η ΑΕΚ για το πρωτάθλημα 2022-2023;

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στις τάξεις των φίλων της ΑΕΚ υπάρχει απογοήτευση. Το πρωτάθλημα χάθηκε στην ουσία από τον πρώτο γύρο, αποκλεισμός από τον ΠΑΟΚ στο κύπελλο και από ευρωπαϊκή πορεία, ‘τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου!’. Το χειρότερο όμως δεν είναι ότι χάθηκαν πανυγηρικά όλοι οι στόχοι που τέθηκαν, αλλά η πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα που την αφήνει εκτός Ευρώπης!

Και όμως η χρονιά φαινόταν ότι θα είναι καλή. Αυξημένο μπάτζετ, αρκετές και φαινομενικά καλές μεταγραφικές κινήσεις και ο Γιαννίκης φαινόταν μία ελπιδοφόρα επιλογή προπονητή. Μερικούς μήνες μετά και όλοι οι στόχοι φαντάζουν άπιαστο όνειρο, οι περισσότερες μεταγραφές δε βγήκαν και πήγαμε μέχρι το τέλος της σεζόν με υπηρεσιακό προπονητή, τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο.

Προφανώς η σεζόν 2021-2022 ήταν μία δυνατή ‘σφαλιάρα’ για την ομάδα. Αν θέλουμε να δούμε την ΑΕΚ να μπαίνει στην ‘Αγία Σοφία’ (OPAP ARENA) με άλλες βλέψεις, θα πρέπει να γίνουν οι 3 παρακάτω κινήσεις.

1. Μεταγραφές

Η πλειοψηφία των αεκτζήδων στα περισσότερα ματς προτιμούσαν να βλέπουν βιντεάκια στο Youtube ή να παίζουν στο παμε στοίχημα, μπας και σταυρώσουν κανένα φράγκο. 

Η πρόσληψη του Ματίας Αλμέιδα, ως προπονητή κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και ειλικρινά πιστεύουμε ότι το πλάνο του θα ταιριάξει με το DNA της ΑΕΚ, για να πετύχουμε τους στόχους για το 2023.

Ωστόσο, θα πρέπει να γίνουν και οι απαραίτητες μεταγραφικές κινήσεις για να πλαισιωθεί η νέα ομάδα της ΑΕΚ. 

Ο Στίβεν Τσούμπερ που παίζει στο κέντρο και ως αριστερός εξτρέμ, είναι μία πολύ καλή προσθήκη σε μία θέση που η ΑΕΚ έχει διαχρονικά μεγάλο πρόβλημα. 

Δύσκολη, αλλά όχι ακατόρθωτη είναι η περίπτωση του Κρικόβιακ, ο οποίος είναι ιδανική λύση για το κέντρο της ΑΕΚ. Ο παίκτης βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πατρίδα του, η ΑΕΚ όμως προσπαθεί να βρει την λύση και να κάνει το μπαμ με τον Πολωνό σούπερσταρ.

Ο Ματίας Αλμέιδα έχει φήμη ότι κοιτάει προς Λατινική Αμερική για παίκτες και ακούγονται πολλά ονόματα από την άλλη μεριά του Ατλαντικού.

Θα ξεκινήσουμε από τον πιο γνώριμο της λίστας. Αυτός δεν είναι άλλους από τον Εζεκιέλ Πόνσε (25 χρονών, επιθετικός), ο οποίος τη χρονιά 2018-2019 πραγματοποίησε τρομερή χρονιά με την ΑΕΚ έχοντας στο ενεργητικό του 21 γκολ και 4 ασίστ. Δυστυχώς η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να κρατήσει για την επόμενη χρονιά τον Πόνσε. Ολοκλήρωσε τη χρονιά με 4 γκολ για την Σπαρτάκ Μόσχας και με 1 γκολ με την Έλτσε με την οποία μέτρησε 662 λεπτά συμμετοχής. Ευελπιστούμε η ΑΕΚ να κάνει την υπέρβαση και να τον αγοράσει από την Σπαρτάκ Μόσχας στην οποία ανήκει. 

Ένας άλλος παίκτης που <<γλυκοκοιτάζει>> η ΑΕΚ είναι ο μέσος της Σεούλ FC, Χουάνγκ Ιν Μπέομ (25 χρονών, μέσος). Ο νοτιοκορεάτης αγωνίζεται πολύ καλά σε όλες τις θέσεις του κέντρου και θεωρείται ‘μηχανάκι’ που τρέχει πολλά χιλιόμετρα σε κάθε ματς. 

Τρίτος στόχος του Ματίας Αλμέιδα είναι ο λατίνος Μάρκο Φαμπιάν (32 χρονών, μεσοεπιθετικός). Ο μεξικανός παίζει από τον  Ιανουάριο στη Μαζατλάν, ενώ μετράει σε 12 συμμετοχές 3 ασίστ και 1 γκολ.

Τέλος ένας ακόμα λατίνος στο ραντάρ του Αλμέιδα είναι ο Ορμπελίν Πινέδα (26 χρονών, μέσος) ο οποίος τη περσινή σεζόν αγωνιζόταν στην Θέλτα.  

2. Αποχωρήσεις

Εκτός από αφίξεις, στην ΑΕΚ θα έχουμε και αναχωρήσεις καθώς τελειώνουν κάποια συμβόλαια τα οποία δε θα ανανεωθούν. 

Πολλοί παίκτες που θεωρούνταν βασικοί και αναντικατάστατοι, καθώς και παίκτες κεφάλαιο για την ΑΕΚ, αναμένονται να αποχωρήσουν.

Αυτοί που ήδη αποχώρησαν, είναι οι Σάκοφ, Γέβτιτς και Σιμόες. Βέβαια ακολουθούν και άλλοι παίκτες που εκτός απροόπτου θα φύγουν και αυτοί είτε ως ελεύθεροι είτε ως μεταγραφή. Αυτοί είναι Μπακάκης, Λε Ταλέκ, Τζαβέλας, Τάνκοβιτς, Βράνιες και Μισελέν. 

Ο Αμραμπάτ ενώ φαινόταν ότι θα αποτελέσει παρελθόν, ύστερα από εισήγηση του Αλμέιδα φαίνεται ότι οι δύο πλευρές θα επιχειρήσουν να τα βρουν. Ξεχωριστή περίπτωση είναι αυτή του Μάνταλου, ο οποίος φαίνεται ότι θέλει να αποχωρήσει από την ΑΕΚ. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ωστόσο, είναι αρνητικός σε αυτό το ενδεχόμενο και θα προσπαθήσει να τον κρατήσει στο ρόστερ της ομάδας. 

Υπομονή

Προφανώς και το νέο αυτό εγχείρημα θα χρειαστεί κυρίως την στήριξη του κόσμου. Στην ουσία μιλάμε για μία νέα ομάδα από το μηδέν. Επομένως, θα πρέπει οι οπαδοί να καταλάβουν τι σημαίνει αυτό και να μην ξεκινήσει η γκρίνια με το πρώτο στραβοπάτημα. Παρόλο που ο κόσμος της ΑΕΚ είναι πάντα ο 12ος παίκτης, μπορεί εύκολα με την πίεση του να προκαλέσει άγχος στην ομάδα και να έρθουν τα αντίθετα αποτελέσματα.

Από ότι φαίνεται ο Ματίας Αλμέιδα καθώς και το τεχνικό τιμ που διαχειρίζεται τις μεταγραφές θα έχουν ένα δύσκολο αλλά και δημιουργικό καλοκαίρι. Οι κινήσεις φαίνεται ότι γίνονται προς τη σωστή κατεύθυνση και αν όλα πάνε καλά θα τρίβουμε τα μάτια μας με την ΑΕΚ της επόμενης σεζόν!   

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X