Λάνγκφορντ: «Επέστρεψα με... ένα πόδι - Εδωσα ό,τι είχα στην ΑΕΚ»

Λάνγκφορντ: «Επέστρεψα με... ένα πόδι - Εδωσα ό,τι είχα στην ΑΕΚ»
Photo Credits: INTIME

Οσα δήλωσε ο Κιθ Λάνγκφορντ

Ο Κιθ Λάνγκφορντ μίλησε για την επιστροφή του στην ΑΕΚ, για τον τραυματισμό του και το μέλλον του.

Το δεύτερο πέρασμα του Κιθ Λάνγκφορντ στην ΑΕΚ ήταν μικρό μεν, αλλά αρκετά έντονο. Σε όλες τις εκφάνσεις του. Ο Αμερικανός σκόρερ έπειτα από μια «γεμάτη» διετία στα κιτρινόμαυρα» την σεζόν που διανύουμε έμεινε χωρίς ομάδα. Από επιλογή. Ο τραυματισμός στο πόδι ήταν πιο σοβαρός και η αποχή από τα γήπεδα ήταν μονόδρομος για να επιστρέψει σε αγωνιστική κατάσταση.

Μόνο που η επιστροφή του στην Ένωση πέρασε από περιπέτειες. Το πρώτο διάστημα ο Αμερικανός γκαρντ ήρθε με πολλά παραπανίσια κιλά και έκανε μεγάλη προσπάθεια να καλύψει το χαμένο έδαφος. Ποτέ όμως δεν ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του στο πόδι, ο οποίος εμφάνιζε ανά τακτά διαστήματα ενοχλήσεις. Σε τέτοιο βαθμό ώστε στο φινάλε της σεζόν να μείνει εκτός. Και έτσι να κλείσει το κεφάλαιο ΑΕΚ για τον ίδιο.

Αυτό δεν σημαίνει όμως πως τελείωσε και η καριέρα του. «Θα τελειώσω με τον δικό μου τρόπο», μας είπε λίγο πριν αποχωρήσει από την Αθήνα, με προορισμό το Όστιν του Τέξας. Διότι πλέον θα περάσει την πόρτα του χειρουργείου για να αποκαταστήσει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί.

Πριν αποχωρήσει από την Αθήνα όμως μίλησε στο SDNA και δεν μάσησε τα λόγια του. Αναφέρθηκε στο τι πήγε λάθος στην δεύτερη επιστροφή του στη χώρα μας, στάθηκε στο κίνητρο που έχει, ενώ αποκάλυψε τις δύο πιο δυσάρεστες στιγμές του. Παράλληλα αναφέρθηκε στην περίοδο που ένιωσε πως έπαιζε το καλύτερο μπάσκετ του και εξήγησε πόσο μακριά θα μπορούσε να φτάσει η ΑΕΚ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λάνγκφορντ

Γυρίζοντας λίγο πίσω το χρόνο, στο δεύτερο πέρασμά σου από την ΑΕΚ φέτος, τι απολογισμό θα έκανες;

«Πιθανότατα δεν θα ωθούσα τα πράγματα ώστε να παίξω φέτος. Από μια μεριά είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία, γιατί δεν έχασα μια ολόκληρη μπασκετική σεζόν, αλλά από την άλλη ίσως θα έπρεπε να έχω περισσότερη υπομονή σαν άνθρωπος και να περίμενα ώστε να είμαι σε θέση να βοηθήσω στο 100%».

Γιατί επέστρεψες φέτος, ποιο ήταν το κίνητρο;

«Κατά τη διάρκεια της σεζόν 3-4 ομάδες με προσέγγισαν και ήθελαν να παίξω εκεί. Ήθελα, αλλά δεν μπορούσα. Όταν η ΑΕΚ εμφανίστηκε ήταν η τελευταία ευκαιρία μου να παίξω κατά τη διάρκεια της σεζόν. Οπότε σκεφτόμουν πως ήταν η τελευταία ευκαιρία μου να παίξω, θα την χρησιμοποιήσω. Έχω μια ιστορία εδώ, έχω αφήσει κάτι, οπότε επιστρέφοντας σε κατάσταση ένιωθα ότι θα έπαιζα ως το καλοκαίρι».

Προφανώς αυτό δεν είναι το φινάλε που είχες στο μυαλό σου για φέτος. Τι θα άλλαζες συνολικά;

«Εγώ θέλω να παίζω. Αν άλλαζα κάτι θα είχα περισσότερη υπομονή και θα έμενα σπίτι περισσότερο. Ειλικρινά, το περασμένο καλοκαίρι όταν έμαθα για τον τραυματισμό προσπάθησα να αναρρώσω αλλά τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα σχεδίαζα».

Έπειτα απ’ όσα πέρασες τον τελευταίο χρόνο, ωριμάζει μέσα σου καθόλου η σκέψη της απόσυρσης;

«Όχι! Θα συνεχίσω. Μιλώντας για τον εαυτό μου, θέλω να αφήσω το παιχνίδι με τον δικό μου τρόπο. Δεν θέλω να ωθήσω τα πράγματα προς μια κατεύθυνση. Έχοντας να διαχειριστώ έναν τέτοιο τραυματισμό ήμουν σε θέση να μάθω πράγματα, πήρα αρκετά μαθήματα αυτό το διάστημα. Δεν θα φύγω από το παιχνίδι. Αυτή δεν θα είναι η τελευταία εικόνα που θα έχετε από τον Κιθ Λάνγκφορντ σίγουρα».

Πόση βενζίνη έχει μείνει ακόμα στο ρεζερβουάρ;

«Αν ρωτάς εμένα, μπορώ να παίξω για 5 χρόνια ακόμα! Θα σταματήσω όταν θέλω πραγματικά. Σε αυτή τη φάση θέλω να είμαι υγιής και να παίζω. Είναι αυτό που έχω στο μυαλό μου».

Βάσει χρονοδιαγράμματος και συζητήσεων με γιατρούς, πότε υπολογίζεις να είσαι έτοιμος;

«Θεωρώ πως θα είμαι τον Αύγουστο. Αυτό που έχω εισπράξει σε συζητήσεις που έχω κάνει σχετικά με την αποκατάστασή μου, θεωρώ πως στα μέσα προς τέλη Αυγούστου».

Το ελληνικό πρωτάθλημα τελείωσε για σένα;

«Φέτος ήταν μια χρονιά που μου έμαθε το “ποτέ μην λες ποτέ”. Δεν θα έλεγα πως έφτασε στο τέλος. Σε αυτό το σημείο της καριέρας μου δεν είμαι σε θέση να απορρίπτω κάθε ευκαιρία. Κοιτάζω κάθε ευκαιρία. Δεν λέω όχι, αλλά η πιθανότητα να επιστρέψω στην Ελλάδα είναι μικρή».

Άρα και το κεφάλαιο ΑΕΚ έκλεισε για σένα…

«Και πάλι θα πω ποτέ μην λες ποτέ. Δεν βλέπω πώς μπορεί να γίνει πιθανό να επιστρέψω, αλλά αυτή τη σεζόν αρκετά πράγματα έγιναν εκεί που δεν το περίμενα. Οπότε δεν θα έλεγα όχι σε νέα ευκαιρία».

Πώς θες να θυμούνται τον Κιθ Λάνγκφορντ στην ΑΕΚ;

«Θέλω να με θυμούνται για όσα έγιναν. Για τα πάνω και τα κάτω. Προφανώς κατακτήσαμε έναν τίτλο, εγώ αναδείχθηκα MVP του BCL στην ΑΕΚ, παίξαμε τελικό BCL, ήμασταν στις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Αυτές οι στιγμές είναι τρομερές. Υπάρχουν όμως και τα άσχημα. Οι ήττες, οι τραυματισμοί, τα οικονομικά προβλήματα. Τα καλά είναι περισσότερα από τα άσχημα».

Η σχέση σου με τον κόσμο της ΑΕΚ πως ήταν;

«Δεν είμαι από εκείνους που κάνουν πολλά ποστ στα social media ή θα στείλω μηνύματα και τα σχετικά. Αλλά κάθε φορά που συναντούσα κόσμο στο δρόμο η σχέση ήταν πολύ καλή, είχαμε πολύ καλή σχέση με τον κόσμο. Πάντα ήταν θετικός ο κόσμος. Μόνο καλά λόγια έχω να πω για τον κόσμο της ΑΕΚ. Δεν διαβάζω τι γράφουν, γιατί δεν ξέρω ελληνικά, αλλά μόνο θετικά έχω να πω».

Νιώθεις πως έδωσες ό,τι είχες για αυτή την ομάδα;

«Ναι, σίγουρα. Επέστρεψα με… ένα πόδι. Έδωσα ό,τι είχα στην ομάδα από την πλευρά μου. Ακόμα κι αν δεν ερχόμουν, για τον χ, ψ λόγο είμαι εντάξει με μένα, Εγώ βγαίνω παίζοντας στα όρια. Εάν το πόδι μου δεν άντεχε θα ήμουν εντάξει με αυτό».

Υπάρχει πολλή συζήτηση και φημολογία για την επιστροφή του, πως συνδυάστηκε με χρήματα που σου οφείλονται από την περσινή σεζόν. Τι έχεις να πεις επ’ αυτού;

«Η οικονομική κατάσταση της ΑΕΚ είναι γνωστή. Όλοι ξέρουν τα οικονομικά δεδομένα και την κατάσταση της ομάδας αυτή τη στιγμή. Για μένα το παν ήταν να παίξω. Έχω κάνει λεφτά για το υπόλοιπο της ζωής μου, οπότε εγώ ήρθα εδώ για να παίξω μπάσκετ, δεν το σκέφτηκα έτσι».

Απόλαυσες το μπάσκετ στην Ελλάδα;

«Στην αρχή είχα έναν φόβο για το πώς θα προσεγγίζει ο κόσμος το άθλημα, το πάθος που θα έχει και όλα τα σχετικά. Το πάθος και η αγάπη για το άθλημα είναι πιο πάνω από τα οικονομικά δεδομένα και τα λογιστικά. Τα οικονομικά είναι πίσω από αυτό».

Βλέποντας την κατάσταση από μέσα στην ΑΕΚ, φέτος, πώς θα περιέγραφες τα πράγματα;

«Από αυτό που είδα η ομάδα έχει ένα εξαιρετικό γκρουπ παικτών. Έκαναν καλή δουλειά φτιάχνοντας την ομάδα. Δεν ξέρω τίποτα για το μπάτζετ και οικονομικά, η ομάδα όμως κατάφερε να τερματίσει στην τετράδα που ήταν ένα σπουδαίο κατόρθωμα με όσα έχει περάσει φέτος. Εάν η ομάδα έβρισκε ρυθμό νωρίτερα θα πήγαινε καλύτερα στο BCL σίγουρα. Στους 2-3 μήνες που ήμουν στην ομάδα και απ’ όσα είδα ήταν πολύ καλά τα πράγματα».

Για έναν παίκτη που έχει μάθει να είναι ανταγωνιστικός και να παίζει σε υψηλό επίπεδο, πόσο δύσκολο ήταν να βλέπει τα παιχνίδια από τον πάγκο;

«Φίλε, αυτό ήταν πολύ δύσκολο. Είναι βασανιστήριο. Ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα μου που πέρασα κάτι τέτοιο. Ήταν δύσκολο να το δεχτώ, ακόμα δεν μπορώ να το αποδεχτώ. Κάθε φορά ξυπνούσα και ένιωθα πως ήταν η μέρα να νιώσω καλύτερα. Είχα πάντα την ελπίδα και αυτό με ωθούσε. Ήταν βάσανο για μένα. Έκανα ό,τι μπορούσα όμως και αποδέχομαι την κατάσταση».

Στις δύο πρώτες σεζόν σου στην ΑΕΚ η ομάδα είχε πολλή ταλέντο, όμως κατέκτησε ένα Κύπελλο Ελλάδας. Θεωρείς ότι θα μπορούσε να κατακτήσει κι άλλους τίτλους;

«Είναι δύσκολο να το πεις αυτό. Στο BCL σίγουρα θα μπορούσαμε να φτάσουμε στον τίτλο. Η μία μεγάλη απογοήτευσή μου από το πέρασμα στην ΑΕΚ ήταν που δεν καταφέραμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο με την Μπούργος. Είναι δύσκολο να κερδίσεις τον Παναθηναϊκό σε σειρά 5 αγώνων, μιλώντας για το ελληνικό πρωτάθλημα. Αν θα ήμασταν ανταγωνιστικοί; Θεωρώ πως ναι. Θα παίζαμε καλά. Χάσαμε στο Κύπελλο από το Λαύριο, δεν ήταν εύκολο παιχνίδι για εμάς και έπαιξαν σκληρά. Για μένα δύο ήταν οι μεγάλες απογοητεύσεις, να μην επιστρέψουμε στον τελικό του BCL την δεύτερη σεζόν και να μην παίξω παραπάνω με τον Ντάριλ Μέικον. Δεν παίξαμε μαζί πραγματικά».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X