Ολυμπιακός: Επαφές με τον Γιάν Κόουτο της Σίτι

Κόουτο

Σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα, ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον εκπρόσωπο του 19χρονου Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού αποτελεί ο Γιαν Κόουτο. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός εντάχθηκε πρόσφατα στην καλύτερη τριάδα των δεξιών μπακ του πορτογαλικού πρωταθλήματος, τη σεζόν που μας πέρασε.

Ο Κόουτο συγκέντρωσε τα βλέμματα αρκετών ομάδων, μετά το καλό πρωτάθλημα που έκανε με τη Μπράγκα. Σε 42 αγώνες είχε 1 γκολ και 4 ασίστ.

Ενδεικτικό της καλής παρουσίας του νεαρού μπακ στην Πορτογαλία ήταν ότι μόνο ο Πέδρο Πόρο της Σπόρτινγκ Λισαβώνας και ο Ζοάο Μάριο της Πόρτο τον προσπέρασαν. Η χρηματιστηριακή αξία του πρώτου φτάνει στα 25εκ. ευρώ, ενώ του δεύτερου στα 12 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Μεγάλη Βρετανία, οι ερυθρόλευκοι είναι έτοιμοι για το επόμενο βήμα. Σκοπός των ιθύνοντων του συλλόγου είναι η έναρξη συζητήσεων με τη Μάντσεστερ Σίτι. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχει ήδη δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των ερυθρόλευκων και του ατζέντη του παίκτη. Οπότε σύντομα αναμένονται εξελίξεις.

Ανήκει στη Σίτι από το 2018

Η Μάντσεστερ Σίτι απέκτησε τον Κόουτο από την Κοριτίμπα τον Ιούλιο του 2020 αντί 6.000.000 ευρώ. Λίγες ημέρες μετά αφότου έκλεισε τα 18 χρόνια του. Με εισήγηση του Πεπ Γκουαρδιόλα, ο παίκτης πήγε δανεικός την τελευταία διετία προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Καθώς ο Ισπανός προπονητής υπολόγιζε στη δεξιά πλευρά της άμυνας παίκτες της αξίας και της εμπειρίας του Ζοάο Κανσέλο και του Κάιλ Γουόκερ και ενίοτε του Τζον Στόουνς.

Πλέον, η αγγλική ομάδα είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο νέου δανεισμού του Κόουτο (έχει συμβόλαιο με τη Σίτι μέχρι το καλοκαίρι του 2025), ενώ ο ποδοσφαιριστής καταλαβαίνει πως, με την υπάρχουσα κατάσταση στο γεμάτο ρόστερ των πρωταθλητών της Πρέμιερ Λιγκ, ακόμη και αν παραμείνει, δεν θα έχει αρκετό χρόνο συμμετοχής τη νέα περίοδο.

Η πειραϊκή ομάδα θα ήθελε τον 20χρονο ποδοσφαιριστή με ετήσιο δανεισμό και οψιόν αγοράς.Για την ώρα δεν είναι ξεκάθαρες οι προθέσεις των Πολιτών. Η αγγλική ομάδα έδωσε πέρυσι το καλοκαίρι τον νεαρό στην Μπράγκα, χωρίς όμως να προβλεφθεί οψιόν αγοράς, καθώς τον πιστεύει και θέλει να επενδύσει πάνω του. Το ίδιο είχε πράξει και ένα χρόνο νωρίτερα, με τον δανεισμό του παίκτη στη Ζιρόνα.

Η Ανάλυση του ΠΑΟΚ - ΑΕΚ από τον Άκη Ζήκο | AEK After 29/04/24 - Στ. Καζαντζόγλου
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X