Champions League: Οι Έλληνες των τελικών ευρωπαϊκών διοργανώσεων - Από τον Ζήκο στον Τσιμίκα (VIDEO)

Champions League: Οι Έλληνες των τελικών ευρωπαϊκών διοργανώσεων - Από τον Ζήκο στον Τσιμίκα (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την ευκαιρία να γράψει ιστορία ως ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που κατακτά το Champions League έχει ο Κώστας Τσιμίκας, στον μεγάλο τελικό της Λίβερπουλ απέναντι στη Ρεάλ στο Παρίσι (28/5 – 22:00).

Άκης Ζήκος, Στάθης Ταυλαρίδης, Αλέξανδρος Τζιόλης, Κώστας Μήτρογλου αλλά και Σωκράτης Παπασταθόπουλος, έχουν γράψει την δική τους ιστορία, παρά το γεγονός ότι μόνο ένας ανάμεσά τους έχει καταφέρει να… πανηγυρίσει στο τέλος. Ας ελπίσουμε, ο Κώστας Τσιμίκας να κάνει δύο τις ελληνικές κατακτήσεις.

Άκης Ζήκος (Τελικός Champions League 2004)

Είναι αναμφίβολα η μεγαλύτερη στιγμή Έλληνα ποδοσφαιριστή σε συλλογικό επίπεδο, μιας και ο Άκης Ζήκος αγωνίστηκε σε όλο το ενενηντάλεπτο του τελικού της Μονακό απέναντι στην Πόρτο, με τους «δράκους» να επικρατούν με 3-0, αλλά τον πρώην ποδοσφαιριστή και της ΑΕΚ μεταξύ άλλων να γράφει… ιστορία.

Στάθης Ταυλαρίδης (Τελικός Κυπέλλου Ιντερτότο 2004)

Την ίδια σεζόν με τον Ζήκο, ο Στάθης Ταυλαρίδης συμμετείχε με την φανέλα της Λιλ στον τελικό του Ιντερτότο, με την Γαλλική ομάδα να αντιμετωπίζει την Λεϊρία σε διπλά ματς, κατακτώντας την διοργάνωση με συνολικό σκορ 2-0, μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα.

Αλέξανδρος Τζιόλης (Τελικός Κυπέλλου UEFA 2009)

Η επόμενη ελληνική συμμετοχή στη λίστα σημειώθηκε το 2009. Η Βέρντερ Βρέμης αγωνίστηκε κόντρα στη Σαχτάρ Ντόνετσκ για τον τελικό του Κυπέλλου UEFA που έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη στις 20 Μαΐου. Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση και, παρά το γεγονός πως ο Αλέξανδρος Τζιόλης δεν υπολογιζόταν για την αρχική ενδεκάδα, τελικά αγωνίστηκε για 17 λεπτά στην αναμέτρηση (από το 103ο έως το 120ο λεπτό), με την Ουκρανική ομάδα να επικρατεί με 2-1 (κ.δ. 1-1).

Κώστας Μήτρογλου (Τελικός Europa League 2018)

Τη σεζόν 2017/18 η Μαρσέιγ πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά και έφτασε ως τον τελικό της Λιόν κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Η ανωτερότητα, ωστόσο, των Ισπανών ήταν εμφανής και το ματς έληξε με σκορ 3-0 υπέρ τους. Ο Κώστας Μήτρογλου πέρασε στον τελικό ως αλλαγή στο 73ο λεπτό χωρίς, ωστόσο, να καταφέρει να βρει δίχτυα, είδε όμως μια κεφαλιά του να σταματάει στο δοκάρι.

Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Τελικός Europa League 2019)

Την ακριβώς επόμενη χρονιά, ένας άλλος ποδοσφαιριστής από τη χώρα μας έπαιξε στον τελικό του Europa League. Αυτή τη φορά επρόκειτο για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, τον αμυντικό της Άρσεναλ. Ο τελικός ήταν αγγλική υπόθεση καθώς αντίπαλος της λονδρέζικης ομάδας, ήταν η Τσέλσι.

Ο Έλληνας στόπερ αγωνίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς, χωρίς, ωστόσο, να γευτεί τη χαρά της νίκης στο τέλος. Η Τσέλσι, σκοράροντας όλα της τα τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο, επικράτησε με το ευρύ 4-1 και πρόσθεσε ακόμη έναν ευρωπαϊκό τίτλο στη συλλογή της. Για ακόμη μία φορά η ελληνική εκπροσώπηση δεν τα κατάφερε.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X