ΗΠΑ: Ο μακελάρης απειλούσε με βιασμούς και επιθέσεις σε σχολεία πριν την τραγωδία (VIDEO)

ΗΠΑ: Ο μακελάρης απειλούσε με βιασμούς και επιθέσεις σε σχολεία πριν την τραγωδία (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Να βιάσει κορίτσια, αλλά και να κάνει επιθέσεις σε σχολεία διατυμπάνιζε ο 18χρονος μακελάρης στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών.
Απειλούσε κορίτσια ότι θα τα βιάσει, επιδείκνυε με καμάρι ολοκαίνουρια όπλα και διατυμπάνιζε ότι θα ανοίξει πυρ σε σχολεία.

Κι όμως, κανείς δεν είχε πάρει στα σοβαρά τον Σαλβαδόρ Ράμος, τον 18χρονο μακελάρη της τελευταίας ανείπωτης τραγωδίας στο δημοτικό σχολείο στο Ουβάλντε του Τέξας -τον άνθρωπο που έσβησε για πάντα το χαμόγελο 19 παιδιών και δύο δασκάλων, ενώ βύθισε στο πένθος μια ολόκληρη πόλη.

Τα στόματα αρχίζουν να ανοίγουν σιγά σιγά για τη συμπεριφορά του δράστη, ο οποίος πυροβολήθηκε θανάσιμα από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της επίθεσης, την περασμένη Τετάρτη.

Τρεις μάρτυρες κατέθεσαν ότι ο Ράμος είχε απειλήσει να διαπράξει σεξουαλική βία ή να ανοίξει πυρ στο σχολείο, με μηνύματα που έστελνε μέσω Yubo, μιας εφαρμογής που χρησιμοποιείται από δεκάδες εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο.

Σε δήλωσή του στο CNNi, εκπρόσωπος της Yubo είπε:

«Είμαστε βαθιά λυπημένοι για αυτή την ανείπωτη απώλεια και συνεργαζόμαστε πλήρως με τις αρχές επιβολής του νόμου για την έρευνά τους».

Η Yubo λαμβάνει σοβαρά υπόψη την ασφάλεια των χρηστών και «διερευνά έναν λογαριασμό που έκτοτε έχει αποκλειστεί από την πλατφόρμα», είπε ο εκπρόσωπος, αλλά αρνήθηκε να δώσει συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τον λογαριασμό του Ramos.

Μόλις μια εβδομάδα πριν από την επίθεση στο Ουβάλντε, η Yubo ανακοίνωσε μια εκτεταμένη διαδικασία επαλήθευσης της ηλικίας των χρηστών που περιλαμβάνει την υποχρέωση οι χρήστες να φωτογραφίζουν τον εαυτό τους και την εφαρμογή χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη για να υπολογίσουν την ηλικία τους.

Η πλατφόρμα επιτρέπει μόνο σε άτομα 13 ετών και άνω να εγγραφούν και δεν επιτρέπει στους χρήστες 18 ετών και άνω να αλληλεπιδρούν με άτομα κάτω των 18 ετών.

Λάθος απόφαση η μη άμεση επέμβαση, λέει τώρα η αστυνομία

Οι επικρίσεις για την καθυστερημένη αντίδραση των αστυνομικών την ώρα της εξέλιξης της τραγωδίας έχει γιγαντωθεί στην πενθούσα πόλη του Τέξας.

Αντί να υπάρξει άμεση επέμβαση στην σχολική αίθουσα και να εξουδετερωθεί ο δράστης, ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομικής δύναμης εκτίμησε ότι «υπήρχε χρόνος για να εντοπιστούν τα κλειδιά και για να έρθει μια ειδική ομάδα δράσης με τον απαραίτητο εξοπλισμό για να πραγματοποιηθεί η εισβολή στην σχολική τάξη».

«Εκ του αποτελέσματος είναι σαφές ότι δεν ήταν η σωστή απόφαση. Ήταν λάθος απόφαση. Δεν υπάρχει δικαιολογία για αυτό. Αλλά πάλι, δεν ήμουν εκεί» δήλωσε ο συνταγματάρχης Στήβεν ΜακΚρόου, επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Ασφάλειας της Πολιτείας.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι από την ώρα που έφθασε η αστυνομία στο σημείο έως τη στιγμή που έγινε η επέμβαση στη σχολική αίθουσα πέρασαν 40 λεπτά.

Στη διάρκεια αυτών των κρίσιμων λεπτών, ο δράστης άνοιγε πυρ κατά παιδιών και δασκάλων, ενώ μαθητές και γονείς παρακαλούσαν τους αστυνομικούς να πραγματοποιήσουν την επέμβαση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν παρουσιαστεί, ο δράστης τράκαρε το αυτοκίνητό του κοντά στο σχολείο στις 11:30 (τοπική ώρα) και λίγο αργότερα εισέβαλε στο συγκρότημα, με την αστυνομία να πραγματοποιεί τελικά την επέμβαση και να τον εξουδετερώνει στις 12:51.

Aξιωματικός της Αστυνομίας που μίλησε ανώνυμα στο Associated Press την Πέμπτη είχε αναφέρει ότι οι αξιωματικοί που έφτασαν στο σημείο δυσκολεύτηκαν να σπάσουν την πόρτα της σχολικής αίθουσας και χρειάστηκε να ζητήσουν το κλειδί της τάξης από ένα μέλος του προσωπικού του σχολείου για να μπουν μέσα.

Ο αυτόπτης μάρτυρας Χουάν Καράνζα είπε στο AP ότι οι γυναίκες φώναζαν στους αστυνομικούς να «πάνε μέσα». Όμως ο 24χρονος, ο οποίος είδε το όλο γεγονός βρισκόμενος έξω από το σπίτι του και απέναντι από το δημοτικό σχολείο, είπε ότι η αστυνομία δεν μπήκε μέσα. Για τον Καράνζα, οι δεκάδες αστυνομικοί που περίμεναν έξω από το κτήριο έπρεπε να είχαν πάρει την απόφαση να μπουν μέσα νωρίτερα.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X