Η νοοτροπία της ΑΕΚ περιμένουμε να αλλάξει

Η νοοτροπία της ΑΕΚ περιμένουμε να αλλάξει
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο blog του στο enwsi.gr μία πρώτη εκτίμηση από τις αλλαγές που έγιναν στην ΑΕΚ και δεν δείχνουν και... πολλά

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έγιναν οι πρώτες αλλαγές στην ΑΕΚ με βάση τις αποφάσεις του Δημήτρη Μελισσανίδη. Και μακάρι να μην είναι οι μόνες…

Είδαμε κάποιες από τις πρώτες σκέψεις του για τη νέα ΑΕΚ. Λίγες αποχωρήσεις σε καίρια πόστα που αφορούν τον σχεδιασμό και το αγωνιστικό κομμάτι. Περιμένουμε να δούμε συνολικά τι θα πράξει ο Μελισσανίδης για να κάνουμε και την ανάλογη εκτίμηση δικαίως και πάνω σε πράξεις. Δηλαδή, αν θα έχουμε άλλες αποχωρήσεις και να δούμε και τις τελικές προσθήκες.

Ένα πρώτο σχόλιο είναι ότι είναι προς την σωστή κατεύθυνση οι αλλαγές. Σχεδόν όλες τους μπορώ να πω. Αλλά δεν φτάνουν. Στην ουσία τους πάντως αμφισβητώ αν μπορούν να αλλάξουν την νοοτροπία της ΑΕΚ στον βαθμό που πρέπει. Από όσους σχεδίασαν την ΑΕΚ πέρυσι και συμμετέχουν στην κάκιστη εικόνα των δύο τελευταίων ετών έφυγε μόνο ο Γιάννης Παπαδημητρίου και έμειναν όλοι οι άλλοι. Κανείς τους δεν είχε το σθένος της παραίτησης, να βγουν μπροστά και να παραδεχθούν ότι δεν μπορούν… Δηλαδή, ότι βλέπει όλος ο κόσμος. Προφανώς και ο Μελισσανίδης και οι ίδιοι βλέπουν κάτι άλλο και εκτιμούν ότι του χρόνου θα τα πάνε πολύ καλύτερα και η περιβόητη… ρέντα που τόσο διαλαλούν επικοινωνιακά να έρθει.

Το χοντρό… φάουλ Κονέ

Ο Παναγιώτης Κονέ μένει δίχως τόσες αρμοδιότητες και να πω την αλήθεια δεν περίμενα ότι θα φτάσει σε τέτοιο σημείο απλά για να μείνει στην ΑΕΚ και ας διαρρέει «εγώ την ΑΕΚ δεν την έχω ανάγκη». Στην προσωπική του ζωή δεν με ενδιαφέρει τι κάνει, με αφορά τι πράττει στην ΑΕΚ. Και το τελευταίο που πήρε εντολή να κάνει δίχως να ξέρει καν τον λόγο της απόλυσης του «Μήτσι», δεν περίμενα ότι θα το κάνει. Ακόμη και σε ανθρώπινο επίπεδο, πίστεψα ότι δεν θα δεχόταν να το κάνει. Απέναντι σε ένα άνθρωπο που τον πήρε 18 χρονών από το χέρι και τον έβαλε σαν γιο του στα αποδυτήρια στους Θρακομακεδόνες.

Η νοοτροπία της ΑΕΚ περιμένουμε να αλλάξει

Έφυγε ο μόνος «εύκολος»

Κλείνω αυτό και εστιάζω στη δουλειά του Παναγιώτη Κονέ. Ήρθε στην ΑΕΚ ως ρίσκο, δικαίωσε… δυστυχώς όσους αμφισβητούσαν ότι θα τα καταφέρει και τώρα παραμένει κόντρα στην ποδοσφαιρική λογική. Το ίδιο ισχύει και για τον Γιάννη Παπαδόπουλο, ο οποίος είναι το δεξί χέρι του αφεντικού, τα αυτιά και τα μάτια του Μελισσανίδη στην καθημερινότητα της ΑΕΚ. Δεν τα κατάφερε δυστυχώς για την ΑΕΚ ούτε αυτός.

Από όσους είχαν λόγο στις αποφάσεις έφυγε μόνο ο «εύκολος» που δεν είχε φιλίες, σχέση με την ΑΕΚ και τον Μελισσανίδη, ο Γιάννης Παπαδημητρίου. Επαναλαμβάνω πολύ ορθώς έφυγε διότι απέτυχε και η ΑΕΚ δεν είναι… Ξάνθη. Σε πράξεις του και συμπεριφορές.

Για όλα τα παραπάνω και αν παραμείνουν εκεί οι αλλαγές, θεωρώ ότι δεν θα αλλάξει εν πολλοίς και η νοοτροπία σε ένα κλαμπ «άρρωστο» με στελέχη που δεν έχουν όρεξη, όραμα και φιλοδοξίες και πάσχει σε ποδοσφαιρικές απόψεις, κριτήριο, γνώσεις, εμπειρίες και αποφάσεις.

Η μεγάλη ελπίδα της ΑΕΚ πια είναι οι προσθήκες. Να έρθει ο Μπρούνο Άλβες και να είναι πραγματικά χρήσιμος και όχι «βιτρίνα», να έρθει ένας νέος κανονικός τεχνικός διευθυντής να καλύψει το κενό, να πραγματικά καλός προπονητής ο Ματίας Αλμέιδα και προχωράμε. Μακάρι να φτάνουν, μακάρι να έχουν γίνει όλα σωστά και να φανεί ότι η ΑΕΚ εξελίσσεται και θα μειώσει τη διαφορά από τους από πάνω…

Και για το τέλος ελπίζω να ξανασκεφτούν αν μπορεί ο Νίκος Γεωργέας να σηκώσει το βάρος της θέσης στον πάγκο.

ΥΓ: Για τον «Μήτσι» δεν υπάρχουν λόγια, δεν χωράνε αναλύσεις. 32 χρόνια δίπλα στην ΑΕΚ, δεν χωράνε σε μία ανάρτηση αποχώρησης στα social media. Κάποτε για να πηγαίνουν κανονικά οι φανέλες στα γήπεδα όλης της χώρας έβαζε και από την τσέπη του για την βενζίνη στο βανάκι. Tέλος πάντων, καλή συνέχεια να έχει γιατί το αξίζει με όσα έχει προσφέρει σε εκατοντάδες ποδοσφαιριστές… Την υγειά του να έχει και την ΑΕΚ στην καρδιά του.

Πάντως, αν θεωρούν στην ΠΑΕ ΑΕΚ ότι ορθώς η πρώτη αλλαγή που έπρεπε να γίνει και να βγει και προς τα έξω ήταν αυτή, δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω…

ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)http://ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X