Η μεγάλη ΑΕΚ σάρωσε πρωτάθλημα και κύπελλο και σταμάτησε μόνο όταν... χαλάρωσε! (VIDEO)

Η μεγάλη ΑΕΚ σάρωσε πρωτάθλημα και κύπελλο και σταμάτησε μόνο όταν... χαλάρωσε! (VIDEO)

Αδιάφορη βαθμολογικά ήττα για την πρωταθλήτρια ΑΕΚ από τον Αρη, η πρώτη μετά από 32 αγωνιστικές!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η πορεία της ΑΕΚ προς το νταμπλ του 1978 ήταν γεμάτη από πολλά, αφού η αγωνιστική ισχύς εκείνης της ομάδας ήταν μεγάλη. Ένα από τα ρεκόρ αυτά ήταν και οι 31 αήττητοι αγώνες από την 3η έως και την 33η αγωνιστική, ένα σερί που διεκόπη σαν σήμερα με την αδιάφορη βαθμολογικά ήττα από τον πολύ δυνατό Άρη της εποχής στο Χαριλάου.

Ήταν η τελευταία αγωνιστική, η ΑΕΚ ήταν και μαθηματικά πρωταθλήτρια από τρεις εβδομάδες πριν, ενώ είχαν μεσολαβήσει ο γύρος θριάμβου στο ματς με τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, το 6-1 με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο και ένα φιλικό με την Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς στις 21 Μαϊου. Επόμενη υποχρέωση ήταν ο τελικός του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου και οι παίκτες του Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι δεν είχαν και… πολύ μυαλό για μπάλα, απέναντι σε έναν φανατισμένο αντίπαλο που ήθελε να νικήσει την πρωταθλήτρια.

Ο Δανός Όλε Σκόμποε στο 32’ και ο Γιώργος Ζήνδρος στο 72’ πέτυχαν τα γκολ για τον Άρη που είχε και δύο δοκάρια. Η ΑΕΚ έχασε έτσι για πρώτη φορά μετά τις 18/9/1977, όταν η ήττα από τον Ολυμπιακό με 1-0 στο Καραϊσκάκη για τη δεύτερη αγωνιστική αποτέλεσε αφορμή για την απομάκρυνση του Φράντισεκ Φάντρονκ και την πρόσληψη Τσαϊκόφκι.

Με τον Κροάτη στον πάγκο, η ΑΕΚ έμεινε αήττητη σε 37 ματς: 31 πρωταθλήματος και 6 Κυπέλλου! Έχασε μόνο από την Σταντάρ Λιέγης με 4-1 στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και διέγραψε γενικά μια πορεία που άφησε άφωνη τη φίλαθλη Ελλάδα. Η ΑΕΚ έκανε να χάσει από ελληνική ομάδα 252 μέρες και μόνο η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς το 1992-93 επανέλαβε το επίτευγμα, και πάλι με 31 αήττητους αγώνες!

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Στεγιούδας, Θεοδωρίδης, Ιντζόγλου, Αποστολόπουλος, Νικολάου, Βιέρα, Αρδίζογλου (76’ Βλαχονικολής) Νικολούδης, Μπάγεβιτς, Λ. Παπαδόπουλος, Μαύρος.

ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)http://ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X