
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, αναφέρθηκε την Παρασκευή στην προσπάθεια που γίνεται για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού, στα έργα που θα διασφαλίσουν ότι στο μέλλον η Αθήνα δεν θα γίνει απροσπέλαστη πόλη, αλλά και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Μιλώντας στον «Ant1», όσον αφορά στο κυκλοφοριακό, ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι στην Ελλάδα το λάθος που έχει γίνει είναι ότι οι φορείς που εμπλέκονται δεν είναι ένας και δύο, αλλά πάρα πολλοί. «Τον πολίτη, όμως, δεν τον ενδιαφέρει ποιος έχει την αρμοδιότητα για ένα φανάρι, δεν τον ενδιαφέρει ποιο υπουργείο είναι αρμόδιο. Λέει: Εσείς είστε υπεύθυνοι, καθίστε και βρείτε λύσεις» σημείωσε και τόνισε ότι για πρώτη φορά γίνεται ένα σημαντικό, βασικό βήμα: Ο Μητροπολιτικός Φορέας, που σημαίνει ότι «όσοι έχουμε την ευθύνη, θα κάτσουμε σε ένα τραπέζι και θα αποφασίσουμε».
Ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε ότι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει παρουσιάσει ένα σχέδιο 4+4 σημείων για το κυκλοφοριακό. Υπογράμμισε ότι το υπουργείο έχει περιορισμένες αρμοδιότητες για το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη του συντονισμού όλων των φορέων.
«Μας πήρε 28 χρόνια να ξεκινήσουμε καινούρια γραμμή Μετρό. Επισκέφθηκα προχτές το εργοτάξιο της Γραμμής 4 του Μετρό και το σκεφτόμουν» σχολίασε και συμπλήρωσε πως για να αντιμετωπιστεί το κυκλοφοριακό, πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις και βραχυπρόθεσμες, αλλά κυρίως μακροπρόθεσμες.
Ανέφερε επίσης ότι στο Ελληνικό γίνεται ένα από τα μεγαλύτερα έργα ανάπλασης και άρα πρέπει να πραγματοποιηθούν και συγκεκριμένα οδικά έργα, τα λεγόμενα έργα Αττικής: Η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης, η υπογειοποίηση της Ηλιουπόλεως και οι επεκτάσεις προς Λαύριο και Ραφήνα, όπου θα γίνει και σιδηροδρομική σύνδεση.
- LIVE ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
- Ο Άγγλος… τουρίστας και ο Ρουμάνος «ασθενής»!
- Τώρα άρχισε η ΑΕΚ να ειδοποιεί!
- Τα πάντα για το στοίχημα ΕΔΩ - Οι καλύτερες προτάσεις
- ΑΕΚ: Κάθε Θύρα και μία ιστορία: Ξεκίνησε η ονοματοδοσία στην «OPAP Arena»! (VIDEO)
- ΑΕΚ: Λέει το «ναι» σήμερα ο Γιόνσον!



Ο Πάρης Μπάμπης αποχωρεί από την ΑΕΚ μετά από 9 χρόνια – Το «αντίο» του (ΦΩΤΟ)

Με αλλαγές στην άμυνα αρχίζει την ανανέωση της Γιουνάιτεντ ο Τεν Χαγκ

OPAP Arena: Ο Οδυσσέας… επισκέφθηκε τον ατσάλινο Δικέφαλο Αετό της ΑΕΚ! (ΦΩΤΟ)

Άμραμπατ: Η Ουτρέχτη θα προχωρήσει μόνο αν μείνει ελεύθερος

Και από το… πουθενά, θέμα αποχώρησης του Μέσι από την Παρί!