Τα 2 πρόσωπα του Ανγκόλα που στοίχισαν στην ΑΕΚ και η επόμενη σεζόν (INFOGRAPHIC)

Τα 2 πρόσωπα του Ανγκόλα που στοίχισαν στην ΑΕΚ και η επόμενη σεζόν (INFOGRAPHIC)
Photo Credits: INTIME

Το enwsi.gr αναλύει την πτώση στην απόδοση του Ανγκόλα μετά την περιπέτεια που πέρασε

Τέλος η χρονιά για την ΑΕΚ και ασφαλώς ένα από τα πρόσωπα που ξεχώρισαν είναι ο Μπράιαν Ανγκόλα. Ο Κολομβιανός ήταν η πρώτη επιλογή του Στέφανου Δέδα από το πρωτάθλημα του Ισραήλ αφού τον είχε μέσα στα πόδια και του και τον αντιμετώπισε πολλές φορές κατά την περσινή χρονιά.

Ο Ανγκόλα ήρθε στην ΑΕΚ με την προοπτική να γίνει ο ηγέτης της, μαζί με τον Μάνι Χάρις στην περιφέρεια, βασισμένος στο σύστημα του Στέφανου Δέδα που δημιουργούσε πολλούς χώρους για παίκτες που έχουν την προσωπική ενέργεια. Ο 28χρονος γκαρντ μπορεί να χρειάστηκε λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί στις διαφορετικές συνθήκες του πρωταθλήματος, αφού στην Ελλάδα το παιχνίδι είναι πολύ πιο κλειστό και τακτικό από το Ισραήλ, ενώ είχε και κάποιους μικροτραυματισμούς που δεν τον άφηναν να βρει ρυθμό, αλλά μόλις βρήκε, έκανε θραύση.

Η ΑΕΚ έκανε κάποιες μεγάλες νίκες όπως με τον Προμηθέα στο πρωτάθλημα ή το Περιστέρι στο Κύπελλο, που ο Ανγκόλα πήρε την ΑΕΚ από το χέρι και με 26 και 31 πόντους την οδήγησε στην νίκη. Πάνω που βρισκόταν στο πικ της απόδοσης του και μάλιστα είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον από αρκετές ομάδες της Ευρωλίγκας, «έσκασε» το σημαντικό πρόβλημα με την υγεία του. Ο κόβιντ του άφησε μια πολύ σοβαρή μυοκαρδίτιδα που τον ανάγκασε να απέχει από οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα από τις 16/1 έως τις 6/4, σχεδόν 3 μήνες δηλαδή.

Δυστυχώς για τον ίδιο αλλά και την ομάδα, η επιστροφή του ήταν πολύ δύσκολη αφού και σε φυσική κατάσταση ήταν πολύ πίσω αλλά και η ομάδα είχε μάθει να παίζει χωρίς αυτόν. Αν προσθέσουμε και την αλλαγή προπονητή, τότε βλέπουμε ότι ο Ανγκόλα βρήκε μια άλλη εντελώς κατάσταση με την επιστροφή του.

Τα 2 πρόσωπα του Ανγκόλα που στοίχισαν στην ΑΕΚ και η επόμενη σεζόν (INFOGRAPHIC)

Οι εμφανίσεις του «φώναζαν» ότι δεν είναι σε καλή ατομική κατάσταση και αυτό του στοίχιζε και σε αυτοπεποίθηση στον τρόπο που σούταρε από μακριά. Στούς 5 αγώνες που έπαιξε μετά την επιστροφή του είχε 11/47 σουτ εντός πεδιάς (23.7%) και 5/29 τρίποντα (17.2%), όπου αν βγάλουμε τα 4 του τελευταίου αγώνα, είχε 1/17 (5.8%) στα προηγούμενα.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο infographic τα στατιστικά του πριν και μετά την περιπέτεια που πέρασε δείχνουν έναν άλλο παίκτη. Ο Κούρο Σεγκούρα προσπάθησε να τον εντάξει στην ομάδα, μια διαδικασία αρκετά δύσκολη αφού στα playoff δεν υπάρχει ούτε χώρος ούτε χρόνος για πειράματα. Τελικά στον τελευταίο αγώνα στην Πάτρα είδαμε ψήγματα του κανονικού Ανγκόλα, που παρά την αστοχία του, ήταν αυτός που προβλημάτισε την άμυνα και δημιουργούσε συνεχώς κάθετα ρήγματα, που είναι το στοιχείο που λείπει περισσότερο από την ομάδα της ΑΕΚ. Με το δικό του άστοχο σουτ τελείωσε η χρονιά κάπως άδοξα, μια χρονιά που και αυτός θα ήθελε να ξεχάσει.

Πλέον θα αρχίσει η συζήτηση για την νέα σεζόν αφού υπάρχει οψιόν στο συμβόλαιο του. Φυσικά η ΑΕΚ θα ήθελε να τον κρατήσει, ενώ και στον ίδιο αρέσει η ομάδα, αφού αναγνωρίζει ότι του έδωσε τον χώρο για να δείξει το ταλέντο του και τον στήριξε στην περιπέτεια του. Ομάδες όπως η Μακάμπι, η Φενέρ και η Μπαρτσελόνα που αποδεδειγμένα τον τσέκαραν μέσα στην σεζόν, τον έχουν στην λίστα τους, αλλά μάλλον θα είναι διστακτικές μετά από αυτό που πέρασε. Αν δεν υπάρξει κάποια πολύ καλή πρόταση, η ΑΕΚ έχει αρκετές πιθανότητες να τον κρατήσει και θα περιμένει να δει τον κανονικό Ανγκόλα από την νέα σεζόν.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X