Η ΑΕΚ που έπαιρνε μεγάλες προκρίσεις, με γκολάρα Μαύρου πέταξε εκτός τον Αρη! (VIDEO)

Η ΑΕΚ που έπαιρνε μεγάλες προκρίσεις, με γκολάρα Μαύρου πέταξε εκτός τον Αρη! (VIDEO)

Μεγάλη νίκη για την ΑΕΚ με γκολ του Θωμά Μαύρου και πρόκριση επί του στα ημιτελικά του κυπέλλου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το πέρασμα 11 ετών του Θωμά Μαύρου στην ΑΕΚ ήταν γεμάτο από εκατοντάδες μικρές και μεγάλες πινελιές της κλάσης του. Μία από αυτές ήταν και το γκολ της νίκης-πρόκρισης επί του Αρη στο γήπεδο Χαριλάου (νυν «Κλεάνθης Βικελίδης») σαν σήμερα πριν από 41 χρόνια.

Η αποστολή της ΑΕΚ (που στον προηγούμενο γύρο είχε αποκλείσει τον Παναθηναϊκό) δεν ήταν εύκολη. Μετά το επεισοδιακό 2-2 της Νέας Φιλαδέλφειας, από το οποίο έμεινε στην ιστορία η… πυγμαχία του Ντούσαν Μπάγεβιτς με τον Γιώργο Φοιρό, ο Αρης ήταν φαβορί. Του αρκούσε το 0-0 για να περάσει, έπαιξε γι’ αυτό και στο τέλος το πλήρωσε.

Η ΑΕΚ του Μίλτου Παπαποστόλου δεν έκανε μεγάλο παιχνίδι, αλλά προσεκτικό και τακτικά σωστό. Σε μια από τις λίγες καλές ευκαιρίες της στο 44΄, ο Σπύρος Θώδης βρήκε με μπροστινή μπαλιά τον Μαύρο που απέφυγε το μαρκάρισμα του Γιώργου Φοιρού και πλάσαρε τον τερματοφύλακα Παντζιαρά στην κλειστή του γωνία.

Το 0-1 δεν άλλαξε ως το τέλος. Ο Αρης (που την προηγούμενη σεζόν είχε χάσει τον τίτλο από τον Ολυμπιακό στο μπαράζ του Βόλου) έχασε μια τεράστια ευκαιρία με τον Χατζηαντωνίου στο 70’, ενώ βρέθηκε να αγωνίζεται με παίκτη περισσότερο στο 72΄, όταν ο διαιτητής Δημητριάδης απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Χρήστο Αρδίζογλου.

Παρά την αποβολή του Αρδίζογλου, πάντως, ο Παπαποστόλου δήλωσε μετά τον αγώνα ότι «ο Αρης βρήκε απέναντί του έναν παλικαρά διαιτητή που σφύριζε ό,τι έβλεπε κι έτσι αποδείχθηκε ότι η ΑΕΚ είναι ανώτερη».

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Οικονομόπουλος, Τζιράκης, Παραπραστανίτης, Μανωλάς, Νικολάου, Θώδης, Κώττης (77’ Ρήγας) Βλάχος, Μπάγεβιτς, Αρδίζογλου, Μαύρος (69’ Μουσούρης)

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X