Γι’ αυτό κράτησε ο Μελισσανίδης τον Μάνταλο στην ΑΕΚ!

Γι’ αυτό κράτησε ο Μελισσανίδης τον Μάνταλο στην ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου εξηγεί τους λόγους για την απόφαση του Μελισσανίδη να παραμείνει ο Μάνταλος στην ΑΕΚ και να μπει αρχηγός στο νέο γήπεδο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι μέρες που βιώνουμε είναι ιδιαίτερες για την ΑΕΚ. Μπορεί να έχουν περάσει κάποιες μέρες και να απέχουμε από την ένταση που έφερε το σοκ του ευρωπαϊκού αποκλεισμού και όσα συνέβησαν στο ματς με τον Αρη, αλλά το πρόβλημα παραμένει. Η ΑΕΚ πρέπει να περάσει σε νέα εποχή, πρέπει να αφήσει πίσω προβληματικές καταστάσεις του παρελθόντος και να βρει νέα πρόσωπα που θα μπορέσουν να δώσουν διαφορετική πνοή. Είναι αναμενόμενο, πως έπειτα από τέσσερα χρόνια παταγώδους αποτυχίας, κάθε επιλογή προξενεί ένταση και αμφιβολία, ειδικά όταν συνδυάζεται με πρόσωπα όπως ο Μάνταλος.

Ο Μάνταλος ανήκει σε μια ξεχωριστή κατηγορία προσώπων, που σηκώνουν τεράστιο θόρυβο μόνο και μόνο στην αναφορά του ονόματος του. Δεν θυμάμαι ανάλογη περίπτωση στα νεότερα χρόνια της ΑΕΚ, με κάποιους που λατρεύουν να μισούν τον παίκτη και πλέον έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις, που είναι δύσκολο να γίνει διαχειρήσιμη η υπόθεση. Είναι σαφές, πως ο Μάνταλος δεν κρίνεται μόνο για την ποδοσφαιρική του αξία, αλλά πάνω του φορτώνονται όλα τα λάθη, οι αποτυχίες και οι κακές στιγμές των τελευταίων τεσσάρων ετών, ακόμα και λαμβάνοντας μεταφυσική διάσταση.

Είναι δεδομένο, πως γύρω από τον Μάνταλο δεν υπάρχει καθόλου καλή διάθεση. Υπάρχουν αρκετοί, οι οποίοι δεν μπορούν να βρουν τίποτε καλό στην παρουσία του στην ΑΕΚ. Δεν υπάρχει σύνδεση με την εξέδρα, γιατί είναι αλήθεια πως και ο Μάνταλος δεν το επεδίωξε. Παράλληλα, όλη η κουβέντα γύρω από τη σχέση του Μάνταλου με τον Μελισσανίδη, πυροδοτεί την κουβέντα. Το τελείωμα της υπόθεσης για το μέλλον του Μάνταλου, με τη σφραγίδα του Μελισσανίδη, ήταν επόμενο πως θα προκαλούσε έκρηξη.

Γιατί το αποφάσισε ο Μελισσανίδης

Για να κατανοήσει κάποιος τους λόγους που ο Μελισσανίδης εξ αρχής δεν θέλησε να συζητήσει καν το ενδεχόμενο παραμονής του Μάνταλου στην ΑΕΚ, θα πρέπει να καταλάβει πως λειτουργεί ο Μελισσανίδης. Είναι ξεκάθαρο από τα χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι της ΑΕΚ, πως εάν ο Μελισσανίδης πιστεύει κάτι δεν μπαίνει σε διαδικασία να ζυγίσει το περί κοινού αίσθημα που αναπτύσσεται. Πίστευε πως ο Λουτσέσκου θα μπορούσε να είναι ιδανική λύση για τον πάγκο της ΑΕΚ, θα έφτανε σε συμφωνία μαζί του και ας υπήρχαν αντιδράσεις.


Στον Μάνταλο ο Μελισσανίδης δεν βλέπει απλά έναν καλό ποδοσφαιριστή, που δεδομένα είναι ο διεθνής μέσος. Βλέπει έναν παίκτη που αποτέλεσε σύμβολο όλης της νέας εποχής που φέρει τη δική του σφραγίδα. Δεν έκρυψε ποτέ την αδυναμία που έχει για την αξία του, πως θεωρεί ό,τι πέραν από καλός παίκτης είναι και ισχυρή προσωπικότητα. Ηθελε και θα συμβεί έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις, ο Μάνταλος να είναι η γέφυρα του χθες με το αύριο, να είναι αρχηγός στην ομάδα που θα μπει στην «OPAP Arena – Αγιά Σοφιά».

Ενδεχομένως, εάν η ΑΕΚ λειτουργούσε σε διαφορετικό μοντέλο, ίσως κάποιο σχήμα λαϊκής βάσης, θα μπορούσε να τεθεί ακόμα και στην κρίση του κοινού η παραμονή ενός παίκτη. Αν και σε αυτές τις ομάδες, υπάρχουν διοικήσεις που λαμβάνουν τις αποφάσεις και κρίνονται γι’ αυτές. Πολώ δε μάλλον για την ΑΕΚ του Μελισσανίδη, που αναλαμβάνει το κόστος των αποφάσεων και είναι εκείνος που στηρίζει πρώτος απ’ όλους τις επιλογές του.

Ουσία και όχι επικοινωνία

Με την απόφαση για παραμονή του Μάνταλου, ο Μελισσανίδης περνά το μήνυμα πως δεν είναι ο αρχηγός της ΑΕΚ το πρόβλημα. Το ζήτημα κατά την εκτίμηση είναι πολύ πιο σύνθετο, πολύ πιο βαθύ από έναν ποδοσφαιριστή, ακόμα και τόσο πολυσήμαντο όπως είναι ο Μάνταλος για την ΑΕΚ. Ο Μελισσανίδης αντιλαμβάνεται πως η κατάσταση στην ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί με τον τρόπο που κύλησε τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτό δεν θα συνέβαινε με επικοινωνιακούς όρους, αλλά με βάση την ουσία.


Το σημαντικό για τον διοικητικό ηγέτη της ΑΕΚ είναι να υπάρξουν κινήσεις που θα αλλάξουν την καθημερινότητα και τη λειτουργία της ομάδας. Επίσης, γνωρίζει πως πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια αποτυχίας, άρα κάθε κίνηση θα πρέπει να συνοδεύεται από το μικρότερο δυνατό ρίσκο. Ακόμα και εάν πρέπει να πάει κόντρα στο μαχαίρι και προχωρήσει σε κίνηση που είναι δεδομένο πως θα προκαλέσει αντιδράσεις άμεσα, αλλά ίσως και μελλοντικά.

Η θέση του Μάνταλου

Εδώ το θέμα αφορά και τον Μάνταλο. Είναι αλήθεια, πως σε αυτό το διάστημα που βρίσκεται στην ΑΕΚ, άπαντες έχουν κατανοήσει, ότι ο αρχηγός αποτελεί μια πολύ ισχυρή προσωπικότητα. Ανθρωπο δυνατό, που δεν καταλαβαίνει από δυσκολίες και μπορεί να βρίσκει τρόπο να τις ξεπερνά. Το έκανε έπειτα από δύο πολύ σοβαρούς τραυματισμούς, το έκανε μπαίνοντας μπροστά ακόμα και σε κάκιστες σεζόν για την ομάδα. Γι’ αυτό και προκάλεσε έκπληξη η δημόσια αναφορά του, που εκλήφθηκε ως προαναγγελία αποχώρησης.

Δείτε περισσότερα για την απόφαση Μελισσανίδη για τον Μάνταλο.

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X