Το νέο καταστατικό της ΕΟΚ και γιατί υπάρχει κίνδυνος για της ΑΕΚ

Το νέο καταστατικό της ΕΟΚ και γιατί υπάρχει κίνδυνος για της ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ έχει να λύσει πολλά θέματα για να παίξει στην Basket League της νέας σεζόν

Το πρωτάθλημα τελείωσε για την ΑΕΚ και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, σε ένα καλοκαίρι που θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και σημαντικό για την πορεία της ομάδας στο μέλλον.

Η ΕΟΚ στις 19 Μαΐου ανακοίνωσε τις αλλαγές στο καταστατικό της, μετά από ψηφοφορία των μελών της. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 55,1% των ταμειακώς εντάξει σωματείων που υπερψήφισαν αρκετές αλλαγές. Το βασικό ήταν να εναρμονιστεί το καταστατικό της ΕΟΚ με αυτό της FIBA για να μπορεί να υπάρχει συνεργασία και υλοποίηση των αποφάσεων της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Μεταξύ άλλων διατάξεων που πέρασαν, υπάρχουν και κάποιες «φωτογραφικές» για την ΑΕΚ και όποιες ομάδες έχουν ενεργά ban από την FIBA. Μέσα σε αυτές λοιπόν, υπάρχουν άρθρα που από εδώ και πέρα απαγορεύουν σε ομάδας που έχουν χρέη προς παίκτες, προπονητές και μάνατζερ, να κάνουν μεταγραφές, φτάνοντας μέχρι και σε σημείο ανάκλησης ήδη εκδοθέντων δελτίων.

Το πρώτο απόσπασμα αναφέρεται στην σχετική διάταξη στον Γενικό Κανονισμό Οργάνωσης Διεξαγωγής Διοργανώσεων Πρωταθλημάτων Κυπέλλου (άρθρο 39, παράγραφος 14).

Συγκεκριμένα λέει:

Το νέο καταστατικό της ΕΟΚ και γιατί υπάρχει κίνδυνος για της ΑΕΚ

Το δεύτερο απόσπασμα βρίσκεται στον Κανονισμό Εγγραφών Μεταγραφών ΕΟΚ, άρθρο 5, παράγραφος 4 και αναφέρει:

Το νέο καταστατικό της ΕΟΚ και γιατί υπάρχει κίνδυνος για της ΑΕΚ

Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω, ομάδες όπως η ΑΕΚ και ο Άρης που έχουν ενεργά ban από την FIBA δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα προτού τακτοποιήσουν όλους τους διακανονισμούς που έχουν. Καταλαβαίνει κανείς ότι αυτό που έκανε φέτος η ΑΕΚ με τον Λάνγκφορντ και τον Ράουτινς, που είχαν τα δελτία τους στην Ελλάδα, παύει να ισχύει ενώ δεν θα μπορέσει να συμμετέχει στο νέο πρωτάθλημα αν δεν σβήσει τα 21 ban που υπάρχουν αυτήν την στιγμή.

Ο Μάκης Αγγελόπουλος θα προσπαθήσει να κάνει και άλλες συμφωνίες, όπως αυτήν με την ονοματοδοσία του γηπέδου ώστε να βρει και άλλες πηγές εσόδων, ώστε να καταφέρει να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις της ομάδας προς παλαιούς παίκτες και μάνατζερ. Έτσι και αλλιώς, αυτή η λύση είναι μονόδρομος πλέον αν θέλει η ΑΕΚ να παίξει στην Basket League της επόμενης περιόδου.

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X