Το τέλος μιας εφιαλτικής σεζόν και η επόμενη μέρα της ΑΕΚ που έχει μόνο ένα δρόμο

Το τέλος μιας εφιαλτικής σεζόν και η επόμενη μέρα της ΑΕΚ που έχει μόνο ένα δρόμο
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για το τέλος μιας πολύ δύσκολης σεζόν και τα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνει η ΑΕΚ

Τελείωσε η χρονιά λοιπόν για την ΑΕΚ, έτσι όπως θα έπρεπε να τελειώσει, με βάση αυτά που είδαμε όλη την σεζόν φέτος.

Ήττα στο τελευταίο σουτ, αφού πρώτα έχει χαθεί μια μεγάλη ευκαιρία στην κανονική διάρκεια, ισοφάριση του Προμηθέα με ένα σκοτωμένο τρίποντο του Ρέι και φυσικά ένας τραυματισμός κομβικού παίκτη (Ράουτινς) που τον στέρησε από την ομάδα στα κρίσιμα λεπτά της παράτασης. Όλη η χρονιά της ΑΕΚ μαζεμένη σε ένα παιχνίδι που έχασε με τον πιο.. ΑΕΚ τρόπο.

Καταραμένη χρονιά

Πραγματικά να φύγει και να μην ξαναγυρίσει τέτοια χρονιά. Κάθε σεζόν λέμε να μην έχει η ομάδα του χρόνου ατυχίες και τελικά το πράγμα γίνεται όλο και χειρότερο. Πέρσι πιστέψαμε ότι κάναμε ρεκόρ τραυματισμών αλλά φέτος το πράγμα πήγε σε άλλο επίπεδο. Δεν πρέπει να υπάρχει στο χρονικά του αθλητισμού, ομάδα που να πέρασε την ίδια σεζόν, θάνατο παίκτη της, πρόβλημα στην καρδιά άλλου παίκτη και το σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα του Γκρίφιν. Τους τραυματισμούς και τις απουσίες από κόβιντ δεν τις βάζω γιατί όλες οι ομάδες τις είχαν, άλλες λιγότερο, άλλες περισσότερο. Μια χρονιά που άφησε μόνο κάποιες μεμονωμένες χαρές και κάποιες ηρωικές νίκες με 6-7 παίκτες. Όλοι πιστέψαμε ότι τελικά ο άθλος της 4ης θέσης στην κανονική διάρκεια, θα μπορούσε να δώσει το εισιτήριο για τα ημιτελικά, αλλά έγιναν σοβαρά λάθη στην διαχείριση του πρώτου αγώνα στα Λιόσια και μετά ήταν δύσκολο να μαζευτεί το πράγμα.

Ο Κούρο Σεγκούρα όσο κακό βράδυ είχε στον πρώτο αγώνα, άλλο τόσο καλό είχε στον δεύτερο, με την έμπνευση της ζώνης να αλλάζει το παιχνίδι και επιτρέπει στην ΑΕΚ να διεκδικήσει τον αγώνα, όμως το σουτ του Ανγκόλα βρήκε σίδερο. Είπαμε όμως η ζημιά έγινε στο πρώτο ματς, όχι την Τετάρτη που έπαιζε με την πλάτη στο τοίχο η ομάδα. Αν είχε κερδίσει στα Λιόσια, θα είχε μεταφέρει το άγχος στον Προμηθέα που ακόμα και με το 1-0, κόντεψε να πνιγεί από αυτό.

Πήρε ό,τι της άξιζε

Έτσι ολοκληρώθηκε μια χρονιά, που κανένας μα κανένας δεν μπορεί να έχει παράπονο από την προσπάθεια των αθλητών. Είτε ήταν ξένοι, είτε Έλληνες, έβαλαν πλάτη σε όλες τις δυσκολίες και έδωσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν μέσα στο παρκέ. Γενικά δεν μου αρέσει όταν μιλάμε για μια ομάδα να δίνουμε έμφαση στο πάθος και την αυταπάρνηση γιατί αυτό σημαίνει ότι το μπασκετικό κομμάτι μένει πίσω, αλλά πραγματικά φέτος, ο συνδυασμός τακτικής με υπερπροσπάθεια από τους παίκτες, κράτησε την ομάδα όρθια. Για να είμαστε ειλικρινείς, η ΑΕΚ φέτος ήταν μια ομάδα χαμηλότερου μπάτζετ και ποιότητας από αρκετές ομάδες, όμως η παρουσία και ο τρόπος παιχνιδιού του Στέφανου Δέδα, εξισορροπούσε αυτήν την διαφορά.

Τελικά στο τέλος πήρε αυτό που άξιζε συνολικά, αφού είχε πολλά σκαμπανεβάσματα μέσα στην χρονιά, σε αντίθεση με τον Κολοσσό για παράδειγμα, που ήταν σταθερότατος και δίκαια τερμάτισε πιο πάνω. Ο Προμηθέας έκανε μια μεγάλη κοιλιά λόγω τραυματισμών και.. Ζούρου αλλά ήταν δεδομένο ότι μόλις επέστρεφαν οι παίκτες που έλειπαν και με τον Γιατρά στο πάγκο θα μαζευόταν η κατάσταση και θα φαινόταν το εξαιρετικά ποιοτικό ρόστερ που έχει. Η Λάρισα ήταν η έκπληξη της χρονιάς, με τον Τακιανό να κάνει μαγικά πράγματα και με 2-3 κινήσεις, έκανε πορεία πρωταθλητισμού στον 2ο γύρο και δίκαια βρίσκεται στην τετράδα.

Η μπάλα στα χέρια του Μάκη Αγγελόπουλου

Η ΑΕΚ φυσικά πρέπει να αρχίσει να κοιτάει την επόμενη μέρα, βρίσκοντας έναν προπονητή που θα την οδηγήσει την νέα σεζόν. Ήδη ο Ηλίας Καντζούρης είναι στόχος και είναι το πρώτο φαβορί. Από μένα είναι ναι, που λένε και στα τηλεπαιχνίδια αλλά όλα αυτά είναι δευτερεύοντα. Πριν από όλα και προτού αρχίσει η διαμόρφωση του ρόστερ η ΑΕΚ πρέπει να ξεμπερδεύει με τα ban. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα για πολύ ακόμα, έτσι και αλλιώς, σύμφωνα με τις τελευταίες αλλαγές στο καταστατικό της λίγκας δεν θα μπορεί να συμμετέχει στο πρωτάθλημα. Είναι ζωτικής σημασίας να βρεθεί λύση στο οικονομικό και να αρχίσουν να ξεπληρώνονται τα χρέη. Προσωπικά, προτιμώ μια ΑΕΚ που θα έχει χαμηλό μπάτζετ για κάποια χρόνια, αλλά θα είναι συνεπής οικονομικά και θα αποπληρώνει τις οφειλές της, παρά μια ΑΕΚ που κάθε τρεις και λίγο θα ακούγεται κάτι δυσφημιστικό για αυτήν.

Προφανώς και ο Μάκης Αγγελόπουλος δεν είναι ευχαριστημένος και ο ίδιος με αυτήν την κατάσταση και προσπαθεί να βρει έσοδα από διαφορετικές πηγές. Ήδη, η σχεδόν τελειωμένη συμφωνία για την ονοματοδοσία του γηπέδου είναι ένα πρώτο βήμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσουν και άλλες, ώστε να μπει η ΚΑΕ σε μια κανονική ροή. Όταν θα λυθεί αυτός ο βραχνάς, τότε πραγματικά θα μπορούμε να μιλήσουμε για μπάσκετ, για παίκτες, για προπονητές και Ευρωπαϊκά εισιτήρια. Η ΑΕΚ πέρασε στην αντεπίθεση με τις ανακοινώσεις της Παρασκευής γιατί κάποιοι είχαν.. ξεσαλώσει, αλλά πάντα η καλύτερη απάντηση είναι με πράξεις. Η Ένωση θέλει να κάνει χρήση της εξαγγελίας του Βαγγέλη Λιόλιου για μια συνολική αποπληρωμή των χρεών σε βάθος πενταετίας, όπως και άλλες ομάδες βέβαια.

Η χρονιά φέτος ήταν δύσκολη, με πολλά πάνω κάτω και τελικά αποτυχημένη στο σύνολο της. Η ΑΕΚ θα πρέπει να δει τα λάθη της, να συνεχίσει το νοικοκύρεμα των οικονομικών της για να μπορέσει να μην έχει στο μέλλον αυτό το βάρος. Πλέον είναι μονόδρομος.

ΥΓ. Φιλική συμβουλή. Για όσα ονόματα θα ακούσετε τις επόμενες μέρες κρατάτε μικρό καλάθι. Είναι πολύ ρευστά τα πράγματα για να υπάρχουν συμφωνίες ακόμα, μόνο σκέψεις.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X