Αποκάλυψη enwsi.gr – Τι ισχύει με τα Ευρωπαϊκά εισιτήρια και που θα παίξει η ΑΕΚ την επόμενη χρονιά

Αποκάλυψη enwsi.gr – Τι ισχύει με τα Ευρωπαϊκά εισιτήρια και που θα παίξει η ΑΕΚ την επόμενη χρονιά
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ θα αναγκαστεί να πάρει τον δύσκολο δρόμο για την Ευρώπη

Η ΑΕΚ τελείωσε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις μετά την ήττα από τον Προμηθέα και στον δεύτερο αγώνα της σειράς και αποκλείστηκε από την συνέχεια. Πλέον ξεκινάει η off-season της ομάδας που έχει πολλά και σημαντικά πράγματα να λύσει.

Τελευταία χρόνια δεν είχε χρειαστεί να ψάξουμε που θα παίξει στην Ευρώπη η ΑΕΚ, αφού ήταν δεδομένο από την θέση που είχε ότι έμπαινε κατευθείαν στους ομίλους. Αυτό αναμένεται να αλλάξει και θα εξηγήσουμε παρακάτω.

Μετά τον αποκλεισμό του Κολοσσού από την Λάρισα και της ΑΕΚ από τον Προμηθέα, οι δύο ομάδες έμειναν εκτός τετράδας, πράγμα που σημαίνει ότι η τελική τους κατάταξη βασίζεται στις θέσεις που είχαν καταλάβει στην regular season. Έτσι η ΑΕΚ βγαίνει 6η και ο Κολοσσός 5ος.

Στο BCL της φετινής χρονιάς, η Ελλάδα είχε 3 θέσεις εξασφαλισμένες σε ομίλους και άλλη μία στα προκριματικά. Η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και το Λαύριο, έπαιξαν απευθείας σε ομίλους και το Περιστέρι στα προκριματικά, που μάλιστα αποκλείστηκε κιόλας. Αν ίσχυε αυτό και του χρόνου η ΑΕΚ θα έπαιζε στους ομίλους μαζί με Λάρισα, Κολοσσό Ρόδου. Δυστυχώς από την επόμενη σεζόν αυτό αλλάζει. Η FIBA αποφάσισε να μειώσει τις ομάδες που θα έχουν απευθείας θέση σε όμιλο από 3 σε 2 και άλλη μία στα προκριματικά.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι αν Λάρισα και Κολοσσός δηλώσουν συμμετοχή (η Λάρισα ήδη το έχει πει δημόσια), η ΑΕΚ θα αναγκαστεί να παίξει στα προκριματικά του Σεπτεμβρίου για να πάρει το εισιτήριο για το BCL της επόμενης χρονιάς. Φυσικά όλα αυτά, με την προϋπόθεση ότι ο Προμηθέας θα συνεχίσει στο Eurocup και δεν θα αλλάξει στρατόπεδο.

Συμπερασματικά λοιπόν, η ΑΕΚ αυτήν την στιγμή είναι στα προκριματικά του BCL και θα δει στην πορεία αν αλλάξει κάτι.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X