Οκτώ χρόνια πολέμου, μια χρονιά γεμάτη αποτυχίες

Οκτώ χρόνια πολέμου, μια χρονιά γεμάτη αποτυχίες
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει με αφορμή την επίσκεψη του κ. Ξενάκη στην «Αγιά - Σοφιά» θυμάται το βράδυ του 2014 και σχολιάζει τις αποτυχίες

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η εικόνα του κ. Ξενάκη και του γιου του μέσα στο γήπεδο της ΑΕΚ την «Αγιά-Σοφιά», με το ασθενοφόρο σε πρώτο πλάνο και την τεράστια φωτογραφία του Θωμά Μαύρου στο backround, καθώς και η ιστορία αυτών των δύο ανθρώπων που έγινε γνωστή σήμερα, είναι αλήθεια πως συγκίνησε πολύ κόσμο!

Σχεδόν όλοι μας έχουμε φίλους ή γνωστούς που δεν πρόλαβαν για τον έναν ή τον άλλο λόγο να ζήσουν το μεγαλύτερο όνειρο όλων μας. Την επιστροφή στα «ιερά χώματα» της Νέας Φιλαδέλφειας. Ένα όμως είναι σίγουρο: Θα βλέπουν από ψηλά την «Αγιά-Σοφιά / Opap Arena». Μακάρι και αυτοί, αλλά και εμείς να δούμε επιτέλους σε αυτή, μία ΑΕΚ αντάξια της ιστορίας της.

Πριν ξεκινήσω να γράφω το blog, έκανα το… λάθος να δω τις αναμνήσεις στο Facebook. Εκεί μου έβγαλε μία ανάρτηση από το 2014:

Μέχρι τώρα στην καταμέτρηση 35/71 εκλογικά, 8.825 έγκυρα ψηφοδέλτια:
Βασιλόπουλος: 4.690 – 53.14%
Γεωργαμλής: 4.135 – 46.86%

Ήταν από το βράδυ των εκλογών στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ένα αποτέλεσμα που μας πήγε πέντε χρόνια πίσω. Ποιος να το φανταζόταν. Ή μάλλον κάποιοι το φανταζόμασταν, το φωνάζαμε, αλλά η ΑΕΚ δεν λειτούργησε με άλλες λογικές τότε.

Ο Άρης, ο οποίος με… τίμησε με εξώδικα για αυτά που (του) έγραφα, ήταν ένας από αυτούς που προκάλεσαν τεράστια προβλήματα. Ήταν ένας από τους λόγους που πολλοί από αυτούς που «έφυγαν» δεν κατάφεραν ούτε να μπούνε, αλλά ούτε καν να δούνε το παλάτι μας. Το Ναό μας…

Έβαλα μία ένθετη φωτογραφία στη βασική του blog με αυτά που δήλωνε τότε, απλά για να υπενθυμίσω πως είχε σπάσει κάθε ρεκόρ γελοιότητας. Κανένας δεν ξεχνάει. Και κανένας δεν πρέπει. Διότι είναι απόλυτα ξεκάθαρο πως ακόμα και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που επιδιώκουν να προκαλέσουν καθυστερήσεις στην επιστροφή μας.

Το θέμα που βγήκε με τις «περίεργες» καθυστερήσεις σε ένα έργο το οποίο έχει γίνει με μειοδοτικό διαγωνισμό δεν πρέπει να περάσει έτσι απλά. Και όποιος άλλος επιχειρήσει το ίδιο πρέπει να βγει στη σέντρα. Αρκετά έχει περάσει ο ΑΕΚτζής…

Μία χρονιά γεμάτη αποτυχίες παντού

Πάμε και στα άλλα τα… σοβαρά. Η ΑΕΚ στο ποδόσφαιρο απέτυχε με απίστευτο τρόπο και το κάζο έκανε τρομερό κρότο. Όλοι πλέον περιμένουμε τις αποφάσεις του Δημήτρη Μελισσανίδη για την επόμενη μέρα. Από μέρα σε μέρα. Και περιμένουμε, πάντα περιμένουμε, όπως θα έλεγε μία ψυχή και… βράζουμε στο ζουμί μας.

Η αλήθεια είναι πως οι αλλαγές έχουν αργήσει. Ρεπορτάζ ουσιαστικό δεν υπάρχει, διότι ο Μελισσανίδης χειρίζεται το θέμα αποκλειστικά και οι πληροφορίες δεν βγαίνουν ούτε με το σταγονόμετρο. Μακάρι να έχουμε εξελίξεις σύντομα. Την Κυριακή άλλωστε έρχεται και ο Αλμέιδα και θα πρέπει και αυτός να ξέρει με ποιους θα μιλάει.

Στο μπάσκετ η χρονιά ήταν επίσης αποτυχημένη. Ειδικά από τη στιγμή που αποκλειστήκαμε από τον Προμηθέα. Μπορεί το επόμενο εμπόδιο να ήταν ο Ολυμπιακός που έχει εξαιρετική ομάδα, αλλά και μόνο που δεν θα παίξεις άλλο συνιστά αποτυχία.

Βεβαίως με όσα έχει περάσει φέτος αυτή η ομάδα, της βγάζεις το καπέλο. Ο χαμός του Γέλοβατς, το δράμα του Γκρίφιν, το σοκ με τον Ανγκόλα, οι τραυματισμοί, τα… ban. Και όμως σε ελάχιστες περιπτώσεις είδαμε την ομάδα να παραδίνεται. Ακόμα και σήμερα που παίξαμε με εφτά – οκτώ παίκτες στο τέλος, τα έδωσαν όλα. Η ΑΕΚ όμως δεν είναι για αυτό το επίπεδο.

Η κίνηση με την ονοματοδοσία ενδέχεται να λύσει πολλά προβλήματα. Μακάρι ο Μάκης Αγγελόπουλος να βρει την άκρη, διότι στήριξη -κακά τα ψέματα- δεν είχε. Και δεν ζήτησε ελεημοσύνη από τον κόσμο όπως κάνει και πάλι άλλη ΚΑΕ.

Όσο για το χάντμπολ, η απογοήτευση είναι τεράστια. Η ομάδα με το μεγαλύτερο μπάτζετ και τον προπονητή που έγραψε ιστορία, αυτό το σύνολο που πέρσι έκανε το τρεμπλ και μας έβγαλε στους δρόμους αποδείχθηκε ότι δεν διαχειρίστηκε σωστά την επιτυχία της.

Ο Σταμάτης Παπασταμάτης έχει δείξει πως όταν πεισμώνει κάνει ότι καλύτερο. Έχει και αυτός δικαίωμα στα λάθη. Και όταν ένας άνθρωπος προσπαθεί, οφείλεις να του το αναγνωρίσεις. Θα κρατήσω μόνο την υπόσχεσή του για τη νέα χρονιά.

ΥΓ: Το θέμα του Μαρκ Κλάτενμπεργκ δεν είναι καθόλου απλό. Είναι πολύ σύνθετο. Ο Ολυμπιακός που είχε αποσύρει τη στήριξή του πριν καν αναλάβει (31/8/2020), με τα τραπεζώματα και τα «χαϊδολογήματα» τον θέλει. Δεν το λέει όμως. Βλέπετε ο Άγγλος έγραψε μέχρι και άρθρο στο Νησί για τη Νότιγχαμ του προέδρου. Ο Παναθηναϊκός τον ήθελε, μετά δεν τον ήθελε (Ιανουάριος του ’22) και τώρα τον θέλει. Ούτε ο αντιπρόεδρος του Μακεδονικού να ήταν. Όσο για τον Πάοκ, αυτοί και αν είναι ήξεις και αφίξεις. Δεκέμβριο του 20 είχαν αποσύρει την εμπιστοσύνη τους, αλλά μετά τα φετινά πέναλτι που έπαιρναν σαν φυστίκια να βγούνε να πούνε τι;

Η ΑΕΚ δεν τον γουστάρει αλλά δεν απέσυρε ποτέ την… εμπιστοσύνη της στο πρόσωπό του. Δεδομένα δεν τον θέλει. Άλλωστε ειδικά φέτος είναι η μόνη ομάδα που αδικήθηκε απίστευτα σε πολλές περιπτώσεις. Ευτυχώς δεν χρέωσε κανένας εκεί την αποτυχία γιατί θα ήταν τεράστιο λάθος. Το ζήτημα είναι όμως το εξής: Τι κάνουμε τώρα; Μένουμε με το διάολο που ξέρουμε, ή περιμένουμε ένα χρόνο για να μη μας έρθει κάποιος που δεδομένα θα είναι χειρότερος λόγω συγκεκριμένων διασυνδέσεων;

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X