Conference League: Το σήκωσε και αυτό ο Μουρίνιο - Η Ρόμα 1-0 τη Φέγενορντ στον τελικό!

Conference League: Το σήκωσε και αυτό ο Μουρίνιο - Η Ρόμα 1-0 τη Φέγενορντ στον τελικό!
Photo Credits: INTIME

Η Ρόμα στέφθηκε πρωταθλήτρια στη νέα διοργάνωση της UEFA

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το πήρε με την Πόρτο (δις). Το πήρε με την Ίντερ. Το πήρε με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τώρα το πήρε και με την Ρόμα!

Πέμπτο ευρωπαϊκό τρόπαιο για τον Ζοσέ Μουρίνιο, με τέταρτη διαφορετική ομάδα και με τέταρτο διαφορετικό ποδοσφαιρικό στιλ.

Ένα γκολ του Τζανιόλο ήταν αρκετό στην Ρόμα, που με ένα τακτικό ρεσιτάλ στην άμυνα της κράτησε το 1-0 ως το τέλος και κατέκτησε το παρθενικό Conference League της ιστορίας.

Ο τελικός έμοιαζε να πέφτει βαρύς και στους δύο μονομάχους. Αμφότεροι ξεκίνησαν με πολύ δύναμη, πίεση, σκληράδα, αλλά το έκαναν κάπως άγαρμπα.

Η μπάλα δεν τσουλούσε καλά, ποιότητα δεν υπήρχε. Το σημαντικότερο πράγμα που έγινε στο πρώτο τέταρτο ήταν η αναγκαστική αλλαγή του Μχιταριάν, ο οποίος προερχόταν από τραυματισμό και δεν άντεξε πάνω από 15 λεπτά.

Ουδέν κακόν αμιγές καλού βέβαια για την Ρόμα. Ο Σέρτζιο Ολιβέιρα που ήρθε από τον πάγκο έδωσε μεγαλύτερη ισορροπία στα χαφ και βοήθησε τους τζιαλορόσι να επιβάλλουν τον ρυθμό τους μετά από ένα προβληματικό ξεκίνημα.

Η πρώτη φάση του αγώνα έγινε γκολ. Για να συμβεί αυτό βέβαια, χρειάστηκε ο Τράουνερ να κάνει λάθος εκτίμηση σε μία μάλλον εύκολη σέντρα.

Ο Τζανιόλο που βρέθηκε στην πλάτη του, εκμεταλλεύτηκε το δώρο, και με υπέροχο τσίμπημα της μπάλας έκανε το 1-0 (32’) και σε ηλικία 22 ετών και 327 ημερών έγινε ο δεύτερος πιο νεαρός Ιταλός σκόρερ σε τελικό κυπέλλων Ευρώπης.

Αυτό ήταν όλο κι όλο το πρώτο μέρος. Δύο ομάδες που αλληλοεξουδετερώθηκαν, ένας τελικός με πολύ πάθος αλλά ελάχιστες φάσεις.

Ο μόνος τρόπος για να ζωντανέψει ξανά το ματς ήταν να ανεβάσουν το τέμπο οι Ολλανδοί στην επανάληψη, όπερ και εγένετο.

Η ομάδα του Ρότερνταμ ξεκίνησε το πόδι στο γκάζι, απανωτά κόρνερ και ο τελικός πήρε φωτιά.

Από έξυπνη κομπίνα σε κόρνερ και συρτή σέντρα στο πρώτο δοκάρι, ο Τράουνερ πήγε να διορθώσει το λάθος του, όμως η προβολή που έκανε σημάδεψε το δοκάρι, ενώ στην επαναφορά ο Ρούι Πατρίσιο έβγαλε σε κόρνερ το συρτό σουτ του Νέλσον (49’).

Η πίεση έγινε ασφυκτική, στην επόμενη φάση ο Ντέσερς δεν πρόλαβε στο τσακ να βάλει το κεφάλι, απέναντι σε ανυπεράσπιστη εστία.

Το κοινό της Φέγενορντ με τις φωνές του, ανέβασε κι άλλο την ομάδα του Σλοτ, που είχε δεύτερο δοκάρι.

Το ευφυές τακουνάκι του Άουρσνες, βρήκε τον Μαλάσια πάνω στην κίνηση, όμως το αριστερό του βολέ υποχρέωσε τον Ρούι Πατρίσιο σε εκπληκτική επέμβαση, με την μπάλα να πηγαίνει εν συνεχεία στο δοκάρι και να φεύγει κόρνερ (50’).

Το ματς είχε πάει εκεί ακριβώς που ήθελε ο Μουρίνιο. Στον ηρωισμό, στην αυταπάρνηση, στην αμυντική προσήλωση, στην τακτική.

Ο σχηματισμός με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς άρχισε να κλείνει τους διαδρόμους και η Φέγενορντ άρχισε σταδιακά να πνίγεται από το άγχος, η πίεση του χρόνου οδηγούσε τους Ολλανδούς σε μία ακατάσχετη ποδοσφαιρική φλυαρία.

Η Ρόμα άρχισε να ελέγχει απόλυτα τον τελικό, άγγιξε το 2-0 με διαγώνιο σουτ του Πελεγκρίνι που έβγαλε ο Μπίλοου (85’), με τους Ολλανδούς να κατασκηνώνουν στην αντίπαλη περιοχή, αλλά να μην καταφέρνουν να βρουν το γκολ που θα έστελνε τον τελικό στην παράταση.

ΡΟΜΑ: Ρούι Πατρίσιο, Κάρσντορπ (89’ Βίνια), Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Ιμπάνιες, Ζαλέφσκι (67’ Σπινατσόλα), Κριστάντε, Μχιταριάν (17’ Σέρτζιο Ολιβέιρα), Πελεγκρίνι, Τζανιόλο (67’ Βερετού), Εϊμπραχαμ (89’ Σομουρόντοφ)

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ: Μπίλοου, Γκερτρούιντα, Τράονυερ (74’ Πέντερσεν), Σενέσι, Μαλάσια (88’ Γιάχανμπακς), Άουρσνες, Τιλ (59’ Τούρνστρα), Κοτσκού (88’ Βάλεμαρκ), Σινιστέρα, Νέλσον (74’ Λίνσεν), Ντέσερς.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X