Οι 5 κολώνες που ζητά ο Ματίας Αλμέιδα για να ξεκινήσει σωστά η δουλειά

Οι 5 κολώνες που ζητά ο Ματίας Αλμέιδα για να ξεκινήσει σωστά η δουλειά
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τις πρώτες και άκρως απαραίτητες μεταγραφικές στοχεύσεις του αργεντινού προπονητή της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με τον προπονητή να απέχει ακόμα από την Ελλάδα και τις διοικητικές ζυμώσεις να υφίστανται, δίχως να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το που θα οδηγήσουν όσον αφορά στο στελεχιακό δυναμικό της ΑΕΚ, είναι δύσκολο να προβλέψει κάποιος ποιες από τις μεταγραφικές υποθέσεις που ήδη η ομάδα έχει ανοίξει θα μπορούσαν να καταστούν εφικτές.

Τουλάχιστον αυτό που σε πρώτη φάση διαφαίνεται, δίχως ασφαλώς να βάζουμε το χέρι στη φωτιά για οτιδήποτε καθώς με την Ένωση έχουμε ζήσει κάμποσα παράλογα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, είναι μια σωστή προσέγγιση από την πλευρά του προπονητή όσον αφορά στις προτεραιότητες που θα πρέπει να έχει ομάδα για να βελτιώσει την αγωνιστική εικόνα της. Τις προτεραιότητες που θα βοηθήσουν εκείνον να ξεκινήσει σωστά τη δουλειά του. Από όσα μαθαίνουμε και καταλαβαίνουμε γύρω από τις αρχικές μεταγραφικές στοχεύσεις των ανθρώπων που εξακολουθούν να ασχολούνται με το μεταγραφικό σχεδιασμό, ο Ματίας Αλμέιδα έχει χαράξει μία ορθή κατευθυντήρια γραμμή.

Είναι επί παραδείγματι ανακουφιστικό το γεγονός ότι ζήτησε δύο κεντρικούς αμυντικούς, ξεκαθαρίζοντας ότι θα πρέπει να είναι αυτοί γύρω από τους οποίους θα δημιουργήσει την επόμενη άμυνα της ΑΕΚ. Προσπέρασε πολύ εύκολα τον Τζαβέλλα και τον Βράνιες, τους οποίους ένας προπονητής δίχως το ανάστημα που απαιτείται ίσως να είχε αποδειχθεί ως βασικούς και για την επόμενη σεζόν. Δεν είναι κάτι το οποίο δεν έχουμε ξαναδεί, άλλωστε και πέρυσι το καλοκαίρι μάλλον ανύπαρκτη ήταν η συμμετοχή του Βλάνταν Μιλόγεβιτς στην απόφαση απόκτησης των δύο προαναφερθέντων στόπερ, η οποία είχε ληφθεί προτού ακόμα εκείνος αναλάβει.

Προχωρώντας προς τα εμπρός, διαπιστώνεται η διάθεση του Αργεντινού να παρουσιάσει μία εντελώς τροποποιημένη μεσαία γραμμή, αν είναι δυνατόν με παίκτες της δικής του επιλογής όπως ξεκάθαρα είναι ο Χουάνγκ, ο Αλιέντρο και ο Πινέδα. Ευνοήθηκε από τη συγκυρία λήξης συμβολαίων όπως αυτά του Σιμόες και του Σακχοφ, ενδέχεται όμως σε αλλοτινές εποχές να του επιβαλλόταν ο πρώτος με το σκεπτικό της επιβράβευσης της μακρόχρονης προσφοράς του στην ΑΕΚ. Ο Αλμέιδα το ξέκοψε κι εδώ από την αρχή για τον Πορτογάλο αναγνωρίζοντας την πορεία του στην ομάδα αλλά και ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι πια αυτό που θέλει στη δική του δουλειά.

Ο φορ που θα κοντράρει τον Αραούχο και οι λοιπές προσθήκες

Σημαντική είναι η παρατήρηση του ότι η ΑΕΚ έχει ανάγκη από ακόμα έναν επιθετικό κλάσης. Φορ που θα έρθει για να είναι βασικός σε κάποια παιχνίδια και σε άλλα για να παίζει μαζί με τον Αραούχο. Τέτοιο στυλ ποδοσφαιριστή ψάχνουν στην Ένωση, έναν κυνηγό περιοχής που θα έχει περισσότερο το γκολ από τον Τσίνο, όμως θα γίνεται να ταιριάξει και μαζί του. Δεν θέλει έναν αντίστοιχο Ανσαριφάρντ, δηλαδή έναν παίκτη που εξαρχής θα ξέρει ότι θα είναι ο δεύτερος. Είναι και αυτή μία σωστή προσέγγιση αρκεί βέβαια -όπως και οι προηγούμενες- να υλοποιηθεί.

Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο για να πούμε. Ούτε να χαμογελάσουμε για πράγματα τα οποία είναι ακόμα κουβέντες σε θεωρητικό επίπεδο. Υφίσταται απλά μία διαπίστωση ότι ο Αλμέιδα έχει δώσει την προτεραιότητα για πέντε κινήσεις στον κεντρικό άξονα ώστε μετά από αυτές που θεωρεί υπέρ απαραίτητες, να κρίνει μέσα από την προετοιμασία για τις επόμενες ανάγκες.

Έχει όντως για παράδειγμα την εικόνα ότι η ΑΕΚ πρέπει να ενισχυθεί και στα άκρα της άμυνάς της, ειδικά στο δεξί από τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος ο Μισελέν παρουσιάζει ανοιχτά τάσεις φυγής. Για το αριστερό θέλει πρώτα να δει αν ο Μοχαμάντι μπορεί να κολλήσει στη δική του φιλοσοφία, πριν πάρει οποιαδήποτε απόφαση.

Υπάρχουν κάμποσα πρόσωπα που τον προβληματίζουν, όπως επίσης είναι πολλά και τα συμβόλαια τα οποία κρατούν δέσμια την ΑΕΚ με περιπτώσεις παικτών που θα ήθελε να της έχουν ήδη αδειάσει τη γωνιά. Για αυτό και ξεκινά με τις πέντε αδιαπραγμάτευτες ανάγκες, ελπίζοντας ότι θα έρθουν αυτοί οι παίκτες που θα τον βοηθήσουν να ξεκινήσει τη βάση της δουλειάς του και στην πορεία να αλλάξει ό,τι άλλο θεωρεί ότι είναι απαραίτητο. Η αμεσότητα απόκτησης αυτών των παικτών και η ποιότητα που θα τους χαρακτηρίζει, θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το πόσο βαθιά θα πάει η ΑΕΚ μέσα στο καλοκαίρι αναζητώντας τις σωστές επιλογές για τη συνολική ενίσχυσή της.

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X