AEK: Πόσα χρήματα κέρδισε από την παρουσία της στο Europa League πέρυσι

AEK: Πόσα χρήματα κέρδισε από την παρουσία της στο Europa League πέρυσι
Photo Credits: INTIME

Τα χρήματα που αποκόμισε η ΑΕΚ από την σεζόν 2020/21

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τόσοη σεζόν 2021-22 όσο και η επόμενη θα είναι αρνητικές οικονομικά για την ΑΕΚ καθώς δεν έχει ευρωπαϊκή συμμετοχή.

Όπως έγινε σήμερα γνωστό βάσει της αναλυτικής ενημέρωσης από την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου, η ΑΕΚ έβαλε στο λογαριασμό της περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ για την παρουσία (και πορεία) στο Europa League, τη σεζόν 2020-21. Χρήματα τα οποία σαφώς και την ανακούφισαν σημαντικά σε περίοδο πανδημίας, με lockdown στις ζωές μας και κατ’ επέκταση στα γήπεδα.

Συγκεκριμένα, η ΑΕΚ από την παρουσία της στους ομίλους του Europa League αποκόμισε 7.334.000 ευρώ. Σε αυτό το ποσό έρχονται να προστεθούν 540.000 ευρώ από τις νίκες στα προκριματικά απέναντι σε Σεντ Γκάλεν και Βόλφσμπουργκ. Συνολικά στην Ευρώπη η Ένωση έβγαλε δηλαδή 7.874.000 ευρώ.

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό των χρημάτων που θα εξασφάλιζε πέρυσι αν είχε καταφέρει να μπει στους ομίλους της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης και της αδυναμίας της να διεκδικήσει αυτό το στόχο και φέτος, η ΑΕΚ χάνει την ευκαιρία να διεκδικήσει έσοδα 10-15 εκατομμυρίων ευρώ σε βάθος διετίας.

Είναι χρήματα που δεν τα είχε και τα χάνει, αλλά δεν τα διεκδικεί και στον προϋπολογισμό της σίγουρα υπήρχαν και τώρα θα πρέπει αναπληρωθούν με άλλους τρόπους.

Για την ΑΕΚ δεν ισχύει ότι φείδεται χρημάτων και δαπανών. Τα προηγούμενα δύο χρόνια ξόδεψε πολλά αλλά το έκανε με τρόπο που αποδείχτηκε αναποτελεσματικός. Έτσι τα επιπλέον χρήματα που εμφάνισε στο μεταγραφικό τραπέζι σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, όχι απλώς δεν έφεραν αποτέλεσμα αλλά την καταδίκασαν και σε απώλεια τον μίνιμουμ εσόδων που η ίδια υπολόγιζε βάσει του μεγέθους της. Σε αυτές τις εποχές, το να γλιστρούν έτσι απλά πιθανά έσοδα 10 έως 15 εκατομμυρίων ευρώ, συνιστά μία μεγάλη μαχαιριά για τον ποδοσφαιρικό προϋπολογισμό.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X