ΑΕΚ: Υπέρ της Ένωσης οι συνθήκες στην υπόθεση του Χουάνγκ

Ο Χουάνγκ Ιν Μπέομ που θέλει η ΑΕΚ εν δράσει (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Τι ισχύει με την Ρουμπίν Καζάν και τον παίκτη για τον οποίον ενδιαφέρεται η ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Θετικές οι εξελίξεις για την ΑΕΚ στην υπόθεση του Χουάνγκ Ιν Μπέομ.

Απολογιστική συνέντευξη Τύπου έδωσε ο γενικός διευθυντής της Ρούμπιν Καζά χθες. Κυρίως κλήθηκε να απαντήσει για το τι πρόκειται να γίνει μετά την κατάληξη της Ρούμπιν στην προτελευταία θέση της κατάταξης του ρωσικού πρωταθλήματος.

Κατάταξη που σημαίνει υποβιβασμό. Κάτι που θα αποφευχθεί μόνο αν τις επόμενες μέρες η ρωσική ποδοσφαιρική ομοσπονδία αποφασίσει – όπως συζητείται εδώ και εβδομάδες στη Ρωσία, χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να είναι σίγουρο – αναδιάρθρωση με αύξηση των ομάδων της Premier Liga (τώρα είναι 16). Τα πάντα λοιπόν ως προς τις αποφάσεις που αφορούν και το ρόστερ των Τατάρων περιμένουν τη συγκεκριμένη απόφαση.

Και όχι μόνο αυτή, αφού οι επόμενες από τις διεθνείς ποδοσφαιρικές ομοσπονδίας που αφορούν το στάτους των μη Ρώσων ποδοσφαιριστών επηρεάζουν καταλυτικά τη Ρούμπιν. Μισή ντουζίνα αποχώρησαν μετά τον πόλεμο, συμπεριλαμβανομένου και του Νοτιοκορεάτη μέσου, Χουάνγκ Ιν Μπέομ, ο οποίος παραχωρήθηκε δανεικός στη Σεούλ και τον οποίο έχει ζητήσει στην ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα.

Ο Σαϊμάνοβ δεν συζήτησε προφανώς την περίπτωση επικύρωσης του υποβιβασμού, αφού κάτι τέτοιο εκ των πραγμάτων συνεπάγεται με δεδομένες, σαρωτικές αλλαγές στο δυναμικό της Ρούμπιν και μαζικές αποχωρήσεις, αλλά ακόμη και αν αποφευχθεί η εν λόγω προοπτική εμφανίστηκε αρνητικός ως προς τις πιθανότητες διατήρησης των (πολλών) “λεγεωνάριων” του συλλόγου.

“Αυτό που προβλέπουμε είναι πως θα παραταθεί μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο η δυνατότητά τους να αγωνίζονται εκτός Ρωσίας και μετά, πληροφορούμαστε πως FIFA και UEFA προσανατολίζονται στο να τους επιτραπεί να αποδεσμευτούν από τα τρέχοντα συμβόλαιά τους με τις ρωσικές ομάδες”, τόνισε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος της Ρούμπιν, ξεκαθαρίζοντας πως δεν βλέπει τον τρόπο που θα μπορέσει όχι μόνο η ομάδα του, αλλά όλες οι ρωσικές ομάδες, να διατηρήσουν αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές στο δυναμικό τους για την επόμενη σεζόν.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο ρωσικό ποδόσφαιρο, εν προκειμένω, ως προς την προσπάθεια της Ένωσης να ικανοποιήσει την επιθυμία του Αλμέιδα για τον Χουάνγκ, ακόμη περισσότερο. Πόσο μάλλον από την στιγμή που ο 26χρονος μέσος έχει μόλις έναν χρόνο συμβολαίου ακόμη στη Ρούμπιν, κάτι που διευκολύνει περισσότερο την διαπραγματευτική ισχύ της Ενωσης, αλλά και φυσικά των όσων μνηστήρων, πέραν της ΑΕΚ, υπάρχουν για τον Χουάνγκ.

Σύμφωνα με το SPORT24, η πλευρά του Νοτιοκορεάτη μέσου, ήδη, έχει δεχτεί περίπου διψήφιο αριθμό κρούσεων από διάφορους συλλόγους ανά τον πλανήτη. Το θετικό για την ΑΕΚ είναι πως αφενός δεν υπάρχει καμία που “σκοτώνει” τον ανταγωνισμό (Premier League, Bundesliga για παράδειγμα) και πως ο ποδοσφαιριστής και οι εκπρόσωποί του δεν απορρίπτουν την προοπτική του ελληνικού πρωταθλήματος.

Κάθε άλλο. Αναγνωρίζουν μάλιστα την κολακευτικά επίμονη προσέγγιση του Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος είναι ξεκάθαρο πως θέλει σαν… τρελός τον Χουάνγκ – κάτι που και δείχνει και που έχει περάσει στους συνεργάτες της νέας του ομάδας -, αφού το αγωνιστικό του στιλ εκφράζει απολύτως τη λειτουργία των μέσων που θέλει να έχει η δική του ΑΕΚ (ένταση, αλλαγές ρυθμού και θέσεων, επάρκεια δημιουργική και ανασταλτική, κάθετο παιχνίδι).

Αρκετά λοιπόν τα ευοίωνα που συνοδεύουν την επιδίωξη της ΑΕΚ. Μεταξύ αυτών και οι απολαβές του Χουάνγκ, οι οποίες μόνο απαγορευτικές δεν είναι, αγγίζοντας στη Ρούμπιν τις 700.000 ευρώ ετησίως. Επιδίωξη που πάντως σε κάθε περίπτωση δεν είναι εύκολη και βάσει ανταγωνισμού αλλά και στάτους του ποδοσφαιριστή (σ.σ. ξεπέρασε έναν τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε και επέστρεψε στις κλήσεις της εθνικής του ομάδας για σειρά φιλικών παιχνιδιών στις αρχές Ιουνίου) και επιπρόσθετα δεν αναμένεται να ξεκαθαρίσει και σύντομα, αφενός γιατί εκκρεμούν οι αποφάσεις που θα καθορίσουν το στάτους αρχικά της Ρούμπιν στο ρωσικό πρωτάθλημα και εν συνεχεία αυτές που περιμένει όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης και θα ξεκαθαρίζουν το καθεστώς των αλλοδαπών ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στις ρωσικές ομάδες.

Αποφάσεις που θα οριστικοποιήσουν ουσιαστικά την διαπραγματευτική ισχύ, τις δυνατότητες, αλλά και τις απαιτήσεις της Ρούμπιν…

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X