H εικόνα και η κατάρρευση της ΑΕΚ λέει «καλά είμαστε ως εδώ»

H εικόνα και η κατάρρευση της ΑΕΚ λέει «καλά είμαστε ως εδώ»
Photo Credits: INTIME

O Θάνος Τσίμπος γράφει για την κακή εμφάνιση της ΑΕΚ και την εύκολη ήττα της από τον Προμηθέα αλλά και για τον αγώνα της Τετάρτης

Η ΑΕΚ έχασε πολύ εύκολα από τον Προμηθέα μέσα στην έδρα της πετώντας το πλεονέκτημα έδρας που πάλεψε όλη την χρονιά. Μια ήττα που αν συνδυαστεί με την εμφάνιση και την διαφορά που φάνηκε να έχουν οι 2 ομάδες, μοιάζει καταδικαστική για την συνέχεια.

Η ομάδα με τις περισσότερες λύσεις κέρδισε

Δεν χρειάζεται να κάνουμε πολλές αναλύσεις για το τι έγινε στον αγώνα. Τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα από το ξεκίνημα. Ο Προμηθέας με καλή τακτική στην άμυνα και πολύ ωραία κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση έβρισκε άνετα πόντους μέσα από πικ εν ρολ δράσεις. Η άμυνα της ΑΕΚ όχι μόνο αυτών που συμμετείχαν στο πικ εν ρολ αλλά και οι βοήθειες από την αδύνατη πλευρά ήταν ανύπαρκτες με αποτέλεσμα οι ψηλοί του Προμηθέα να κάνουν πάρτι κάτω από τα καλάθια. Δεν θυμάμαι πρόσφατα ομάδα να τελειώνει αγώνα με 30(!!) ασίστ, δείγμα του πόσο άνετα μετέφεραν την μπάλα χωρίς καμία ενόχληση και πίεση. Κάκιστη αμυντική προσπάθεια από την ΑΕΚ που ήταν σαν να μην έχει καθόλου ενέργεια στο πίσω μέρος του γηπέδου.

Μπορούσες να καταλάβεις τι θα επακολουθήσει στο δεύτερο ημίχρονο όταν στην ανάπαυλα η ΑΕΚ βρισκόταν πίσω στο σκορ, έχοντας 8/16 τρίποντα και τον Ράουτινς για άλλη μια φορά να κάνει απίθανα πράγματα με 5/5. Μοιραία στο δεύτερο, προσαρμόστηκε ο Προμηθέας, δεν έδωσε εύκολα σουτ στον Καναδό και η ΑΕΚ είχε 1/10.

Για να είμαστε ειλικρινείς, ο Προμηθέας είναι ξεκάθαρα πιο ποιοτική και ακριβή ομάδα, έχει περισσότερες λύσεις και έχει 6 κανονικούς Αμερικανούς, που είναι όλοι αθλητικοί, σκόρερ διεμβολιστές και καλοί στο να τελειώνουν πικ εν ρολ. Μόλις ανέλαβε ο Γιατράς έκανε άμεσα τις αλλαγές που ήθελε (σε αντίθεση με την ΑΕΚ που δεν μπορεί), πήρε τον Φόστερ, γύρισε και ο παικταράς ο Ρέι και συμπληρώθηκε το παζλ. Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε ποτέ να ματσάρει την αθλητικότητα τους, ειδικά στην περιφέρεια και δεν μπορούσε να βγάλει στοπ για να βρει ρυθμό στην επίθεση.

Συνεχίζεται το μπέρδεμα

Τα ανησυχητικά μηνύματα για τον τρόπο που παίζει η ΑΕΚ τα είχαμε γράψει και σε προηγούμενα μπλογκ με την ελπίδα ότι προιόντος του χρόνου και της σοβαρότητας των αγώνων θα βελτιωθούν. Αυτό δεν έγινε και αν συνδυαστεί αυτό με την κακή μέρα κάποιων παικτών, αλλά και το άσχημο βράδυ του προπονητή, βγαίνει το αποτέλεσμα που είδαμε. Ο Κούρο Σεγκούρα επιμένει και έχει σαν κύρια επιθετική απειλή το πικ εν ρολ του Κολόμ. Ο Ισπανός, που βραβεύτηκε κιόλας για την πρωτιά του στις ασιστ, δεν μπορεί να κερδίσει ματς έτσι. Όλες οι ομάδες κάποια στιγμή θα προσαρμοστούν, θα τον πιέσουν, θα τον κουράσουν, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να σκοράρει κιόλας. Η ολική αλλαγή στην φιλοσοφία της ομάδας περισσότερο δείχνει να μπέρδεψε την ομάδα μαζί με την παρουσία του Ανγκόλα, παρά να βοήθησε τελικά. Ο Κολομβιανός είναι ξεκάθαρο ότι δεν θυμίζει σε τίποτα τον παίκτη που θαυμάσαμε στο πρώτο κομμάτι της σεζόν, αυτόν που τέτοια παιχνίδια μπορούσε να τα πάρει σχεδόν μόνος του. Είναι πιο βαρύς, έχει χάσει την έκρηξη στο πρώτο του βήμα, δεν έχει αυτοπεποίθηση στο σουτ του, ενώ και η αλλαγή του συστήματος δεν του δίνει τους χώρους που χρειάζεται για να βγάλει προσωπικές φάσεις. Βέβαια όλα αυτά είναι λογικά, μιλάμε για έναν παίκτη που 3 μήνες δεν έκανε ούτε τζοκινγκ.

Όλα για όλα στην Πάτρα

Το χειρότερο στην χθεσινή εικόνα είναι η κατάρρευση της ΑΕΚ στο 4ο δεκάλεπτο που δεν σου δίνει την παραμικρή ελπίδα ότι θα μπορέσει να διεκδικήσει κάτι στον αυριανό αγώνα στην Πάτρα. Σαν να άδειασε ψυχολογικά όταν κατάλαβε ότι δεν της βγαίνει το παιχνίδι και το παράτησε, κάνοντας τον Προμηθέα να μοιάζει ακόμα καλύτερος από ότι είναι. Μια εικόνα παραίτησης που σίγουρα δεν μας είχε συνηθίσει η ΑΕΚ φέτος. Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος για τον επόμενο αγώνα, καθώς η ΑΕΚ θα πρέπει να μεταμορφωθεί στο 100% ώστε να μπορέσει να παλέψει για την νίκη, όμως οι τελευταίοι αγώνες της, δεν δείχνουν ότι μπορεί να το κάνει.

ΥΓ. Για την Ευρώπη και τα σενάρια που υπάρχουν θα τα πούμε από την Πέμπτη και εφόσον τελειώσει η σειρά.

ΥΓ2. Ο Λάνγκφορντ τελείωσε εντελώς άδοξα από την ΑΕΚ, καθώς ο τραυματισμός, παρά την μεγάλη προσπάθεια που έκανε, δεν τον άφησε να επιστρέψει και μάλλον τον τελειώνει και από το μπάσκετ.

ΥΓ3. Ράουτινς από τις πιο value for money μεταγραφές των τελευταίων χρόνων.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X