Η κουβέντα για φανέλα και η ελπίδα που είναι ο Αλμέιδα!

Η κουβέντα για φανέλα και η ελπίδα που είναι ο Αλμέιδα!
Photo Credits: INTIME

Ο Γιώργος Τσακίρης σας δίνει ένα επιπλέον βήμα για συζήτηση για τη νέα φανέλα, εξηγεί τι υπάρχει στο τώρα της ΑΕΚ να δίνει προοπτική μόνο και έχει υστερόγραφα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όταν τα πράγματα δεν είναι καλά είναι προφανές ότι θα ασχοληθεί κανείς με τους πάντες και τα πάντα… Κάτι που συμβαίνει επί δύο και βάλε σε μια ποδοσφαιρική ομάδα και ακόμη περισσότερο -do the maths- όταν πρόκειται για την ΑΕΚ. Πάντα η φάση κρίσης και απαξίωσης ίσως, αφορά οτιδήποτε και απόλυτα δικαιολογημένα! Μη ξεχνάμε ότι η Ένωση είναι 5η, εκτος Ευρώπης, άρα όλα όσα της συμβαίνουν είναι το λιγότερο αναμενόμενα. Διαφορετικά δεν θα ήταν και μεγάλο club όπως το προσδιορίζει η Ιστορία και όσα έχει πετύχει…

Όμως την κουβέντα και την κριτική για την φανέλα που θα φοράει την επόμενη σεζόν δεν θα τη γλιτώσει ποτέ. Ούτε εμείς φυσικά και ας μη το κρίνουμε ιδιαίτερα σημαντικό σαν γεγονός. Όπως ισχύσει στην περίπτωσή μου για παράδειγμα. Αντιλαμβάνομαι όμως και δέχομαι ότι πάντα γινόταν και πάντα θα γίνεται κουβέντα για την φανέλα στην ΑΕΚ. Απλά δεν μπορώ να συμμερίζομαι και τη λύσσα για ανάθεμα, ή αποθέωση, ανάλογα με το γούστο του κάθε ένας από εμάς.

Στην περίπτωσή μου δεν με επηρεάζει είτε αρνητικά είτε θετικά. Δεν έχω πρόβλημα μου αρέσει απόλυτα κάθε παιχνίδι με την πλέον όμορφη διχρωμία, την κιτρινόμαυρη, όπως και να είναι το σχέδιο. Από αυτές που είδα μου άρεσε περισσότερο αυτή που φοράει ο Στίβεν Τσούμπερ στην φωτογραφία της καμπάνιας. Είναι που μου έχει λείψει να δούμε λίγο ξανά την κίτρινη (σκέτο) φανέλα έπειτα από τόσες ριγέ… Αλλά δεν βλέπω και τον λόγο να χαλαστώ με την πρώτη, ας είναι καλότυχη και νικηφόρα, αυτά μου αρκούν…

Στην πραγματικότητα βέβαια καθοριστικό ρόλο για να μην ασχολούμαι ιδιαίτερα διαχρονικά με την εκάστοτε γανελα της ομάδας, παίζει προφανώς το γεγονός, ότι παρουσιάζεται μεγάλη ανάγκη να εστιάσουμε στο πως θα διορθώθηκε η κατάσταση στο αγωνιστικό. Όλοι εννοείται συμφωνείτε πως δεν αποτελεί μείζον ζήτημα αλλά είναι μέρος της κουλτούρας μας της οπαδικής, διαχρονικά, να ασχολείται ο κόσμος της ΑΕΚ με το πως θα είναι η φανέλα της και πρέπει να το αποδεχόμαστε. Κάθε άποψη σεβαστή και δεκτή όπως καταθέστε τη δική σας μέσα από τα σχόλια και… παίξτε μπάλα μεταξύ σας μέσα και απ αυτό το blog.

Η κουβέντα για φανέλα και η ελπίδα που είναι ο Αλμέιδα!

Γιατί (μόνο) ο Αλμέιδα προσφέρει ελπίδα…

Ωστόσο να μην ξεχνάμε να εστιάσουμε και σε αυτά που περιμένουμε. Η ΑΕΚ πέρα από τις αλλαγές που περιμένουμε, ένα στίγμα τέλος πάντων για την επόμενη μέρα, σήμερα και αύριο οφείλει να λειτουργεί, κάτι που μοιάζει με την επικαιρότητά της να συμβαίνει. Ειδικά στο αγωνιστικό. Αυτό γίνεται και είναι πιστευτό διότι έχει προπονητή και μάλιστα φαίνεται πως ποντάρει και το ίδιο το club πολλά στο πρόσωπό του και ας μην έχει ουσιαστικό καν δείγμα γραφής της δουλειάς του.

Είναι καλό ότι ο Ματίας Αλμέιδα δείχνει να έχει πιάσει καιρό τώρα δουλειά. Μερικά ζητήματα που αφορούν τα αγωνιστικά συμπεράσματα που έχει βγάλει για την ομάδα μέσα από συγκεκριμένα “θέλω” του, σου πιστοποιούν ότι γνωρίζει τι βλέπει, τι έχει στα χέρια του, ποιες οι άμεσες ανάγκες του και τι δεν της είναι απαραίτητο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την Ένωση και την επόμενη μέρα του αγωνιστικού της, εξίσου με τις αλλαγές που ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να γίνουν (και έως τώρα εξακολουθεί να υποστηρίζεται ότι θα προκύψουν).

Η ΑΕΚ έχει σίγουρα χρόνο μπόλικο, δυστυχώς, στη διάθεσή της, αλλά παραμένει άγνωστο ποιος θα τις χρεωθεί να τις κάνει πλην του Αλμέιδα. Αν είναι να τρέξουν και αυτό το καλοκαίρι οι ίδιοι που το έκαναν για λογαριασμό του club, αν αυτό αποφάσισε ο ιδιοκτήτης Δημήτρης Μελισσανίδης, ας γίνει γνωστό να πάμε παρακάτω, διότι δεν έχει κανένα νόημα αφού ότι και να ειπωθεί και να γραφτεί δεν θα έχει αξία! Καιρό τώρα, από τον Φεβρουάριο για την ακρίβεια και από το περασμένο καλοκαίρι, μιλάμε για όλα τα πρόσωπα χωρίς τελικά να προκύπτει αποτέλεσμα και νόημα.

Στα δικά μου μάτια οι Ενωσίτες, προφανώς και εγώ μέσα σε αυτούς, συναντάμε την όποια ελπίδα, στο πρόσωπο του Ματίας Αλμέιδα και έως εκεί. Σε εκείνον και στο γεγονός ότι είχε (και έχει) το χρόνο να είναι διαβασμένος για την ΑΕΚ και έρχεται με ένα σημαντικά μεγάλο team που δύσκολα θα επιτρέπει να χαλάει το μυαλό του Αργεντινού τεχνικού αν προκύπτουν λάθη από το γύρω της ομάδας στα Σπάτα. Όλα παίζουν ρόλο όπως έχουμε διαπιστώσει – επιβεβαιώσει…

Η κουβέντα για φανέλα και η ελπίδα που είναι ο Αλμέιδα!

Υγ: Για να δούμε πως θα εξελιχθεί όλο αυτό με τον Πέτρο Μάνταλο ο οποίος ανοίξει ο ίδιος ζήτημα συνέχειας της καριέρας του στην ΑΕΚ, παρά το γεγονός ότι έχει συμβόλαιο, μετά το ματς με τον Ολυμπιακό και το φινάλε μιας κάκιστης σεζόν. Θα παίξει ρόλο ενδεχόμενη επαφή του με τον Δημήτρη Μελισσανίδη; Αν προκύψει, διότι έως τώρα δεν, επιθυμία συζήτησης από τον Αλμέιδα στον διεθνή άσο, θα υπάρχει κάτι που θα του πει ο Αργεντινός τεχνικός ικανό να του αλλάξει αυτή του την επιθυμία; Συνιστούν τα βασικά ερωτήματα στα οποία καλείται να απαντήσει ο ίδιος ο Μάνταλος με την απόφαση που τελικά θα πάρει.

Υγ2: Κακώς προκύπτει κουβέντα για όσα υποστήριξε ο Σιμόες και όσα είπε σε στελέχη του club ο Σακχόφ. Πέρα από την υποχρέωση ανάδειξης μιας δήλωσης πρώην (πλέον) ποδοσφαιριστή όπως ο Σιμόες (σημαντικός και πρώην αρχηγός) και μιας συνάντησης με άλλον για τον ίδιο λόγο (με τον Σάκχοφ για να αποτελέσει και εκείνος παρελθόν) και το αποτέλεσμα που είχε αυτή (σ.σ.: συνάντηση), δεν συντρέχει λόγος να γίνεται θέμα αντιδικίας! Ο κόσμος έβγαλε συμπέρασμα, από το club οφείλουν να εστιάσουν σε όσα θεωρούν ότι πρέπει να κρατήσουν (και να τα αλλάξουν), αν κρίνουν ότι δεν πρέπει να κρατήσει τίποτα, δικό τους θέμα και θα αποδείξει το μέλλον αν έπραξα σωστά, η λάθος.

Υγ3: Δυστυχώς από τις χειρότερες Δευτέρες με δυο ήττες σε Μπάσκετ και στο χάντμπολ. Χάθηκε μετά το Κυπέλλο και το πρωτάθλημα για την ΑΕΚ και ήρθε το τέλος μιας ομάδας επί της ουσίας μαζί της. Ο Παπασταμάτης φυσικά δείχνει να είναι αποφασισμένος για δυναμική επιστροφή την επόμενη σεζόν για την ομάδα χάντμπολ. Ωστόσο τούτη η αποτυχία, το μέγεθος της μεγάλο αν κρίνουμε από όλα τα δεδομένα, δεν πρέπει να περάσει χωρίς να εμπεδώσουν αυτοί που πρέπει, γιατί, τι έφταιξε και πως τελικά φτάσαμε σε αυτή!

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X