Κακή εμφάνιση από την ΑΕΚ - Εχασε (82-95) από τον Προμηθέα Πάτρας και πέταξε το πλεονέκτημα έδρας

Κακή εμφάνιση από την ΑΕΚ - Εχασε (82-95) από τον Προμηθέα Πάτρας και πέταξε το πλεονέκτημα έδρας
Photo Credits: INTIME

Συνέχεια στις προβληματικές εμφανίσεις από την ΑΕΚ, κατώτερη των περιστάσεων έχασε εύκολα από τον Προμηθέα και πάει για την ανατροπή την Τετάρτη στην Πάτρα

Η ΑΕΚ ήταν κατώτερη των περιστάσεων στο πρώτο ματς των πλέι οφ, ηττήθηκε με 82-95 από τον Προμηθέα Πάτρας στο κλειστό των Ανω Λιοσίων και έχασε το πλεονέκτημα έδρας.

Κακή εμφάνιση για την ΑΕΚ και οδυνηρή ήττα από τον Προμηθέα (82-95) που στο καταλληλότερο σημείο της χρονιάς εμφανίστηκε γεμάτος και με καλή εμφάνιση κέρδισε εύκολα. Οι πιο πολλοί παίκτες της Ένωσης ήταν σε άσχημο βράδυ αν εξαιρέσουμε τον Ράουτινς που τράβηξε όσο μπορούσε στο πρώτο ημίχρονο και τον Κολόμ. Η ΑΕΚ είχε πολλά προβλήματα στην άμυνα της, ενώ η πίεση των περιφερειακών του Προμηθέα χάλασε το παιχνίδι της. Ο Κούρο Σεγκούρα βρέθηκε και αυτός σε κακό βράδυ, επιμένοντας σε σχήματα που δεν βοηθούσαν στην επίθεση και έτσι μοιραία ήρθε η ήττα. Πλέον η ΑΕΚ θα πρέπει να πάει στην Πάτρα να κερδίσει αν δεν θέλει να τελειώσει πρόωρα η χρονιά.

Το ματς:

Ο Κούρο Σεγκούρα παρέταξε τους Κολόμ, Φλιώνη, Ράουτινς Κουζέλογλου και Χάμερ, ενώ ο Μάκης Γιατράς τους Γκίκα, Φόστερ, Σίμπσον, Άντριτς και Χαντ. Ο Προμηθέας ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα με τον νέο παίκτη του Φόστερ να είναι ζεστός (5-9). Η ΑΕΚ έβγαλε ελεύθερα σουτ για τον Ράουτινς που ευστόχησε σε 2 τρίποντα αλλά η άμυνα της στο πικ εν ρολ των Πατρινών ήταν πολύ κακή στο ξεκίνημα και έδωσε πολλούς εύκολους πόντους στους Χαντ και Άντριτς (10-13). Ο Ράουτινς κρατούσε την ΑΕΚ στο σκορ και με 2 βολές του Ανγκόλα η Ένωση πέρασε για πρώτη φορά μπροστά (18-17). Η ΑΕΚ δυνάμωσε την άμυνα της και πήρε τον ρυθμό, αλλά ένα τρίποντο του Αγραβάνη στην εκπνοή έδωσε το προβάδισμα στον Προμηθέα (22-25).

Με τον Ράουτινς να έχει 5/5 τρίποντα και τον Πετρόπουλο να ευστοχεί και αυτός η ΑΕΚ πήρε εκ νέου προβάδισμα στο ξεκίνημα της 2ης περιόδου (30-27). Τα σφυρίγματα της κυρίας Τσαρούχα εκνεύρισαν τους παίκτες της ΑΕΚ και χάλασε ο ρυθμός του αγώνα με τις δύο ομάδες να μην βρίσκουν εύκολους πόντους και να είναι κοντά στο σκορ (32-33). Οι 2 ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ με την ΑΕΚ να βρίσκει πόντους κυρίως από την περιφέρεια που ήταν ιδιαίτερα εύστοχη (8/16) ενώ ο Προμηθέας χτυπούσε μέσα στο καλάθι και έκλεισε το ημίχρονο στο +2 (42-44).

Ο Προμηθέας ξεκίνησε δυνατά το 2ο ημίχρονο και με ένα γρήγορο 5-0 σερί με τον Φόστερ πήρε διαφορά 7 πόντων αλλά η ΑΕΚ επέστρεψε με τον Κουζέλογλου να σκοράρει 2 φορές από κοντά (48-51). Η άμυνα των Πατρινών είχε σφίξει για τα καλά, ο Ράουτινς δεν έβρισκε σουτ για να απειλήσει και η άμυνα της ΑΕΚ συνέχισε να έχει προβλήματα με τον Αγραβάνη (52-62). Η διαφορά είχε παγιωθεί σε διψήφια επίπεδα με την ΑΕΚ να προσπαθεί να μειώσει αλλά όχι με ορθόδοξο τρόπο με αποτέλεσμα το τρίποντο του Ρέι να φέρει την μεγαλύτερη διαφορά στο τέλος του δεκαλέπτου (58-69).

Ο Προμηθέας συνέχισε να είναι αρκετά εύστοχος από την περιφέρεια σε μάλλον ελεύθερα σουτ και αύξησε την διαφορά έχοντας και τον ρυθμό του αγώνα (63-77). Οι Πατρινοί είχαν βρει μομέντουμ επιθετικά, ενώ αμυντικά κλείδωσαν την ΑΕΚ που προσπαθούσε αποκλειστικά και μόνο με πικ εν ρολ του Κολόμ που το διάβασε ο πάγκος του Προμηθέα (64-83). Διαδικαστικά τα τελευταία λεπτά του αγώνα με τον Προμηθέα να έχει φτάσει την διαφορά στους 20 πόντους και απλά να την συντηρεί.

ΑΕΚ – Προμηθέας: 82-95

Δεκάλεπτα: 22-25, 42-44, 58-69, 82-95

ΑΕΚ (Σεγκούρα): Κολόμ 15,  Φλιώνης 3, Ράουτινς 15, Πετρόπουλος 9, Ανγκόλα 14, Φιλιππάκος 7, Γκρίφιν, Καρλής, Μαυροειδής 6, Κουζέλογλου 6, Χάμερ 7, Κόνιαρης.

Προμηθέας (Γιατράς): Ρέι 12, Γκραντ 14, Χαντ 10, Αγραβάνης Δ. 20, Γκίκας 3, Αγραβάνης Ι 10. Σίμπσον 7, Λάγιος, Άντριτς 8, Φόστερ 10, Μπαζίνας, Τανούλης.





4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Ανατροπή Τίτλου για την ΑΕΚ, 2-1 τον Άρη στο Χαριλάου| AEK Τalk 21/4/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X