Οταν η ΑΕΚ έσωζε την ευρωπαϊκή έξοδο στο φινάλε του πρωταθλήματος (VIDEO)

Οταν η ΑΕΚ έσωζε την ευρωπαϊκή έξοδο στο φινάλε του πρωταθλήματος (VIDEO)

Οδυνηρή ισοπαλία στα Γιάννινα για την ΑΕΚ και μπλέξιμο για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, που κατακτήθηκε στο φινάλε και έπειτα από πολλά καρδιοχτύπια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σαν σήμερα πριν από 40 χρόνια στους «Ζωσιμάδες» των Ιωαννίνων, η ΑΕΚ… έβγαλε τα μάτια της και μπήκε σε περιπέτειες. Το συναρπαστικό σε πλοκή 2-2 τον ΠΑΣ στην προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος άφηνε την ΑΕΚ ένα βαθμό πίσω από τον 3ο ΠΑΟΚ, καθώς δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί την ήττα του στις Σέρρες την ίδια ώρα.

Η ομάδα του Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι έχασε την ευκαιρία να ισοβαθμήσει τον «Δικέφαλο του Βορρά» κι έτσι η έξοδος στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ γινόταν δύσκολη. Και το χειρότερο είναι ότι η ΑΕΚ ήρθε σε τόσο δύσκολη θέση, πληρώνοντας δικά της λάθη. Αν και προηγήθηκε με ωραία κεφαλιά του Βαγγέλη Βλάχου στο 36’, στη συνέχεια βρέθηκε να «κυνηγάει» το σκορ, αφού έχασε πολλές και μεγάλες ευκαιρίες, ενώ της ακυρώθηκε και ένα γκολ.

Ο ΠΑΣ ισοφάρισε στο 40’ με ένα σουτ του Ανανιάδη που κυριολεκτικά τρύπησε τα δίχτυα και έφυγε εκτός εστίας, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ έδειξε αποφασισμένη να περάσει ξανά μπροστά στο σκορ. Της ακυρώθηκε αδικαιολόγητα γκολ με τον Θωμά Μαύρο στο 50’, έχασε τρεις τεράστιες ευκαιρίες από το 54’ έως το 71’, αλλά στο 72’ βρέθηκε να χάνει με 2-1, από γκολ του Γκλασμάνη που εκμεταλλεύθηκε την ολογωρία της άμυνας της ΑΕΚ. Τελικά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 84’ με νέα κεφαλιά του Βλάχου, αλλά το 2-2 δεν ήταν αρκετό, αφού ο ΠΑΟΚ κρατούσε την 3η θέση στα χέρια του.

Στο ΟΥΕΦΑ, όμως, βγήκαν τελικά και οι δύο Δικέφαλοι, αφού ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το Κύπελλο στον τελικό με την (εκτός πρώτης τετράδας Λάρισα) και στη συνέχεια έχασε τον τίτλο από τον Ολυμπιακό στο μπαράζ του Βόλου. Έτσι, ο Ολυμπιακός πήγε στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, ο Παναθηναϊκός στο Κυπελλούχων και η ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στην τρίτη τη τάξει διοργάνωση εκείνη την εποχή.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Χρηστίδης, Γεωργαμλής, Παραπταστανίτης, Μανωλάς, Νικολάου, Στυλιανόπουλος, Βλάχος, Μπαλής, Ρήγας (65’ Θώδης) Μπόνεφ (76’ Χατζηιωννίδης) Μαύρος.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Γκέκο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X