Αυτό που συμβαίνει είναι παράλογο!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για την απίστευτη στασιμότητα, εννιά μέρες μετά το ολικό κάζο!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ξημερώνει Δευτέρα και από εκείνο το βράδυ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» όπου η ΑΕΚ έχασε το ευρωπαϊκό εισιτήριο έχουν περάσει εννιά μέρες. Εννιά ολόκληρες μέρες και όλα είναι τα ίδια στον… πλανήτη μας. Όλοι είναι στη θέση τους και όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, συνεχίζουν απρόσκοπτα τη… δουλειά τους, λειτουργώντας υπό τις οδηγίες του Ματίας Αλμέιδα.

Οι περισσότεροι υποστηρίζουν off the record ότι έχουν δηλώσει παραίτηση, κάποιοι έχουν πει ότι δεν αντέχουν άλλο αυτή την κατάσταση και θέλουν να φύγουν και όμως είναι όλοι εκεί! Περιμένουν όλοι τις αποφάσεις του Δημήτρη Μελισσανίδη. Προς το παρόν λοιπόν, για το φετινό κάζο, οι μόνοι που έχουν υποστεί τις… συνέπειες είναι ο Αργύρης Γιαννίκης που απολύθηκε και ο Βασίλης Δημητριάδης που παραιτήθηκε.

Τώρα αν με ρωτάτε πως ο Δημητριάδης παραιτήθηκε και έφυγε και οι άλλοι έχουν… παραιτηθεί, αλλά δεν φεύγουν και περιμένουν τι θα τους πει ο «Τίγρης» δεν μπορώ να σας απαντήσω. Διότι δεν ξέρω κανέναν που να έχει πάει να πει στη δουλειά του «παραιτούμαι» να του έχει πει το αφεντικό του: «δεν κάνω δεκτή την παραίτησή σου», αλλά αν ο πρώτος εμμένει στην απόφασή του να μη φεύγει. Μπορεί να κάνω λάθος βέβαια.

Η εξήγηση

Από την άλλη υπάρχει και η… εξήγηση που βγαίνει προς τα έξω από τους ίδιους τους ανθρώπους της ΑΕΚ. Οι αλλαγές θα γίνουν σιγά – σιγά. Σταδιακά. Διότι υπάρχουν σοβαρά ζητήματα της καθημερινότητας τα οποία πρέπει να «τρέξουν». Βεβαίως σε έναν οργανισμό ο οποίος πηγαίνει όλο το 2022 από το κακό στο χειρότερο, οι αποφάσεις θα έπρεπε να έχουν ήδη παρθεί. Διότι το φετινό μαύρο χάλι, θα έπρεπε να αλλάξει εδώ και καιρό.

Η απώλεια του ευρωπαϊκού εισιτηρίου ήταν πολύ απλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι των συνεχόμενων αποτυχιών. Είναι εντελώς παράλογο οι άνθρωποι που «τρέχουν» την ομάδα εδώ και 1,5 χρόνο ως… ομάδα, διαχειρίστηκαν ένα μπάτζετ ύψους 20 εκατ. ευρώ και δεν κατάφεραν να κάνουν ούτε τα βασικά, να μην αναλαμβάνουν δημόσια την ευθύνη, να κρύβονται -ειδικά μετά και από το ματς με τον Ολυμπιακό- και να μην αποχωρούν.

Από το ίδιο περιβάλλον, αυτό που προκύπτει είναι πως αυτή η εβδομάδα θα είναι εβδομάδα εξελίξεων. Αυτό μεταφέρεται, αυτό σας λέμε. Αν θα αποφασίσει να προχωρήσει σε πράξεις ο Δημήτρης Μελισσανίδης το ξέρει μόνο ο ίδιος. Όμως αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να προχωρήσει σωστά έτσι. Αυτό είναι το μόνο ξεκάθαρο. Το έχουμε ακούσει όμως τόσες φορές, που αν δεν δούμε πράξεις και έργα, δεν το πιστεύουμε.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχουν ένα κάρο ζητήματα ανοιχτά που «καίνε». Τι θα γίνει με τον Μάνταλο που προανήγγειλε την απόφασή του να αποχωρήσει και στη συνέχεια μάθαμε για τη θέση του Μελισσανίδη; Αναμένουμε τις πράξεις που ο ίδιος ο διεθνής μέσος είπε ότι θα κάνει. Τι θα γίνει με τον Βράνιες, ο οποίος την κοπάνησε και έφυγε ανήμερα του ντέρμπι; Τι θα γίνει με τον Άμραμπατ; Ποιος θα κάνει αυτές τις συζητήσεις, αυτοί που απέτυχαν; Ο Αλμέιδα όταν έρθει ή τηλεφωνικά;

Η ΑΕΚ δε μιλάει και βγαίνει χαμένη από κάθε πλευρά. Η ΑΕΚ δεν έχει στεγανά και εκτίθεται από ανθρώπους που αποσκοπούν στο δικό τους όφελος.

Το μήνυμα όσων είπαν Σιμόες και Σάκχοφ

Ο Γεβγέν Σάκχοφ αποχωρώντας από την ΑΕΚ στη συνάντηση που είχε με τους ιθύνοντες της ομάδας τους είπε πολλά και κυρίως όλα όσα πίστευε ότι έκαναν λάθος. Ειδικά στη διαχείριση παικτών και καταστάσεων. Τον κοιτούσαν και αυτό που προκύπτει από το ρεπορτάζ είναι ότι δεν δέχονταν αυτά που τους έλεγε. Βεβαίως οι ίδιοι άνθρωποι δεν έχουν παραδεχθεί άλλα και άλλα…

Ο Αντρέ Σιμόες στο δικό του «αντίο» τόνισε μεταξύ άλλων: «Σαν αρχηγός νιώθω την ανάγκη να αναλάβω την ευθύνη μου και το μερίδιο της αποτυχίας που μου αναλογεί σε αυτή τη σεζόν. Έτσι πρέπει να κάνουν και οι άλλοι που έχτισαν αυτό το ρόστερ». Μην περιμένετε να το κάνουν. Αν είχαν την προσωπικότητα θα το είχαν κάνει ήδη!

Ο κόσμος της ΑΕΚ από τον οποίο ουδείς δεν μπορεί να έχει κανένα απολύτως παράπονο για τη στήριξη που έδωσε στην ομάδα -η οποία έχει να του δώσει χαρά εδώ και χρόνια- είναι σε αναμμένα κάρβουνα. Την ίδια ώρα βλέπεις παραδίπλα και κάνεις συγκρίσεις και ο χρόνος που περνάει είναι πολύτιμος. Όσοι πιστεύουν το αντίθετο ας κάνουν μία αναδρομή στο περσινό καλοκαίρι.

Η φετινή αγωνιστική πανωλεθρία ήρθε σε μία χρονιά όπου όλοι ήλπιζαν ότι τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Έλεγαν ότι δεν μπορούμε να πάμε χειρότερα από πέρσι και όμως όλα πήγαν κατά διαόλου. Η ΑΕΚ δεν προστατεύτηκε πουθενά, δεν προστάτεψε η ίδια τις επιλογές της και εκτέθηκε ανεπανόρθωτα λίγο πριν μπει στο στολίδι της.

ΥΓ: Η διαφορά του πως αντιμετωπίζεται η ΑΕΚ από τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ φάνηκε σε δύο παρόμοιες φάσεις. Η μία στο Χαριλάου και η άλλη στο ΟΑΚΑ. Στη Θεσσαλονίκη ο Ρότα έφαγε μπουκάλι στο κεφάλι και ο Μάντεν δεν διέκοψε καν το παιχνίδι για να πάει στα αποδυτήρια, παρά μόνο για τις πρώτες βοήθειες. Θα το θεώρησε… φυσιολογικό. Έναν απλό τραυματισμό την ώρα του ματς. Στον τελικό ο Αϊτόρ έφαγε την πέτρα στο χέρι και ο Ισπανός πήγε να τελειώσει το ματς. Έτρεχαν όλοι να τον μεταπείσουν γιατί αλλιώς θα είχαμε άλλα. Αλλά δεν ανησυχούμε όλα καλά…

ΥΓ 2: Για τον τελικό του Κυπέλλου δε θα κάνω κάποιο σχόλιο. Γελοιοποιήθηκαν αυτοί που έπρεπε σε απόλυτο βαθμό. Και όταν λέω αυτοί που έπρεπε εννοώ τον Κλάτενμπεργκ, τον Λαόθ, τον Ρουμάνο κλάψα και τον Τζόλε του βορρά. Είδαμε και διοικούντες να πηγαίνουν με φουσκωτούς στην εξέδρα των επισήμων για να πάρουν μετάλλιο. Έπος και αυτό. Κηδεία πάντως με ξένα κόλλυβα δεν πρόκειται να κάνω.

ΥΓ 3: Απόψε η ομάδα του χάντμπολ πάει να κάνει την ανατροπή και να πάρει πίσω το πλεονέκτημα της έδρας στην προσπάθεια που κάνει για την κατάκτηση του τίτλου. Λίγο αργότερα η μπασκετική ομάδα θα επιδιώξει να κάνει το 1-0 στη μάχη με τον Προμηθέα. Ας ελπίσουμε ότι θα πανηγυρίσουμε δύο σπουδαίες νίκες. Τις έχουμε μεγάλη ανάγκη.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X