Ο Θ(ε)ωμάς ήταν πάντα εκεί για να κρατά την ΑΕΚ όρθια στις δύσκολες εποχές (VIDEO)

Ο Θ(ε)ωμάς ήταν πάντα εκεί για να κρατά την ΑΕΚ όρθια στις δύσκολες εποχές (VIDEO)

Ο Θωμάς Μαύρος με ένα από τα 32 γκολ της σεζόν 1982/83, οδήγησε την ΑΕΚ σε αγχωτική νίκη επί της Δόξας Δράμας του Αλέφαντου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Θωμάς Μαύρος είχε πει κάποτε ότι από το 1980 και μετά, κάποιοι λίγοι μεγάλοι παίκτες που είχαν μείνει στην ΑΕΚ προσπαθούν να κρατήσουν «το σπίτι όρθιο». Στην ουσία, η «κολόνα» του οικοδομήματος ήταν αυτός και η δική του απόδοση καθόριζε σε μεγάλο βαθμό τα αποτελέσματα και την πορεία της ΑΕΚ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το 3-1 επί της Δόξας Δράμας για το πρωτάθλημα, σαν σήμερα πριν από 39 χρόνια. Οι Δραμινοί του Νίκου Αλέφαντου, αν και έπαιζαν χωρίς έξι βασικούς παίκτες, δυσκόλεψαν την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά στο τέλος ο Θωμάς έδωσε τη λύση για πολλοστή φορά.

Η ΑΕΚ είχε προηγηθεί στο 11’ με αυτογκόλ του Μιχαηλίδη, μετά από σέντρα του Τάκη Νικολούδη και κεφαλιά του Ντίνου Μπαλή. O τελευταίος ήταν σκόρερ του δεύτερου γκολ στο 30’ με ωραίο πλασαριστό σουτ. Η Δόξα, όμως, μείωσε σε 2-1 στο 62’ με ένα γκολ του Μπανάσα και για περίπου ένα τέταρτο αναβίωσε ο εφιάλτης του αγώνα με τον ΟΦΗ τέσσερις μήνες νωρίτερα, όταν το 2-0 είχε μετατραπεί σε 2-3.

Για περίπου ένα τέταρτο, η Δόξα φλέρταρε με το θαύμα, όμως εκεί επενέβη και πάλι ο Θωμάς Μαύρος, ο άνθρωπος που τέσσερις μέρες νωρίτερα είχε «υπογράψει» την ανατροπή από 0-1 σε 2-1 στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Στο 76’ ο Γιάννης Δίντσικος έκανε σέντρα, ο Μανώλης Κώττης έπιασε ένα ανάποδο ψαλίδι και έστειλε την μπάλα προς την εστία και εκεί ο Μαύρος σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους για να κάνει με κεφαλιά το 3-1.

Ήταν ένα από τα 32 γκολ του Θωμά σε εκείνη τη σεζόν. Εβαλε 20 στο πρωτάθλημα και 12 στο Κύπελλο, στο οποίο πήρε την ΑΕΚ από το χέρι και την οδήγησε στην κατάκτησή του. Ήταν η καλύτερη εποχή του μεγαλύτερου Έλληνα ποδοσφαιριστή εκείνης της εποχής, αλλά δυστυχώς η ομάδα είχε αρχίσει να χάνει την ισχύ και τη λάμψη της.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Αρβανίτης, Τζιράκης, Παραπραστανίτης, Μανωλάς (46’ Στυλιανόπουλος) Καραγκιοζόπουλος, Μπαλής, Κώττης, Νικολούδης, Ράντονιτς, Βλάχος (65’ Δίντσικος) Μαύρος.

 

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X