Αναμένοντας τις πράξεις του Μάνταλου και τις απαιτήσεις του Αλμέιδα

Αναμένοντας τις πράξεις του Μάνταλου και τις απαιτήσεις του Αλμέιδα
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τα αγωνιστικά καυτά ζητήματα της ΑΕΚ, τα οποία είναι και τα πλέον άμεσα για την χάραξη της πορείας της, στο νέο γήπεδό της.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ομάδα που επιθυμεί να γυρίσει σελίδα σε μια αφρενάριστη αγωνιστική κατρακύλα τεσσάρων ετών, θα πρέπει να τελειώνει ευθύς εξαρχής με ζητήματα τα οποία την κρατούν πίσω. Γι αυτό και θεωρώ ότι το θέμα του Πέτρου Μάνταλου, από τη στιγμή που ο ίδιος το εμφάνισε στο τραπέζι υποσχόμενος «πράξεις και όχι λόγια», είναι ιδιαίτερα σημαντικό για να «σβήνεται» με μια διαρροή ατάκας Μελισσανίδη από κάποιον, χωρίς καν να γνωρίζουμε ποιος είναι αυτός και τι πρεσβεύει εντός του club.

Δεν αμφισβητώ ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ θέλει το δικό του παιδί στην ομάδα, την αδυναμία του άλλωστε ουδέποτε την έκρυψε. Είμαι δε βέβαιος ότι αν υπήρχαν και στο μυαλό του, έστω σκόρπιες, σκέψεις για ενδεχόμενη πώλησή του αυτό το καλοκαίρι, το συμβάν με τα υβριστικά συνθήματα κατά του ποδοσφαιριστή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, τον έκανε να τις εξαλείψει. Το θέμα όμως είναι τι έχει κατά νου ο ίδιος ο Μάνταλος, το οποίο ακόμα δεν έχουμε μάθει. Εκείνος άνοιξε την ιστορία, εκείνος οφείλει και να την κλείσει. Δεν γίνεται να παραμείνει βουβός.

Το να αιωρείται η υπόθεση ότι ενώ εκείνος θέλει να φύγει, η ομάδα «ετσιθελικά» τον κρατάει, θεωρώ ότι δεν βοηθά την κατάσταση. Θα τη βρει η ΑΕΚ μπροστά της στην πρώτη ευκαιρία που θα δοθεί για να πληρώσει ξανά εκείνος το μάρμαρο μιας αποτυχίας, μιας κακής εμφάνισης, ενός στραβού αποτελέσματος. Δεν θα αποφασίσει κανείς από εμάς το μέλλον αυτής της σχέσης, τούτο είναι το μόνο βέβαιο της ιστορίας. Πρέπει όμως να βρεθεί ένας ασφαλής τρόπος συνέχισης της συνεργασίας χωρίς «ναι μεν, αλλά» και ίσως σε αυτή την κατάσταση να δώσει τη λύση ο Ματίας Αλμέιδα.

Ο Αργεντινός μετρά ήδη περίπου δύο μήνες ενασχόλησης με την ομάδα, από την ημέρα δηλαδή που ξεκίνησε να τη μελετά για να αξιολογήσει την επαγγελματική προοπτική που του παρουσιάστηκε, έως σήμερα που είναι γνώστης κάθε λεπτομέρειας. Ξέρει λοιπόν τι συμβαίνει με τον Μάνταλο καθώς επίσης τον έχει αξιολογήσει ως ποδοσφαιρική μονάδα. Η δική του εισήγηση είναι η μόνη που θα έπρεπε να παίζει ρόλο. Αν τον θέλει, οφείλει να το υποστηρίξει με τρόπο πειστικό στο γήπεδο. Αν θεωρεί ότι δεν θα προκαλέσει αγωνιστικό πρόβλημα ενδεχόμενη αποχώρησή του, τότε επίσης πρέπει να το καταθέσει.

Γενικότερα, η επίδραση του Αργεντινού πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη

Ο Αλμέιδα αναλαμβάνει σε μια ιστορική περίοδο για την ομάδα. Ουδείς εκ των προκατόχων, ούτε καν ο Μανόλο Χιμένεθ, κατάφερε να «χτίσει» ένα σύνολο όπως ακριβώς εκείνος το επιθυμούσε. Οι περισσότεροι δε, αποδέχθηκαν καταστάσεις και επιλογές που έκαναν κακό στη δουλειά τους. Απαίτησαν ελάχιστα, πέρασαν εξ αρχής σε δεύτερο ρόλο και άφησαν άλλους να επιλέγουν για εκείνους ή να μην κάνουν τα αυτονόητα. Αυτό για παράδειγμα που πέρασε ο Ουζουνίδης το καλοκαίρι του 2019, περιμένοντας δύο παίκτες διαφοράς για να του φέρουν τον Άλεφ και τον Γιαννιώτα, ήταν άνω ποταμών.

Ο προπονητής δεν πρέπει να φέρει στην ομάδα 10 παίκτες της δικής του επιλογής, εκτός αν δραστηριοποιείται με όρους υπερεξουσίας. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα υπήρχαν αθλητικοί και τεχνικοί διευθυντές. Οφείλει όμως να μην αποδεχθεί στο σύνολο που εκείνος καλείται να δημιουργήσει, ούτε έναν παίκτη που δεν θα του ταιριάζει ή με την απόκτηση του οποίου δεν θα είναι απόλυτα σύμφωνος. Ούτε έναν όμως! Οι εποχές Νταντσένκο και Φράνσον, πρέπει να περάσουν ανεπιστρεπτί.

Ομοίως, το ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ πρέπει να αποτελεί δική του αποκλειστική αρμοδιότητα. Αν θεωρεί ότι πρέπει να παραμείνουν ο Άμραμπατ και ο Μισελέν (τυχαία τα ονόματα), τότε θα έχει τους λόγους του και απαγορεύονται οι παρεμβάσεις. Αν θεωρεί ότι ο κύκλος των Βράνιες και Τζαβέλλα ολοκληρώθηκε (όχι τυχαία τα παραδείγματα), θα πρέπει να επιμείνει σε αυτό που έχει στο μυαλό του και έχει καταθέσει στους ανθρώπους της ομάδας. Ας γίνει αυτή η αρχή, αυτή η παγίωση των αυτονόητων σε έναν ποδοσφαιρικό club και τότε θα μιλήσουμε για αλλαγές που σφραγίζουν αλλαγή σελίδας και κυρίως νοοτροπίας.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X