Κάρλος Ρόα: Από το Μουντιάλ στον καρκίνο και την μεγάλη μεταγραφή ο βοηθός του Αλμέιδα δείχνει την μοναδική του προσωπικότητα

Κάρλος Ρόα: Από το Μουντιάλ στον καρκίνο και την μεγάλη μεταγραφή ο βοηθός του Αλμέιδα δείχνει την μοναδική του προσωπικότητα
Photo Credits: INTIME

Εντυπωσιάζει το παρελθόν και η προσωπικότητα του νέου προπονητή τερματοφυλάκων της ΑΕΚ, Κάρλος Ρόα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η επίσημη ανακοίνωση της πρόσληψης του Ματίας Αλμέιδα από την ΑΕΚ συνοδεύτηκε από την ενημέρωση για το πολυάριθμο τιμ που θα έχει μαζί του όσο διάστημα θα δουλεύει στα μέρη μας. Έξι συνεργάτες με τους οποίους έχει αποκτήσει χημεία και εμπιστεύεται με κλειστά μάτια.

Ομολογουμένως στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ ξεχώριζε η φιγούρα που στεκόταν στο ένα άκρο, το αριστερό. Πλούσια γενειάδα, μακρύ μαλλί με ξυρισμένο το εσωτερικό και ένα βαθύ βλέμμα που ηλέκτριζε.

Όπως ενημέρωσε η Ένωση, πρόκειται για τον Αργεντινό Κάρλος Άνχελ Ρόα που ανήκει μαζί τους υπόλοιπους στον στενό κύκλο του Ματίας Αλμέιδα. Θα είναι ο προπονητής τερματοφυλάκων της ομάδας, αυτός που θα έχει την ευθύνη για τη εκγύμναση, την ετοιμότητα και τη βελτίωση των γκολκίπερ του ρόστερ.

Εμφανισιακά ελάχιστα στοιχεία παραπέμπουν στο Νο1 της εθνικής Αργεντινής κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998 στα γήπεδα της Γαλλίας. Πρόκειται όντως για το ίδιο πρόσωπο με αυτό της κεντρικής φωτογραφίας του κειμένου.

Ο Ρόα, γεννημένος τον Δεκαπενταύγουστο του ’69 στη Σάντα Φε, διέγραψε μια λαμπρή πορεία στην εστία, όντας μάλιστα ήρωας της αλμπισελέστε στη διαδικασία των πέναλτι με την Αγγλία.

Βέβαια στην καριέρα του αναγκάστηκε να περάσει πάνω από διάφορα εμπόδια πριν ή μετά το ζενίθ της.

Πριν από τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ, με συμπαίκτη και τον Αλμέιδα (μαζί με Μπατιστούτα, Σανέτι, Κρέσπο, Ορτέγα κλπ) αλλά και τον Χερμάν Μπούργος, είχε ήδη καταθέσει τα διαπιστευτήριά του παίζοντας στη Ρασίνγκ Κλουμπ (1988-1993) και στη Λανούς (1994-97). Η εκεί εξαιρετική παρουσία του χάρισε το “διαβατήριο” για την Ευρώπη. Μάλιστα με τη Λανούς είχε σκοράρει κιόλας το μοναδικό γκολ της καριέρας του.

Πάντα έβρισκε λύση και πήγαινε κόντρα σε πολλά ο Ρόα. Φερ’ ειπείν την περίοδο που αγωνιζόταν στη Ρασίνγκ είχε προσβληθεί από μαλάρια, στη διάρκεια ενός καλοκαιρινού τουρ στην Αφρική, επέστρεψε όμως ακόμη δυνατότερος και πήρε τη μεταγραφή στη Λανούς.

Αμέσως μετά το Μουντιάλ ο Ρόα έγραψε μια εκπληκτική σεζόν με τη Μαγιόρκα, όντας εκ των βασικών συντελεστών στην κατάκτηση της τρίτης θέσης, την καλύτερη στην ιστορία του κλαμπ, και της συμμετοχής στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων, όπου ηττήθηκε από τη Λάτσιο. Εκείνη την περίοδο ο Ρόα ανήκε στην ελίτ των τερματοφυλάκων του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Ήταν η περίοδος (καλοκαίρι του ’99) που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδειξε ενδιαφέρον να τον αποκτήσει προκειμένου να καλύψει το κενό του Πέτερ Σμάιχελ. Παρόλα αυτά ο Ρόα είχε άλλα σχέδια κατά νου, παίρνοντας την αναπάντεχη απόφαση να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα πίστευε ότι το καλοκαίρι του 1999 θα έρθει το τέλος του κόσμου και προτιμούσε να προετοιμαστεί μαζί με την οικογένειά του για ό,τι θα ακολουθήσει.

Μάλιστα εγκαταστάθηκε σε ένα μικρό χωριό στα βουνά του Κόρντομπα και απομονώθηκε παρέα με τους δικούς του. “Ποτέ δεν ήθελα να είμαι ποδοσφαιριστής και δεν μου λείπε καθόλου το ποδόσφαιρο. Είμαι χαρούμενος χωρίς το ποδόσφαιρο”, είχε πει στην αργεντίνικη εφημερίδα Ole.

Η λήξη της αυτο-εξορίας του τον βρήκε στη Μαγιόρκα. “Το διάλειμμα αυτό μού έκανε καλό, επέστρεψα χαλαρός, χαρούμενος και επιθυμώ να γυρίσω στο ποδόσφαιρο” είχε πει τότε.

Ήταν δύσκολο βέβαια για εκείνον να φτάσει στο επίπεδο των προηγούμενων χρόνων, με τον συμπατριώτη του Λέο Φράνκο, να έχει κερδίσει τη θέση του στην ιεραρχία. Τα χειρότερα ήρθαν το 2004, καθώς ο Ρόα διαγνώστηκε με καρκίνο στους όρχεις. Πάλι όμως βρήκε τον τρόπο να βγει νικητής. Πάλι ενεργοποίησε τις προσωπικές δυνάμεις – αντιστάσεις του για να σταθεί απέναντι στον εχθρό. Πάλεψε με την ασθένεια, την ισοπέδωσε και επέστρεψε στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και την αργεντίνικη Ολίμπο, στην οποία μετά από μια σεζόν σταμάτησε το ποδόσφαιρο.

Κατόπιν μπήκε στην προπονητική, συνεχίζοντας σ’ έναν χώρο που του ταιριάζει απόλυτα. Κι ας άλλαξε εντελώς στιλ και όψη.

Ως συνεργάτης του Ματίας Αλμέιδα από το 2011 έχει δουλέψει μαζί του σε Ρίβερ Πλέιτ, Μπάνφιλντ, Γουαδαλαχάρα, Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς και τώρα στην ΑΕΚ.

Πηγή: Sport24

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X