Παραίτηση, πράξη μονομερής
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο blog του στο enwsi.gr για το «γαϊτανάκι παραιτήσεων» στην ΠΑΕ και... μηδέν αποχωρήσεων από την ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ μας πάντα θα βρίσκει ένα τρόπο να μας εκπλήσσει, να καινοτομεί σε όλα τα επίπεδα. Σπανίως τελευταία για θετικά ζητήματα, δυστυχώς.

Αλλά εδώ είμαστε για να τα καταγράφουμε όλα και να σας παρουσιάζουμε τι συμβαίνει και όχι τι θα θέλαμε ιδανικά να συμβαίνει, κάτι που δεν συνάδει με την πραγματικότητα εσχάτως εντός οργανισμού. Ενός οργανισμού που επιμένει να κλείνει τα μάτια.

Σήμερα λοιπόν συμπληρώνεται μία εβδομάδα από το «εφιαλτικό» παιχνίδι του Χαριλάου απέναντι στον Άρη όπου το 0-2 έγινε 3-2 και «τελείωσε» την ΑΕΚ από την καλοκαιρινή ευρωπαϊκή προοπτική της. Έκτοτε οι εξελίξεις στην Ένωση είναι λίγες-σχεδόν ανούσιες για το πραγματικό πρόβλημα. Οι δηλώσεις του Πέτρου Μάνταλου, η επίσημη αποχώρηση του Αντρέ Σιμόες, η επίσημη έλευση του Ματίας Αλμέιδα.

Οι άνθρωποι που σχεδίασαν την ΑΕΚ που έγραψε ιστορία μένοντας εκτός Ευρώπης, τερματίζοντας 5η και στο -27 από την πρώτη θέση, είναι καθημερινά στην θέση τους και συνεχίζουν το έργο τους για την επόμενη σεζόν. Άπαντες. Ουδείς «κουνήθηκε». Όχι να φύγει επειδή θα το αποφασίσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης, αλλά επειδή αισθάνεται ο ίδιος υπεύθυνος ως ένα βαθμό για ότι έκανε ή δεν έκανε και έφερε την ομάδα σε αυτό το χάλι. Κανείς. Το οργανόγραμμα της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι άθικτο μέχρι στιγμής από πλευράς των ίδιων των υπευθύνων.

Οι δήθεν παραιτήσεις στην ΑΕΚ

Υπάρχουν οι πληροφορίες ότι έχουν δώσει παραιτήσεις στον Μελισσανίδη αρκετοί και περιμένουν. Τι περιμένουν; Να αποφασίσει ο Μελισσανίδης αν μείνουν ή όχι, αν πρέπει να συνεχίσουν το έργο τους ή όχι. Αυτό δεν είναι και πολύ… παραίτηση στα μάτια μου. Αυτό είναι μετατόπιση ευθυνών στο αφεντικό. «Πάρε εσύ την απόφαση για εμένα, διότι εγώ δεν…»

Παραίτηση, πράξη μονομερής

Στο μυαλό μου υπάρχει μία παραίτηση. Πράξη μονομερής. Αυτή που συνδυάζεται με αποχώρηση. Δεν υπάρχει «παραίτηση, αλλά περιμένω τη διοίκηση να αποφασίσει αν φεύγω ή όχι».

Δεν θα υποδείξω προφανώς ποιός θα φύγει ή όχι. Δεν είναι δική μου δουλειά. Δουλειά μας είναι να γράφουμε την αλήθεια και τι συμβαίνει προς όφελος της ΑΕΚ και όχι να τα κρύβουμε όλα για να ωφεληθούν κάποιοι που στην μεγάλη εικόνα: δεν κάνουν καλό στο κλαμπ.

Αν ο Μελισσανίδης δεν θέλει να φύγει κανείς διότι τους εμπιστεύεται ότι τα κάνουν καλά ή σχεδόν καλά και απλά θα φέρει «ενισχύσεις» να βγει να το πει δημοσίως στον κόσμο της ΑΕΚ. Αυτός αποφασίζει, αυτός παίρνει την ευθύνη, αυτός πρέπει να πληρώσει και την όποια «ζημιά». Πάντως, περίμενα την χρονιά που μπαίνει η ΑΕΚ στο νέο της γήπεδο, για το οποίο κοπίασε ο ίδιος πολύ και έκανε το… θαύμα πραγματικότητα, να είναι απαιτητικός και από αυτούς που έβαλε να φτιάξουν μία «καλή ΑΕΚ».

Η ΑΕΚ απέναντι στην αλήθεια πότε θα σταθεί;

Ο Γεβγιέν Σάκχοφ έκανε, προς τιμήν του, την αρχή. Ελπίζω και εύχομαι να συνεχίσουν και άλλοι ποδοσφαιριστές ή άνθρωποι που ζουν το ποδοσφαιρικό τμήμα από κοντά και καθημερινά. Την αλήθεια μην την φοβάσαι, μόνο να βοηθήσει μπορεί. Να σου κάνει κακό, ποτέ. Μακάρι λοιπόν η ΑΕΚ να κοιτάξει την αλήθεια, να προχωρήσει και να «λυτρωθεί».

Αν με ρωτάτε αν είμαι αισιόδοξος, όχι δεν είμαι. Δυστυχώς. Θα έπρεπε (θα ήθελα) να υποδεχόμαστε έναν νέο προπονητή με προσμονή και αισιοδοξία, αλλά η τωρινή κατάσταση της ΑΕΚ δεν μας το επιτρέπει.

Ευχές να μην είναι, λοιπόν, ο Ματίας Αλμέιδα ο… επόμενος που θα φταίει.

ΥΓ: Μετά τα όσα έγιναν μετά το Χαριλάου στα αεροδρόμια και στα Σπάτα και μετά τα όσα έγιναν στα γραφεία της ΑΕΚ από τους οργανωμένους οπαδούς της Original 21, ο Βράνιες έφυγε το μεσημέρι πριν το ματς με τον Ολυμπιακό για το Βελιγράδι, ο Κριχόβιακ στο ημίχρονο μάζεψε τα πράγματα του και έφυγε από το ΟΑΚΑ και Τζαβέλλας, Σιμάνσκι δεν πήγαν καν να δουν την ΑΕΚ στο γήπεδο. Αυτό για το αν ίδρωσε κανενός το αυτί από όσα συνέβησαν και ειπώθηκαν… Κάποιοι επικεφαλής δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους ξανά. Αλλά δεν βαριέσαι…

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X