Η... δολοφονημένη επέστρεψε στον τόπο του «εγκλήματος», το νέο χτύπημα της ΑΕΚ στην ΚΠΡ (VIDEO)

Η... δολοφονημένη επέστρεψε στον τόπο του «εγκλήματος», το νέο χτύπημα της ΑΕΚ στην ΚΠΡ (VIDEO)

Ενα χρόνο μετά τη μυθική πρόκριση στα πέναλτι, η ΑΕΚ αντιμετώπισε ξανά την αγγλική Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς και τη νίκησε ξανά

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Συχνά στο ποδόσφαιρο συμβαίνει μέσα από την αγωνιστική αντιπαλότητα δύο ομάδων να προκύψει μια φιλία σε επίπεδο συλλόγων ή οπαδών. Κάτι τέτοιο συνέβη και όταν η ΑΕΚ συνάντησε την Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς στα προημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ 1976-77, όπου η ελληνική ομάδα πέτυχε την πιο μεγάλη πρόκριση της ιστορίας της ανατρέποντας στη διαδικασία των πέναλτι την ήττα με 3-0 στον πρώτο αγώνα του Λονδίνου.

Μετά από εκείνους τους δύο αγώνες τον Μάρτιο του 1977, οι δύο ομάδες βρέθηκαν άλλες δύο φορές μέσα σε ένα χρόνο, σε φιλικά ματς. Ακόμα και εκεί, τα γκολ ήταν τα ίδια και από τις δύο πλευρές: 3-1 για την ΚΠΡ σε φιλικό στο Βέλγιο το καλοκαίρι του ’77 και 2-0 για την ΑΕΚ σαν σήμερα πριν από 44 χρόνια στη Νέα Φιλαδέλφεια. Με το ίδιο σκορ νίκησε η ελληνική ομάδα και σε ένα ακόμα φιλικό στο γήπεδό της το 1983.

Στο φιλικό της Κυριακής 21 Μαϊου 1978 η ΚΠΡ επέστρεψε στον τόπο του εφιάλτη της μετά από 14 μήνες. Ήταν μια βραδιά γιορτής για την ΑΕΚ που είχε ήδη στεφθεί πρωταθλήτρια και τέσσερις μέρες νωρίτερα είχε διασύρει τον Ολυμπιακό με 6-1 στον ημιτελικό του Κυπέλλου. Απέμενε πια ο τελικός της 4ης Ιουνίου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη.

Η ΑΕΚ δυσκολεύθηκε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ο πρόσφατα αποβιώσας Γιώργος Σιδηρόπουλος έκανε σωτήριες αποκρούσεις, αν και προερχόταν από μεγάλη αγωνιστική απραξία, καθώς οι Στεργιούδας και Χρηστίδης μοιράζονταν τις συμμετοχές κάτω από τα δοκάρια.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ προηγήθηκε με πέναλτι του Τάσου στο 62’ σε μια φάση που ο Τάκης Νικολούδης ανετράπη στην αγγλική περιοχή. Ο διαιτητής Κρητικός καταλόγισε το πέναλτι και απέβαλε τον Γουίλιαμς που τον κτύπησε από πίσω κατά τις διαμαρτυρίες! Στο 69’ ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έκανε το τελικό 2-0.

Είχε κι άλλες ειδήσεις εκείνη η βραδιά, λίγο ασυνήθιστες για τα σημερινά δεδομένα. Πριν τον αγώνα της ΑΕΚ, έπαιξαν αντίπαλες σε φιλικό στο ίδιο γήπεδο οι Εθνικές Ανδρών και Ελπίδων που προετοιμάζονταν για τους αγώνες τους στη Φινλανδία λίγες μέρες αργότερα. Η Ανδρών νίκησε με 5-2.

Η ΑΕΚ είχε έξι παίκτες στην Εθνική και όλοι πλην του τραυματία Ραβούση… μοιράστηκαν στα δύο ματς: ο Χρήστος Αρδίζογλου, ο Τάκης Νικολούδης και ο Νίκος Χρηστίδης έπαιξαν μόνο με την Εθνική, ο 36χρονος Μίμης Παπαϊωάννου 20’ με την ΑΕΚ και ένα ημίχρονο με την Εθνική και ο Θωμάς Μαύρος 90’ με την ΑΕΚ και ένα ημίχρονο με την Εθνική!

Επίσης, στη σύνθεση της ΑΕΚ βλέπετε έναν Κατσαρό που δοκιμάστηκε σε εκείνο το φιλικό. Ήταν ομογενής από τους Ερασιτέχνες της Μπάγερν, είχε παρουσιαστεί ως μεγάλο ταλέντο, αλλά απογοήτευσε.

Αξίζει, τέλος, να μεταφέρουμε αυτό που είχε δηλώσει ο τερματοφύλακας της ΚΠΡ Φιλ Παρκς όταν έμαθε ότι η ήρωας της διαδικασίας των πέναλτι της ρεβάνς του 1977 Νίκος Χρηστίδης είχε κληθεί στην Εθνική Ελλάδας στα 34 του, μετά από πέντε χρόνια: «Πέντε χρόνια μετά; Μπράβο του. Εγώ στη θέση του θα είχα βαρεθεί να περιμένω»…

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Σιδηρόπουλος (46’ Στεργιούδας) Θεοδωρίδης, Ιντζόγλου, Τόσκας, Νικολάου (46’ Λ. Παπαδόπουλος) Νικολούδης, Βιέρα (73’ Ούτσικας) Κατσαρός (63’ Βλαντής) Τάσος, Μπάγεβιτς (73’ Βλαχονικολής) Μαύρος, Παπαϊωάννου (20’ Τσάμης).

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X