Europa League: Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο θρόνο 42 χρόνια μετά

Europa League: Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο θρόνο 42 χρόνια μετά
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης επέστρεψε στους ευρωπαϊκούς τίτλους έπειτα από 42 χρόνια (και την κατάκτηση του τότε Κυπέλλου UEFA), καθώς νίκησε στον τελικό του Europa League τους Ρέιντζερς με 5-4 στα πέναλτι (1-1 κ.α. και παρ.) στο «Σάντσεθ Πιχθουάν» και σήκωσε στον ουρανό της Σεβίλλης το τρόπαιο. «Ήρωες» για τη γερμανική ομάδα, οι Ράφαελ Μπορέ και Κέβιν Τραπ.

Ο πρώτος σοφάρισε στον κανονικό αγώνα το τέρμα του Αρίμπο με το οποίο είχαν προηγηθεί οι Σκωτσέζοι κι ευστόχησε και στο 5ο και καθοριστικό πέναλτι στη «ρώσικη ρουλέτα» απ’ τα 11 μέτρα, ενώ ο δεύτερος έπιασε το πέναλτι του Ράμσεϊ, προσφέροντας στην ομάδα του τη νίκη. Τεράστια απογοήτευση για τους Σκωτσέζους που πλησίασαν στο όνειρο, αλλά όπως και το 2008, έχασαν ξανά στον τελικό.

Στα πέναλτι «μίλησε» η ψυχραιμία των Γερμανών, που ευστόχησαν και στις πέντε εκτελέσεις τους, την ώρα που ο Τραπ, έπιασε το πέναλτι του Ράμσεϊ (3ο στη σειρά) και χάρισε στην ομάδα του το μικρό αβαντάζ, που κράτησαν οι υπόλοιποι συμπαίκτες του ως το τέλος.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ
Ταβερνίερ         0-1
Λεντς             1-1
Ντέιβις           1-2
Χρούστιτς         2-2
Άρφιλντ           2-3
Καμάντα           3-3
Ράμσεϊ            Απέκρουσε ο Τραπ
Κόστιτς           4-3
Ρουφ              4-4
Μπορέ             5-4

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X