Ο Μάνταλος είναι μέρος του προβλήματος, όχι το πρόβλημα…

Ο Μάνταλος είναι μέρος του προβλήματος, όχι το πρόβλημα…
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, με αφορμή το σχολιασμό του Νικολαΐδη για τον αρχηγό της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

«Όλες οι δηλώσεις είναι ένα λάθος. Έχουμε πείσει έναν παίκτη ότι φταίει αυτός για την πορεία της ομάδας. Μια ομάδα που έχει αλλάξει τρεις προπονητές μέσα σε μια σεζόν, δεν προστατεύεται από κανέναν. Το πρώτο που γίνεται εδώ και χρόνια στην ΑΕΚ, είναι να φύγει η ευθύνη από πάνω μας. Από που και ως που ένας παίκτης φταίει; Μπορεί να το πιστεύει ο ίδιος, αλλά δεν γίνεται ένας παίκτης να λέει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη, δεν γίνεται. Σε μια ποδοσφαιρική ομάδα δεν γίνεται να βγαίνει ένας παίκτης και να λέει ότι φταίω».

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον Ντέμη Νικολαΐδη και αφορούν στο σχολιασμό του για τις δηλώσεις του Πέτρου Μάνταλου, μετά το προχθεσινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Έχει απόλυτο δίκιο ο Ντέμης, αυτή είναι η άποψή μου. Κι εξηγούμαι…

Τη γνώμη μου για τον Πέτρο Μάνταλο, την έχω γράψει πολλάκις. Όχι τώρα, αλλά εδώ και δύο χρόνια. Ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής που δεν είναι τυχαίο ότι τον εμπιστεύονται όλοι μα όλοι οι προπονητές εδώ και χρόνια, όχι μόνο στην ΑΕΚ, αλλά και στην Εθνική ομάδα. Ένας παίκτης όμως που κακώς η ΑΕΚ τον έχει βαρύνει με την ευθύνη του ηγέτη, που είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να σηκώσει, ειδικά από τη στιγμή που η ΑΕΚ δεν είναι… ΟΜΑΔΑ.

Αν είχε πάει στην Αραβία…

Ένας παίκτης που δεδομένα έχει αγαπήσει την ΑΕΚ και που είμαι σίγουρος ότι στεναχωριέται πραγματικά και όχι υποκριτικά όταν δεν πάει καλά η ομάδα. Για τον Πέτρο Μάνταλο, αλλά και για την ΑΕΚ, θα ήταν ιδανικό να είχε ολοκληρωθεί το deal πριν από δύο καλοκαίρια και να έπαιζε αυτή τη διετία στη Σαουδική Αραβία. Αν είχε συμβεί αυτό, θα κάναμε λόγο τώρα για επιστροφή του στην ομάδα. Και ο ίδιος θα είχε εντελώς διαφορετική ψυχολογία και ο κόσμος.
Τέλος πάντων, για να εστιάσω εκεί που θέλω.

Προφανώς ο Μάνταλος ως αρχηγός της ομάδας, είναι μέρος του αγωνιστικού προβλήματος. Προφανώς και δεν έχει ανταποκριθεί στα αγωνιστικά του καθήκοντα. Δεν είναι όμως σε καμία περίπτωση, ούτε η ρίζα του προβλήματος, ούτε το βασικό πρόβλημα. Όπως δεν ήταν πριν από αυτόν, ο Λιβάγια και ο Μπακασέτας. Που όταν έφυγαν, η ΑΕΚ ολοένα και χειροτέρευε στη συνέχεια. Κανένας παίκτης της ΑΕΚ δεν είναι η ρίζα του προβλήματος.
Έχει κλείσει ο κύκλος του…

Θα το επαναλάβω. Προσωπικά θεωρώ και το έχω γράψει από τις αρχές της σεζόν, ότι ο κύκλος του Πέτρου Μάνταλου στην ΑΕΚ έχει κλείσει. Όπως έχει κλείσει ο κύκλος κι άλλων παικτών που προσέφεραν, όπως είναι ο Σιμόες. Είμαι σίγουρος ότι τα συμβόλαια δεν έχουν καμία σημασία. Δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να κάτσει πάνω σε συμβόλαιο ο Μάνταλος. Είναι τέτοια η σχέση του με την ΑΕΚ. Το τι θα γίνει θα το δούμε τις επόμενες μέρες και είναι κάτι που αφορά στις όποιες αποφάσεις του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Το ζήτημα όμως είναι να συνειδητοποιήσουν οι πάντες ότι το πρόβλημα δεν ήταν ποτέ στην ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια και δεν είναι και τώρα, ένα πρόσωπο και δη ένας ποδοσφαιριστής. Ο Μάνταλος δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Όπως δεν έχει ανταποκριθεί και κανένας, με εξαίρεση τον Σέρχιο, που ακόμα και για αυτόν όμως θα ακούσεις ΑΕΚτζήδες να σου λένε ότι δεν είναι γκολτζής που θα κάνει τη διαφορά και άλλα τέτοια.

Το πρόβλημα είναι η ίδια η ΑΕΚ και ο τρόπος που λειτουργεί, που διαχειρίζεται τους παίκτες και την ψυχολογία τους. Μην κάνουμε το λάθος πάλι να τα βάζουμε με τον έναν ή με τον άλλον παίκτη, να τα φορτώνουμε όλα σε κάποιον και να έχουμε την ψευδαίσθηση ότι λύθηκε το πρόβλημα. Νισάφι πια…

Υ.Γ.: Σε κανέναν δεν αρέσει η εικόνα του κλίματος που επικράτησε στο τελευταίο ματς στο ΟΑΚΑ, ούτε τα μπινελίκια. Αλλά για να ξέρουμε τι λέμε, ο μόνος που δεν φταίει είναι ο κόσμος. Οι «Ενωσίτες» στηρίζουν ακατάπαυστα και λαμβάνουν μόνο πίκρες. Και κακό στην ομάδα δεν έκαναν. Την προστάτευσαν. Ε όχι και να τους την… λέμε κι από πάνω! Έλεος!

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X