Από την κιτρινόμαυρη αμφισβήτηση στην αποθέωση και τα πρωταθλήματα (VIDEO)

Από την κιτρινόμαυρη αμφισβήτηση στην αποθέωση και τα πρωταθλήματα (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Μέσα σε μια περίεργη περίοδος για την ΑΕΚ μερικοί πρώην παίκτες της ζουν τις καλύτερες στιγμές της καριέρας τους

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στον οργανισμό της ΑΕΚ δεν χωράει αμφιβολία ότι η χρονιά ήταν δύσκολη και στο τέλος σκεπάστηκε απο έναν πέπλο αποτυχίας καθώς η Ένωση δεν κατάφερε να βγει ούτε στην Ευρώπη. Ενώ το τοπίο στην Αθήνα ηταν ζοφερό, η ποδοσφαιρική μοίρα είχε πολλά μηνύματα για την ΑΕΚ μιας και παίκτες που έφυγαν με την ταμπέλα του “μετρίου” ή του αποτυχημένου, σήκωσαν πρωτάθλημα έχοντας ηγετικό ρόλο στις ομάδες τους.

Ενώ η ΑΕΚ βυθίζονταν στην εσωστρέφεια, τα συναισθήματα τεσσάρων Ελλήνων πρώην ποδοσφαιριστών της Ένωσης, που δέχθηκαν την αμφισβήτηση κατά την περίοδο που βρέθηκαν στους κιτρινόμαυρους, είναι τελείως διαφορετικά. Τάσος Μπακασέτας, Γιώργος Γιακουμάκης, Χρήστος Αλμπάνης και Γιώργος Αθανασιάδης περί ου ο λόγος ζουν την καλύτερη περίοδο της καριέρας του αφού κατέκτησαν τα εγχώρια πρωταθλήματα με τις ομάδες τους.

Ας δούμε τα πεπραγμένα και των τεσσάρων την φετινή χρονιά αφού στην πορεία για την κατάκτηση των τίτλων είχαν σημαντική έως κομβική συμβολή.

Τάσος Μπακασέτας (Τραμπζονσπόρ): Οι Τούρκοι πίνουν νερό στο όνομα του

Ηγέτης. Αυτή είναι η λέξη που μπορεί να χαρακτηρίσει τον Τάσο Μπακασέτα την φετινή χρονιά στην Τραμπζονσπόρ. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός οδήγησε την ομάδα από την Τραπεζούντα στο πρωτάθλημα έπειτα από 38 ολόκληρα χρόνια. Σε 42 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις πέτυχε εννέα γκολ και οκτώ ασίστ ως ένας εκ των πρωταγωνιστών.

Οι εμφανίσεις αυτές έχουν εκτόξευση τη χρηματιστηριακή του αξία που έχει ως αποτέλεσμα κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης να ενδιαφέρονται για την απόκτηση του.

Γιώργος Γιακουμάκης (Σέλτικ): Σκοράρει κατά ριπάς και στην Σκωτία

Ο Έλληνας φορ την περασμένη χρονιά με τα 29 γκολ σε 33 συμμετοχές με την Φένλο ανταμείφθηκε με μεταγραφή αντί 2.5 εκατομμυρίων ευρώ στην Σέλτικ.

Στους κέλτες ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ σε 31 συμμετοχές σκόραρε 17 τέρματα μοιράζοντας και μια ασίστ οδηγώντας την Σέλτικ στο 52ο πρωτάθλημα στην ιστορία της. Παρά την δύσκολη προσαρμογή τον πρώτο γύρο και τους τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν , αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος κάτι που το είχε πετύχει και στην Ολλανδία.

Επίσης, μεταλλείο πρωταθλητή πήρε και ο Βασίλης Μπάρκας που αγωνίστηκε μονάχα σε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος όντας πίσω από τον Τζο Χάρτ.

Γιώργος Αθανασιάδης (Σερίφ Τιρασπόλ): Κούπα με μαγικές ευρωπαϊκές εμφανίσεις

Το καλοκαίρι του 2021 η Σερίφ Τιρασπόλ απέκτησε με μορφή δανεισμού από την ΑΕΚ τον Γιώργο Αθανασιάδη που είχε πραγματοποιήσει μια μέτρια σεζόν με τα κιτρινόμαυρα.

Ο Έλληνας τερματοφύλακας έγινε αντικείμενο συζήτησης στην Ευρώπη με τις εκπληκτικές εμφανίσεις του στο Champions League. Αποκορύφωμα, η βραδιά της ζωής του στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου που αναδείχθηκε MVP στη νίκη με 2-1 επί της Ρεάλ Μαδρίτης με συνολικά 11 αποκρούσεις εντός εστίας.

Στέφθηκε πρωταθλητής Μολδαβίας με 17 συμμετοχές εκ των οποίων στις 13 κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Χρήστος Αλμπάνης (Απόλλων Λεμεσού): Πρώτος τίτλος στην Μεγαλόνησο

Ο Χρήστος Αλμπάνης παρότι αγωνίστηκε στα προκριματικά του Conference League ενάντια στη Βελέζ στη συνέχεια δόθηκε δανεικός στον Απόλλων Λεμεσού.

Εκεί έβαλε το «λιθαράκι» του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος έπειτα από 16 χρόνια. Αγωνίστηκε σε 24 παιχνίδια πρωταθλήματος και σκόραρε πέντε τέρματα κατακτώντας τον πρώτο τίτλο της καριέρας του.

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X