Η ΑΕΚ που έκανε την Ευρώπη να υποκλιθεί, η ιστορική νίκη επί της Εβερτον (VIDEO)

Η ΑΕΚ που έκανε την Ευρώπη να υποκλιθεί, η ιστορική νίκη επί της Εβερτον (VIDEO)

Αμέσως μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας, η Εβερτον ήρθε για φιλικό στη Νέα Φιλαδέλφεια και έχασε με 1-0 από την ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μια πολύ μεγάλη διεθνή φιλική νίκη πέτυχε η ΑΕΚ σαν σήμερα πριν από 56 χρόνια. Το 1-0 επί της Εβερτον στη Νέα Φιλαδέλφεια είχε ιδιαίτερη αξία, αφού η αγγλική ομάδα είχε κατακτήσει το Κύπελλο Αγγλίας μόλις τέσσερις μέρες νωρίτερα με το 3-2 επί της Σέφιλντ Γουένσντεϊ στο Γουέμπλεϊ, ανατρέποντας μάλιστα το αρχικό 0-2 στο τελευταίο μισάωρο του αγώνα!

Μάλιστα, ο θρυλικός τεχνικός της ομάδας του Λίβερπουλ Χάρι Κάτερικ είχε παρατάξει σχεδόν την ίδια ενδεκάδα με αυτή του τελικού (μόνο τρεις αλλαγές είχε κάνει) δείγμα του πόσο σοβαρά έβλεπε τον αγώνα με την ΑΕΚ η τότε Κυπελλούχος Αγγλίας.

Η ελληνική ομάδα, ωστόσο, ήταν ανώτερη σχεδόν σε όλο τον αγώνα. Μπροστά σε περίπου είκοσι χιλιάδες θεατές (14.126 εισιτήρια) κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, ακόμα και στο δεύτερο μέρος, οπότε και το σκορ ήταν ήδη διαμορφωμένο. Είχε βέβαια και λίγη… βοήθεια από τον διαιτητή Σταθάτο, αλλά σε γενικές γραμμές ήταν ανώτερη.

Σκόρερ της νίκης ήταν ο σέντερ φορ Κώστας Παπαγεωργίου με κεφαλιά λίγο πριν το ημίχρονο. Η Εβερτον προσπάθησε να απαντήσει, όμως ο Στέλιος Σεραφείδης και η άμυνά του στάθηκαν στο ύψος τους. Έτσι, ένα χρόνο μετά το φιλικό 3-3 με τη Ρεάλ Μαδρίτης και λίγους μήνες μετά τις  επίσης φιλικές νίκες επί της Ιντερ και της Εσπανιόλ σε Νέα Φιλαδέλφεια και Στάδιο Καραϊσκάκη αντίστοιχα, η ΑΕΚ πρόσθεσε και μία ακόμα διεθνή επιτυχία στο ενεργητικό της.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Σεραφείδης, Βασιλείου, Ιορδάνου, Σοφιανίδης, Μπαλόπουλος, Σκευοφύλαξ, Σταματιάδης, Παπαγεωργίου, Καραφέσκος, Παπαϊωάννου, Πομώνης (46’ Κ. Νικολαϊδης)

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X