The end!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για τον επίλογο που γράφτηκε στην πιο απογοητευτική χρονιά της εποχής Μελισσανίδη και το μονόδρομο των σαρωτικών αλλαγών

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η χθεσινή βραδιά στο ΟΑΚΑ ήταν ο επίλογος σε μία «τραγική» χρονιά για την ΑΕΚ. Μίας σεζόν που ξεκίνησε με όνειρα, φιλοδοξίες, στόχους, 3 εκατ. ευρώ σε έσοδα από πωλήσεις, 6 εκατ. ευρώ σε αγορές και 13 εκατομμύρια σε συμβόλαια ποδοσφαιριστών. Η αγωνιστική περίοδος 2021-2022 ήταν μία χρονιά που «κόστισε» ΜΟΝΟ για τους ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας 16 εκατ. ευρώ. Προσέξτε, δε λέω μπάτζετ γιατί αφορά αφορά και άλλα πράγματα. Προπονητές, στελέχη, κόστος ταξιδιών, ακόμα και την ΑΕΚ Β’. Τα 16 εκατ. ευρώ αφορούν μόνο το κόστος των ποδοσφαιριστών της πρώτης ομάδας. Αν προσθέσουμε και όλα τα υπόλοιπα το μπάτζετ ξεπέρασε τα 20 εκατ. ευρώ. Όλα στον κουβά!

Τα λάθη που έγιναν σε επιλογές προπονητών και παικτών, σε διαχείριση κρίσεων, σε θέματα διαιτησίας, στον τομέα της επικοινωνίας (σε όλα τα επίπεδα), ήταν απίστευτα. Δεν υπήρξε κατά τη διάρκεια της χρονιάς, ούτε μία σωστή αξιολόγηση της κατάστασης. Ακόμα και τώρα, αυτό συμβαίνει. Για αυτό και το μόνο που μπορεί να πει κανείς είναι ότι ευτυχώς το (φετινό) μαρτύριο τελείωσε. Για το τι θα ακολουθήσει κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος.

Το διπλό μήνυμα από τον κόσμο

Το χθεσινό ντέρμπι ήταν το πλέον… αδιάφορο βαθμολογικά των τελευταίων ετών. Με τον Ολυμπιακό εστεμμένο πρωταθλητή και την ΑΕΚ ήδη εκτός Ευρώπης. Το μοναδικό ενδιαφέρον που υπήρχε αφορούσε την αντίδραση του κόσμου του Δικεφάλου μετά την εκκωφαντική αποτυχία. Το μήνυμα εστάλη και ήταν διπλό και πολύ ηχηρό.

Η πολύ μικρή προσέλευση του κόσμου (2.718 εισιτήρια) σε ένα εντός έδρας ντέρμπι με αντίπαλο μία ομάδα που όλοι γνωρίζουμε τι αντιπροσωπεύει, ήταν το πρώτο. Οι οπαδοί της ΑΕΚ με την απουσία τους είπαν «φτάνει» στις αποτυχίες. Ήταν πάρα πολλοί αυτοί που δεν ήθελαν να δούνε καν την αγαπημένη τους ομάδα μετά το φετινό κάζο.

Το δεύτερο ήταν τα συνθήματα που είπαν όλοι όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο. ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΩΝ! Με τον πιο σκληρό τρόπο οι οπαδοί του Δικεφάλου ξεκαθάρισαν πως δεν υπάρχει πλέον καμία απολύτως ανοχή και υπομονή. Ο μόνος που γλίτωσε κατά τη διάρκεια του αγώνα από τα υβριστικά συνθήματα ήταν ο Αραούχο και ο Λιβάι Γκαρσία της στιγμή της αντικατάστασής του. Και αυτό αποδεικνύει πάρα πολλά.

Κανένας δεν μπορεί να μείνει

Από… σήμερα όλοι περιμένουμε να δώσει ο Μελισσανίδης το στίγμα της επόμενης μέρας. Μπορεί να είναι άσχημο να χάνει κάποιος τη δουλειά του και δεν το έχω ευχηθεί για κανέναν αυτό, όμως είναι γεγονός αδιαπραγμάτευτο ότι οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν πρέπει να είναι σαρωτικές στην ΠΑΕ. Πως θα μπορέσουν άλλωστε να μείνουν όλοι αυτοί, όταν έχουν γίνει προχθές και χθες όσα έγιναν; Όταν έχει «σπάσει» ακόμα και ο μικρότερος δεσμός που υπήρχε;

Και αν κάποιοι επειδή έγραψα προχθές ότι πρέπει να αλλάξει μέχρι και η… καθαρίστρια καταλαβαίνουν ότι τα βάζω με την… καθαρίστρια, να τους ενημερώσω -γιατί και η ηλιθιότητα έχει τα όριά της- ότι όταν δεν μπορείς να κρατήσεις «στεγανά» μέχρι και για τη νέα φανέλα (όχι σε σοβαρά θέματα), οφείλεις να αλλάξεις μέχρι και τα… πιγκάλ στις τουαλέτες.

Και… τώρα τι; Μπορεί να ρωτήσει ο οποιοσδήποτε. Τώρα οφείλει ο Μελισσανίδης να πάρει άμεσα αποφάσεις. Ένας προπονητής και τέσσερις πέντε μεταγραφές ενδεκάδας δεν φτάνουν. Διότι η ΑΕΚ είναι άρρωστη βαριά. Πρέπει τα Σπάτα να είναι άβατο για τους αυλοκόλακες και τους «δήθεν» ξερόλες. Πρέπει η ΠΑΕ να στελεχωθεί με ανθρώπους επιπέδου Aegean! Πρέπει να μιλήσει και στον κόσμο ώστε να του δώσει να καταλάβει το πλάνο του.

Φτάνει άλλωστε και η στιγμή που θα επιστρέψουμε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Δυστυχώς αυτή την επιστροφή θα τη ζήσουμε μισή. Χωρίς Ευρώπη. Δε θα πω ότι είναι για καλό. Δεν είναι. Κάκιστο είναι! Τσαλαπατημένο πρεστίζ, απώλεια εσόδων, αγωνιστικός μαρασμός και βαθμολογική κατρακύλα.

Και κάτι τελευταίο: Χθες όλοι αυτοί οι «υπεύθυνοι» φρόντισαν να εξαφανιστούν σε χρόνο dt. Τον Δημητρέλο μου θύμισαν το βράδυ με τον Πανθρακικό.

ΥΓ: Ο Πέτρος Μάνταλος προανήγγειλε ουσιαστικά την αποχώρησή του από την ΑΕΚ. Όλοι έχουμε ακούσει και διαβάσει τη δήλωσή του. Ηγέτης δεν ήταν ποτέ, ούτε θα μπορούσε να γίνει. Άλλοι του κόλλησαν αυτή την ταμπέλα ακόμα και σε περιόδους που δεν έπρεπε. Χρήσιμος ποδοσφαιριστής ήταν και είναι. Δεν ήταν τρελοί συμπαίκτες, αντίπαλοι και προπονητές που του το αναγνώριζαν και τον χρησιμοποιούσαν. Μέχρι εκεί όμως. Άλλο χρήσιμος και ποιοτικός παίκτης και άλλο ηγέτης. Ηγέτης μέσα στο γήπεδο ήταν ο Μανωλάς. Ήταν ο Νικολαΐδης. Όπως και να έχει το γυαλί ήταν ραγισμένο και χθες έσπασε. Έκανε και ο ίδιος λάθος που δεν αποφάσισε να φύγει πέρσι.

ΥΓ 2: Επειδή με ρωτήσατε πολλοί για το αν έχει βάση η καταγγελία του Βόλου. Δεν ξέρω και κυριολεκτικά δεν με απασχολεί. Η ΑΕΚ δεν βγήκε Ευρώπη. Και όπως ήμουν κατά της ένστασης στο παιχνίδι με τον πάοκ για τα δελτία υγείας, έτσι και τώρα πιστεύω ότι η ΑΕΚ οφείλει να προγραμματίσει τη χρονιά της χωρίς να υπολογίζει το παραμικρό σε υποθέσεις και σε «νίκες» σαν αυτές που έχουμε μεγαλώσει γενιές γαύρων του νότου και του βορρά.

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X