Ο μεγάλος Γιάννης Κανάκης της ΑΕΚ πέτυχε το πρώτο γκολ στην ιστορία της Α’ Εθνικής

Ο μεγάλος Γιάννης Κανάκης της ΑΕΚ πέτυχε το πρώτο γκολ στην ιστορία της Α’ Εθνικής

Η ιστορία της Α’ Εθνικής κατηγορίας άρχισε σαν σήμερα πριν από 61 χρόνια. Το πρώτο γκολ της ΑΕΚ στην ιστορία της κατηγορίας ήρθε από έναν θρυλικό ποδοσφαιριστή που σφράγισε τη δεκαετία του ’50 και που λίγες εβδομάδες αργότερα θα ήταν… παλαίμαχος, καθώς αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση στα 32 του, ο μεγάλος Γιάννης Κανάκης

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η σημερινή μέρα έχει τη δική της σημασία στη σημειολογία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Βλέπετε, είναι η μέρα κατά την οποία ξεκίνησε για πρώτη φορά το πρωτάθλημα στη μορφή που ξέρουμε ως τις μέρες μας, με την Α’ Εθνική κατηγορία. Και η πρεμιέρα δεν θα μπορούσε να μην έχει το χρώμα της ΑΕΚ και τη σφραγίδα ενός μεγάλου ποδοσφαιριστή, του κορυφαίου Γιάννη Κανάκη.

Η πρεμιέρα της περιόδου 1959-60 έφερε την ΑΕΚ να αντιμετωπίζει τον Εθνικό στο στάδιο Καραϊσκάκη. Η Ενωση εκείνης της σεζόν ήταν καταφανώς ανώτερη από τους αντιπάλους της και θα έπρεπε να κατακτήσει το πρωτάθλημα, εάν δεν είχαν συμβεί σημεία και τέρατα στη διάρκεια της σεζόν. Το ξεκίνημα όμως, έφερε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Γιάννη Κανάκη, του μεγάλου μέσου από την Καβάλα που έκανε σπουδαία καριέρα στην ΑΕΚ.

Εστω και στη δύση της πορείας του, ο Κανάκης έκανε τη διαφορά. Μόλις στο 3ο λεπτό, με βολίδα εκτός περιοχής, ο Κανάκης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Εθνικού. Ηταν το γκολ που έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ, αλλά κυρίως ήταν το πρώτο γκολ που επιτεύχθηκε ποτέ στην Α’ Εθνική κατηγορία. Και βέβαια, δεν θα μπορούσε να μην έρθει από «κιτρινόμαυρα» πόδια.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X