Η εξάρα μνημείο της ΑΕΚ στον Ολυμπιακό, η αποθέωση της υπερομάδας του Μπάρλου! (VIDEO)

Η εξάρα μνημείο της ΑΕΚ στον Ολυμπιακό, η αποθέωση της υπερομάδας του Μπάρλου! (VIDEO)

Στην πιο ευρεία και εντυπωσιακή νίκη της, η ΑΕΚ διέσυρε με 6-1 τον ασεβή Ολυμπιακό, που τόλμησε να προηγηθεί μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ υποδέχεται απόψε στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό στην τελευταία αγωνιστική μιας απόλυτα αποτυχημένης σεζόν, αλλά και στην επέτειο της πιο μεγάλης νίκη που έχει πετύχει επί του συγκεκριμένου αντιπάλου. Σαν σήμερα πριν από 44 χρόνια είχε νικήσει με 6-1 τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας 1977-78 είναι ένα αποτέλεσμα που μνημονεύεται ακόμα και σήμερα, αλλά και που αποτελεί ανεξίτηλη ανάμνηση για τους οπαδούς της ΑΕΚ εκείνης της εποχής, αφού η τηλεοπτική μετάδοση της ΥΕΝΕΔ είχε βάλει την εικόνα της υπερομάδας ΑΕΚ μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι.

Η ΑΕΚ είχε ήδη κατακτήσει άνετα το πρωτάθλημα (τρεις μέρες νωρίτερα είχε γίνει η φιέστα τίτλου στο 2-0 επί του ΠΑΟΚ) και στόχο είχε πλέον το νταμπλ. Εχοντας αποκλείσει τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο στον δεύτερο γύρο, ήθελε και το… σκαλπ του Ολυμπιακού που τρεις μήνες νωρίτερα είχε φύγει από τη Νέα Φιλαδέλφεια με το… λίαν επιεικές 2-0, σε ένα ματς με χαμένο πέναλτι της ΑΕΚ, ευκαιρίες, δοκάρια και δύο ακυρωθέντα γκολ!

Την εξάρα, όμως, που δεν έφαγε ο Ολυμπιακός στο Πρωτάθλημα, την έφαγε στο Κύπελλο. Εκανε το.. λάθος να προηγηθεί στο 11’ με τον Βορειοϊρλανδό Ντέρεκ Σπενς και το πλήρωσε με τρία γκολ πριν το ημίχρονο και άλλα τρία ως το τέλος!

Η αρχή έγινε από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς που «άδειασε» τον Σιώκο και κεραυνοβόλησε τον τερματοφύλακα Κελεσίδη. Στο 18’ ο Θωμάς Μαύρος έκανε το 2-1 από κάθετη μπαλιά του Τάκη Νικολούδη, ενώ στο 36’ ο Κύπριος Τάσος Κωνσταντίνου έκανε το 3-1 περνώντας την άμυνα του Ολυμπιακού και τον Κελεσίδη. Βρέθηκε μόνος του με το τέρμα, σκέφθηκε προς στιγμήν να σκύψει και να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι (!) αλλά… πρυτάνευσε η λογική και την έστειλε μέσα με σουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ συνέχισε την… πλάκα. Η ομάδα του Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι (που ήδη είχε συμφωνήσει με τη Ζυρίχη να συνεχίσει εκεί την καριέρα του και θα γύριζε στην ΑΕΚ τέσσερα χρόνια μετά) έκανε ένα απλό παιχνίδι και έφτανε στο γκολ όταν… αποφάσιζε να ανεβάσει ρυθμό.

Στο 58’ ο Μαύρος κέρδισε φάουλ και ο Νικολούδης το αξιοποίησε με απευθείας εκτέλεση. Στο 76’ η σέντρα του Χρήστου Αρδίζογλου και το εναέριο πλασέ του Μαύρου έφεραν το 5-1. Το τελικό σκορ 6-1 διαμορφώθηκε από συνεργασία του Νικολούδη με τον Μαύρο και πλασέ του τελευταίου, μετά από μια επίθεση που είχε εξελιχθεί με απλές… πασούλες από τους παίκτες της ΑΕΚ.

Ηταν ένα απόγευμα ηδονής και απόλαυσης. Μοναδική σκιά, ο θάνατος ενός 32χρονου καρδιοπαθούς οπαδού του Ολυμπιακού μετά το 2-1. Αν και ζούσε με βηματοδότη, δεν εγκατέλειπε τα γήπεδα και τις (συχνά βλαβερές) συγκινήσεις τους…

Η ΑΕΚ προχώρησε και πήρε και το Κύπελλο με νέο 2-0 επί του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Η καλύτερη χρονιά της ιστορίας της ολοκληρώθηκε με κατάκτηση όλων των τίτλων και με τους Μαύρο, Μπάγεβιτς πρώτους σκόρερ σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο αντίστοιχα. Οσα, όμως, κι αν έκανε εκείνη η ομάδα, τίποτα δεν συγκρίνεται με εκείνο το 6-1!

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Χρηστίδης, Μουσούρης, Ιντζόγλου, Ραβούσης, Νικολάου, Βιέρα, Τάσος (55’ Τσάμης) Νικολούδης, Μπάγεβιτς, Παπαϊωάννου (46’ Αρδίζογλου) Μαύρος.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X