Η ΑΕΚ είναι εδώ για το πρωτάθλημα - Με ψυχάρα και επίθεση φωτιά, ισοπέδωσε (26-23) τον Ολυμπιακό και όλα παίζονται!

Η ΑΕΚ είναι εδώ για το πρωτάθλημα - Με ψυχάρα και επίθεση φωτιά, ισοπέδωσε (26-23) τον Ολυμπιακό και όλα παίζονται!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ θύμισε ξανά ΑΕΚ και καθάρισε εύκολα τον Ολυμπιακό παρά το σπρώξιμο της διαιτησίας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει και το απέδειξε για μια ακόμη φορά. Η «Ένωση» νίκησε με 26-23 τον Ολυμπιακό μείωσε σε 2-1 την σειρά των τελικών και πάει τώρα την προσεχή Δευτέρα στον τέταρτο τελικό για την μεγάλη ανατροπή.

Η ομάδα του Αλέξη Αλβανού έφτασε πιο εύκολα στη νίκη από ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα και έδειξε πως στην καλή της μέρα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Πλέον καλείται να φέρει την σειρά στα ίσα και να πάει στον πέμπτο τελικό να ολοκληρώσει την επική ανατροπή και να κατακτήσει το τρίτο σερί πρωτάθλημα.  Η ΑΕΚ εμφανίστηκε για πρώτη φορά έτοιμη αγωνιστικά και ψυχολογικά είχε διάρκεια στο παιχνίδι της και άμυνα υψηλού επιπέδου περιορίζοντας την επίθεση των «φιλοξενούμενων». Σε ένα ακόμη παιχνίδι η «Ένωση» εκτός από τον Ολυμπιακό είχε να αντιμετωπίσει και την διαιτησία η οποία έκανε ξανά τα πάντα για να «σπρώξει» τους «ερυθρόλευκους». Στις τάξεις της ΑΕΚ υπάρχουν ξανά έντονα παράπονα με τους διαιτητές να κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν τον Ολυμπιακό μέσα στο παιχνίδι.

Εξαιρετικό ξεκίνημα

Πολύ καλό πρώτο ημίχρονο για την ΑΕΚ η οποία με τις συνεχείς εναλλαγές στην άμυνα της και την πολύ γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, επέβαλλε τον ρυθμό της και έκανε εξαιρετικά δύσκολο το έργο των φιλοξενούμενων. Η «Ένωση» μπήκε δυνατά και προηγήθηκε με 2-0 με δύο γκολ του Μυλωνά με τον Ολυμπιακό να μειώνει σε 2-1. Μεσολάβησαν δύο καλές επεμβάσεις του Μπουκοβίνα με την ΑΕΚ να ανεβάζει και πάλι την διαφορά με τα δύο πολύ ωραία γκολ των Πλάθα και Κοτσιώνη που έκανε το 4-2. Οι «κιτρινόμαυροι» πίεζαν σε όλα τα μήκη του γηπέδου με τον Αραμπατζή στο 7’47 να κάνει το 5-3. Δύο πολύ εύκολα λάθη της ΑΕΚ έδωσαν την δυνατότητα στον Ολυμπιακό να ισοφαρίσει σε 6-6 αλλά η αντίδραση των «κιτρινόμαυρων» ήταν άμεσα με τον Στεφάνοβιτς να κάνει το 7-6 ενώ ο Μυλωνάς έφερε και πάλι την ομάδα στο +2. Ο Πλάθα δύο φορές έφερε την ΑΕΚ με τρία τέρματα μπροστά (9-6, 10-7) ενώ ο Τζηράς στον αιφνιδιασμό έκανε το 12-8. Ο Ολυμπιακός μείωσε ξανά με την ΑΕΚ να πηγαίνει τελικά στα αποδυτήρια με το υπέρ της 13-11.

Εκτόξευσε την διαφορά

Εξαιρετικό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο για την ΑΕΚ η οποία με άμυνα για σεμινάριο και πολλές λύσεις στην επίθεση κατάφερε να ανεβάσει γρήγορα την διαφορά στο σκορ. Ο Κεδέρης ήταν αυτός που έκανε το 14-11 ενώ ο εξτρέμ της ΑΕΚ με πέναλτι πέτυχε και το 16-11 ανεβάζοντας για πρώτη φορά την διαφορά στο +5 ενώ είχε προηγηθεί το πολύ όμορφο του Παπαδιονυσίου. Με τον νεαρό Κοτσιώνη να οργανώνει άριστα το παιχνίδι η «Ένωση» πέτυχε δύο γρήγορα γκολ με Κεδέρη, Αραμπατζή για το 19-13 ενώ στο 40′ προηγήθηκε με 20-15. Ακολούθησε ένα ακόμη δημιουργικό δεκάλεπτο για την ομάδα του Αλέξη Αλβανού που πέτυχε πέντε τέρματα για να προηγηθεί με 25-20 στο 50′. Η ΑΕΚ έμεινε χωρίς γκολ για αρκετά λεπτά δίνοντας την δυνατότητα στον Ολυμπιακό μετά από ώρα να πλησιάσει ξανά στο σκορ με 25-22. Η εξαιρετική επέμβαση του Μπουκοβίνα κράτησε την διαφορά με την ΑΕΚ ωστόσο να δυσκολεύεται ξανά να βρει δίχτυα, χάνοντας τρεις επιθέσεις ενώ ο Ολυμπιακός μείωσε κι στα δύο γκολ (25-22). Η ΑΕΚ με τον Τζηρά πέτυχε το τελευταίο γκολ και καθάρισε το παιχνίδι με 26-23.

ΑΕΚ – Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή 26-23
Τα πεντάλεπτα: 3-2, 6-4, 8-6, 10-8, 12-8, 13-11 (ημ.), 16-11, 20-14, 22-17, 25-20, 25-21, 26-23.
ΑΕΚ (Αλβανός): Aραμπατζής 2 , Στεβάνοβιτς 2 , Τζηράς 2 , Σεβέλεφ, Νικολαΐδης, Λέμος 1, Άντζελιτς, Μυλωνάς 4, Μπουκοβίνας, Πλάθα 3, Μόγια 1, Κοτσιώνης 3, Παπαδιονυσίου, Ουγκάλντε, Καλόμοιρος, Κεδέρης 6.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ/ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ (Γιώργος Καρασαββίδης): Κοτανίδης, Καραμπουρνιώτης 2, Παπαβασίλης, Μπούντιτς, Κανδύλας, Μπάγιος 3, Παπαδόπουλος 5, Δομπρής 3, Δεληχρήστος, Αραπακόπουλος, Πασσιάς 1, Μοντόρο 3, Σλαβούλιτσα, Μιχαηλίδης 1, Οστρούσκο 3, Μπάουερ.
Διαιτητές: Τζαφερόπουλος-Μπέτμαν. Δίλεπτες: 1-1. Πέναλτι: 3-5.

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X