Παπαϊωάννου για την ΑΕΚ δεν ήταν μόνο ο Μίμης, βραζιλιάνικο ρεσιτάλ από τον Παύλο! (VIDEO)

Παπαϊωάννου για την ΑΕΚ δεν ήταν μόνο ο Μίμης, βραζιλιάνικο ρεσιτάλ από τον Παύλο! (VIDEO)

Ενα ακόμα βήμα προς τον τίτλο για την ΑΕΚ με σκόρερ ενός γκολ και δημιουργό άλλων δύο τον Παύλο Παπαϊωάννου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στις 16 Μαΐου του 1993, η ΑΕΚ έπρεπε να… επιστρέψει. Ηταν πρώτη στη βαθμολογία με έναν βαθμό διαφορά από τον Παναθηναϊκό και απέμεναν τρεις αγωνιστικές για να τελειώσει το πρωτάθλημα, όμως μια εβδομάδα νωρίτερα, στο λασπωμένο γήπεδο της Καλαμαριάς, είχε υποστεί μια ουρανοκατέβατη ήττα που είχε βάλει φωτιά στο πρωτάθλημα. Άλλη γκέλα δεν επιτρεπόταν και η επιστροφή στις νίκες ήταν επιβεβλημένη.

Για καλή της τύχη, ο αντίπαλος που ερχόταν στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν το… μόνιμο πελατάκι της τη δεκαετία του ’90, ο Ηρακλής. Είχε σχεδόν μια δεκαετία να φύγει αήττητος από την Αθήνα και περίπου μια επταετία να σκοράρει.

Το τελικό 4-0 ήρθε πολύ εύκολα και μάλιστα στο ημίχρονο το σκορ ήταν 3-0. Γι’ αυτό και η είδηση της ημέρας δεν ήταν τόσο η νίκη και το σκορ, όσο η πρωταγωνιστική εμφάνιση του 34χρονου Παύλου Παπαϊωάννου, ο οποίος σκόραρε μια φορά, ενώ είχε άμεση εμπλοκή και σε άλλα δύο γκολ: στο 36΄κέρδισε το πέναλτι που αξιοποίησε ο Βασίλης Δημητριάδης και έκανε το 2-0, στο 42’ ο ίδιος ο Παπαϊωάννου πέτυχε ένα από τα λίγα γκολ του με την ΑΕΚ, με δυνατό μετά από μπαλιά του Τόνι Σαβέβσκι στον κενό χώρο και στο 85’ βρήκε μέσα στην περιοχή τον Δημητριάδη που κέρδισε πέναλτι και το εκτέλεσε εύκολα για να κλείσει το σκορ. Το σκορ είχε ανοίξει στο 18’ με κεφαλιά ο Αλέξης Αλεξανδρής.

Ο Παύλος Παπαϊωάννου ήταν από τους πρωταγωνιστές της ΑΕΚ τη δεκαετία 1983-93 (το ίδιο καλοκαίρι αποχώρησε) αλλά δεν τον βλέπαμε συχνά να σκοράρει και να πρωταγωνιστεί σε επιθετικές ενέργειες, αφού η θέση του ήταν αυτή του αμυντικού μέσου. Γι’ αυτό και ο… επιθετικός οίστρος του εκείνη την ημέρα ήταν αξιοσημείωτος. Ηταν όμως και ενδεικτικός του πόσες επιλογές είχε εκείνη η ΑΕΚ και πόσο πολύτιμος μπορούσε να γίνει ανά πάσα στιγμή κάθε παίκτης της, ανεξαρτήτως θέσης και ονόματος.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Μήνου, Αγορογιάννης, Καραγιάννης, Μανωλάς (88’ Κούτουλας) Σαμπανάτζοβιτς, Παπαϊωάννου, Αλεξανδρής, Σαβέβσκι, Δημητριάδης, Σταματής, Σλίσκοβιτς (56’ Μητρόπουλος)

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X