Πρέπει να μιλήσει στον κόσμο της ΑΕΚ, ο μόνος που έχει τις απαντήσεις

Πρέπει να μιλήσει στον κόσμο της ΑΕΚ, ο μόνος που έχει τις απαντήσεις
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για το χρέος προς εκείνους που στηρίζουν σταθερά και αμείωτα από την… Γ’ Εθνική

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η επιτομή της αγωνιστικής αποτυχίας σε βάθος τετραετίας, ολοκληρώθηκε για την ΑΕΚ, με έναν τρόπο που της άξιζε, το βράδυ του Σαββάτου στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Δεχόμενη τρία γκολ μέσα σε 15 λεπτά από μια ομάδα που στα υπόλοιπα ματς των πλέι οφ (εκτός αυτών με την ΑΕΚ), είχε πετύχει άλλα τρία! Στα δύο ματς με την ΑΕΚ, πέτυχε πέντε! Ηταν ξεκάθαρο μετά το 0-2 ότι από τον Αρη, δεν το πίστευε κανείς! Αλλά αρκεί που το… πίστευε η πιο λούζερ ΑΕΚ της ιστορίας!

Τώρα που η ΑΕΚ «κατόρθωσε» να βγει 5 η στο πρωτάθλημα και να μείνει εκτός Ευρώπης για πρώτη φορά ύστερα από το 1987 (με εξαίρεση τη σεζόν του υποβιβασμού) θα βγουν και θα μιλήσουν και θα γράψουν οι πάντες για την αποτυχία, τις ευθύνες, τα κακώς κείμενα. Τώρα όμως είναι αργά και δεν ωφελεί.

Θέλω να σας ομολογήσω ότι είχα μια σκέψη όταν η ΑΕΚ προηγήθηκε με 2-0. Είχα λοιπόν τη σκέψη ή μάλλον το φόβο, ότι σε περίπτωση που νικούσε η ΑΕΚ, θα πανηγύριζαν οι ανίκανοι και οι λούζερ που έφεραν την ομάδα στο σημείο να παίζει για την 4 η θέση με τον Αρη. Και θα μας τα εμφάνιζαν όλα ωραία και καλά. Αν μη τι άλλο, τώρα, θέλω να πιστεύω ότι θα εξαφανιστούν από την ΑΕΚ, όλοι τους.

Αναπάντητα ερωτήματα

Ο κύκλος της αποτυχίας έκλεισε και για αυτόν μόνο ένας πρέπει και οφείλει να μιλήσει. Το οφείλει στον κόσμο της ΑΕΚ. Κανένας άλλος δεν έχει σημασία τώρα, είτε τα θυμήθηκε τώρα και τα αναφέρει για πρώτη φορά, είτε τα επαναλαμβάνει για πολλοστή, να λέει και να γράφει για το τι έφταιξε για την αποτυχία τετραετίας.

Ομως, ο Δημήτρης Μελισσανίδης πρέπει να βγει και να μιλήσει δημόσια στον κόσμο της ΑΕΚ, σε μια κανονική συνέντευξη Τύπου. Και να απαντήσει αρχικά σε όλα τα ερωτήματα που έχουν μείνει αναπάντητα, ώστε να κλείσει οριστικά ο κύκλος της αποτυχημένης τετραετίας. Και κατόπιν να εξηγήσει στον κόσμο πώς θα πορευτεί η ΑΕΚ από εδώ και στο εξής, μπαίνοντας πλέον στο νέο της γήπεδο.

Είναι ένα χρέος προς τον φίλαθλο κόσμο της ΑΕΚ, που στήριξε την ομάδα από τους 30.000 που τραγουδούσαν μέχρι και στα ημίχρονα των αγώνων με τη Θύελλα Ραφήνας για να περάσει ο καιρός πιο εύκολα μέχρι και φέτος, κόβοντας στο ΟΑΚΑ, τον ίδιο αριθμό εισιτηρίων με τον Ολυμπιακό…

Αυτός ο κόσμος δικαιούται να μάθει για ποιο λόγο διαλύθηκε και δεν στηρίχθηκε, ο προπονητής που έκανε την ΑΕΚ να αρνείται να χάσει τη σεζόν 2017-2018, με αποτέλεσμα να μετατραπεί πολύ γρήγορα σε μια ομάδα που… αρνείται να κερδίσει.

Δικαιούται να μάθει για ποιο λόγο έφυγε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, που είχε μια οντότητα και μια προσωπικότητα που ενέπνεε σεβασμό στην ομάδα και έσβηνε «φωτιές» όταν πήγαιναν να ανάψουν μέσα στα αποδυτήρια. Και που αν μη τι άλλο, είχε τα άντερα να μιλάει με τη γλώσσα της αλήθειας στον Δημήτρη Μελισσανίδη και όχι να του χαϊδεύει τα αυτιά.

Δικαιούται να μάθει ο κόσμος της ΑΕΚ, για ποιο λόγο έφυγε ένα απόλυτα επιτυχημένο στέλεχος, όπως ήταν ο Μηνάς Λυσάνδρου, κάτι που εκτός από ότι το διαπιστώσαμε όλοι όσοι κινούμαστε γύρω από την ομάδα, είχαν να το λένε και οι πάντες, μέχρι και οι… «απέναντι».

Βρήκαν την υγειά τους όσοι έφυγαν

Ο κόσμος της ΑΕΚ θα ήθελε να μάθει αν αισθάνεται ο Δημήτρης Μελισσανίδης δικαιωμένος, που βλέπει όλα τα παιδιά που του είπαν ορισμένοι να… ξαποστείλει, να κάνουν ασύλληπτα πράγματα, να κατακτάνε τίτλους, να βγαίνουν πρώτοι σκόρερ, να αναδεικνύονται MVP στα πρωταθλήματα των χωρών τους, να σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Αν αισθάνεται δικαιωμένος για τις επιλογές που έγιναν με τον Μπακασέτα, με τον Λαμπρόπουλο, με τον Γιακουμάκη, με τον Λιβάγια, με τον Μπογέ κ.τ.λ. Και για ποιο λόγο, όλοι αυτοί και άλλοι πολλοί, βρήκαν την… υγειά τους, φεύγοντας μακριά από την ΑΕΚ.

Να μάθει ο κόσμος της ΑΕΚ, για ποιο λόγο έφυγε ο Μαϊστόροβιτς, για ποιο λόγο θεωρήθηκε «αποτυχημένος» ο Ίλια Ίβιτς και αντίθετα παραμένουν στο πόστο τους, ο Παπαδημητρίου και ο Κονέ, που πέρυσι τον Γενάρη «φόρτωσαν» στην ομάδα τον Νταντσένκο και δεν βρήκαν ούτε έναν αξιόλογο παίκτη και φέτος τον Γενάρη «φόρτωσαν» στην ομάδα τον Φράνσον και δεν βρήκαν πάλι έναν αξιόλογο παίκτη.

Να κλείσει ο κύκλος της πιο λούζερ ΑΕΚ της ιστορίας

Είναι κάποια από τα ερωτήματα που μου έρχονται αυθόρμητα στο μυαλό και που δεν τα έχω μαζέψει, αλλά που νομίζω ότι θα ήθελε ο φίλαθλος κόσμος της ΑΕΚ να απαντηθούν, μόνο από τον Δημήτρη Μελισσανίδη και από κανέναν άλλον. Για να κλείσει οριστικά και αμετάκλητα ο κύκλος της πιο λούζερ ΑΕΚ της ιστορίας. Μιας ΑΕΚ που έπαψε να είναι ΑΕΚ. Οχι φυσικά επειδή δεν πήρε κάποιον τίτλο. Κι αν έχουμε ζήσει ομάδες της ΑΕΚ που δεν κατακτούσαν τίτλους, αλλά που δεν έπαυαν να είναι ΑΕΚ.

Είναι πολύ κρίμα και άδικο να συνδυάζεται αυτή η υπερπροσπάθεια που έγινε για το γήπεδο από τον ίδιο τον Δημήτρη Μελισσανίδη, με μια ομάδα που στον αγωνιστικό τομέα δεν θυμίζει σε τίποτα ΑΕΚ και κυρίως στη νοοτροπία. Μόνο αυτός μπορεί τώρα να κλείσει αυτόν τον κύκλο της αποτυχημένης τετραετίας και να δώσει ένα οριστικό τέλος σε αυτή την ΑΕΚ που δεν αντέχεται.

Αρκεί να έχει αναγνωρίσει τις τόσες πολλές λανθασμένες επιλογές που αφορούν στο αγωνιστικό. Και δεν πιάνω το κεφάλαιο «προπονητές», που είναι ένα… βιβλίο αποτυχίας από μόνο του. Γιατί όλοι αυτοί που έφεραν την ομάδα σε αυτό το χάλι, δεν είδαν… φως και μπήκαν σε Σπάτα και Μαρούσι. Επιλογές του Δημήτρη Μελισσανίδη ήταν και δυστυχώς είναι ακόμα.

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X