Η ΑΕΚ κατέστρεψε το ευρωπαϊκό ranking της μέσα σε 3 χρόνια!

Η ΑΕΚ κατέστρεψε το ευρωπαϊκό ranking της μέσα σε 3 χρόνια!
Photo Credits: INTIME

Μία αποτυχία που θα την κουβαλάει η ΑΕΚ για τα επόμενα πέντε χρόνια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τη σεζόν 2017/18 η ΑΕΚ έκλεινε την ευρωπαϊκή της χρονιά, έχοντας συγκεντρώσει 9.000 βαθμούς.

Η Ενωση επέστρεφε σε ευρωπαϊκό όμιλο, έχτισε ένα εκπληκτικό (ευρωπαϊκό) αήττητο και την επόμενη χρονιά μπήκε και στους ομίλους του Champions League. Παρά το γεγονός, ότι δεν πήρε ούτε βαθμό στον όμιλο με Μπάγερν, Αγιαξ, Μπενφίκα, εντούτοις το μπόνους των 4.000 βαθμών ήταν επίσης δικό της.

Η ΑΕΚ έδειχνε πως έχει δυναμική να χτίσει μια καλή πενταετία στο Club Ranking το οποίο θα της εξασφάλιζε καλύτερες ευρωπαϊκές κληρώσεις. Οτι έχτισε όμως αυτά τα δύο χρόνια, όχι μονο το διέλυσε τα επόμενα τρία, αλλά πλέον για να επανέλθει εκεί που βρισκόταν θα χρειαστούν μόνιμες υπερβάσεις.

H Ευρώπη, η βαθμολογία της UEFA και το Club Ranking χρειάζονται κυρίως συνέπεια. Η συνέπεια, μπορεί να φέρει κάποια στιγμή και την υπέρβαση. Δυστυχώς, έτσι όπως τα έκανε τα προηγούμενα χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο για να βγουμε πάλι στον αφρό και οι ομάδες μας να έχουν ευκολότερο έργο στα προκριματικά θα χρειαστεί ταυτόχρονα η υπέρβαση με τη συνέπεια.

Επιστρέφουμε στα της ΑΕΚ η οποία την σεζόν 2019/20 αποκλείστηκε από την Τραμπζονσπόρ καλοκαιριάτικα, την χρονιά 2020/21 μπήκε στους ομίλους του Europa League αλλά κατάφερε σε όμιλο με Λέστερ, Μπράγκα και Ζόρια να πάρει μόνο 3 βαθμούς σε έξι ματς. Ο αποκλεισμός από την Βελέζ το προηγούμενο καλοκαίρι από τον 2ο προκριματικό του Europa Conference League (!) φάνταζε ως το κερασάκι στην τούρτα στο κακό σερί που δημιουργούσε η Ενωση στην Ευρώπη.

Tελικά το κερασάκι είναι ο αποκλεισμός από την Ευρώπη μέσω του πρωταθλήματος! Η ΑΕΚ θα έχει μηδενική βαθμολογία την επόμενη σεζόν στην Ευρώπη και ταυτόχρονα θα χάσει την καλύτερη της πενταετίας… Τι σημαίνει αυτό;

Πως η ΑΕΚ εκεί που πάλευε να μπει στο top 50 του Club Ranking του χρόνου θα βρίσκεται στη θέση 103 (και βλέπουμε πόσο θα πέσει)!

Για την ακρίβεια η πενταετία της ΑΕΚ διαμορφώνεται ως εξής:

2018/19: 4.000 βαθμούς
2019/20: 2.500 βαθμούς
2020/21 3.000 βαθμούς
2021/22: 1.500 βαθμούς
2022/23: –

Σύνολο: 11.000 βαθμούς

Με αυτή τη βαθμολογία θα μπει δηλαδή στις κληρώσεις εάν και εφόσον επιστρέψει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την σεζόν 2023/24. Θυμίζουμε πως του χρόνου θα διεκδικούν οι ελληνικές ομάδες πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια και όχι τέσσερα όπως ήταν φέτος.

Με τους 11.000 βαθμούς δεδομένα θα χρειαστεί υπέρβαση σε playoffs οποιασδήποτε διοργάνωσης για να επιστρέψει σε ομίλους. Ναι, ακόμα και στο Conference δεν θα είναι ισχυρή στα προκριματικά των playoffs. Καταλαβαίνετε λοιπόν πως ουσιαστικά έφτασε ξανά στο σημείο μηδέν σε ότι έχει να κάνει με την Ευρώπη.

Πηγή: gazzetta.gr

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X