Επένδυσες σε ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ και πλήρωσες τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ τους

Επένδυσες σε ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ και πλήρωσες τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ τους
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για τις επιλογές του Δημήτρη Μελισσανίδη που οδήγησαν στη μεγαλύτερη ΑΠΟΤΥΧΙΑ της νέας εποχής

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα το οποίο γενικά είναι δίκαιο. Σε ένα παιχνίδι ή σε ένα μικρό τουρνουά μπορεί να συμβούν εκπλήξεις. Όμως σε ένα «μαραθώνιο» αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Η φετινή σεζόν για την ΑΕΚ είναι το επιστέγασμα της ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ σε όλο της το μεγαλείο.

Δυστυχώς όλες οι επιλογές που έκανε ο Δημήτρης Μελισσανίδης αποδείχθηκαν λανθασμένες. Διότι στο τέλος της ημέρας αυτός είναι το απόλυτο αφεντικό και αυτός έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.

Η ΑΕΚ του Δημήτρη Μελισσανίδη και της «Αγιά-Σοφιάς» έμεινε εκτός Ευρώπης. Η ΑΕΚ χρειαζόταν το διπλό στο «Κλ. Βικελίδης» ή έστω την ισοπαλία για να εξαρτάται από την τύχη της στα αποτελέσματα των άλλων και ΑΠΕΤΥΧΕ παταγωδώς. Προηγούταν με 2-0, είχε το παιχνίδι στα χέρια της και κατάφερε σε διάστημα 19′ σε ένα ματς όπου απειλήθηκε μέχρι το 78′ σε δύο – τρεις φάσεις, να δεχθεί τρία γκολ! Τρία γκολ! Μιλάμε για ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ, ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ και αδιανόητη λουζεριά σε νοοτροπία!

Τα πράγματα είναι πολύ απλά και δεν χρειάζεται να κάνουμε σπουδαίες αναλύσεις. Έτσι και αλλιώς σε αυτό τον μικρόκοσμο, όταν βάζεις όλα τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι, αυτά θα φουσκώνουν.Επένδυσες σε ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ και πλήρωσες τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ τους

Η ΑΕΚ πήγε το καλοκαίρι σε έναν προπονητή που αποδείχθηκε ανεπαρκής στην πίεση και στις απαιτήσεις του club. Έψαξε να φύγει ακόμα και πριν το ματς της Τούμπας. Το «διαζύγιο» ακολούθησε μία ακατανόητη επιλογή προπονητή από τα Lidl, που από τον οργανισμό της επίσημης ΑΕΚ παρουσιάστηκε ως ο νέος Γιούργκεν Κλοπ. Ακόμα και όταν ήταν ξεκάθαρο ότι όλα πάνε στα… βράχια η ΑΕΚ δεν έκανε αυτό που έπρεπε. Στήριξε κάποιον που έπρεπε να στείλει αδιάβαστο. Όλα τα εγκλήματα εκείνης της περιόδου η ΑΕΚ τα βρήκε μπροστά της και τα πλήρωσε πανάκριβα.

Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ επένδυσε σε ανθρώπους χωρίς καμία εμπειρία και ελάχιστες ικανότητες. Παναγιώτης Κονέ και Γιάννης Παπαδημητρίου δε θα έπρεπε ποτέ να είναι στην ΑΕΚ. Ή να το θέσω κάπως διαφορετικά. Να έχουν αυτές τις θέσεις στην πρώτη ομάδα. Κανένας τους δεν έχει το ειδικό βάρος. Ούτε την εμπειρία, ούτε τις γνώσεις. Όλοι μαθαίνουν στην καμπούρα της ΑΕΚ. Στου… κασίδη το κεφάλι. Όμως η ΑΕΚ δεν μπορεί, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, να γίνεται «πειραματόζωο». Και αυτό έγινε φέτος.

Μιλούσες με στελέχη της ΠΑΕ και η πλάκα είναι ότι ο ένας έλεγε για τον άλλον πόσο καλή δουλειά κάνει και όταν φτάναμε στην ώρα των ευθυνών, έδειχναν ο ένας τον άλλο. Κατάντια!

Να πάμε στην επικοινωνία του συλλόγου σε όλα τα επίπεδα; Τραγική, ανύπαρκτη, πάντα ακολουθούσε τις εξελίξεις και ποτέ δεν έβγαινε μπροστά από αυτές. Ανίκανη να κρατήσει «στεγανά», ανίκανη να χαράξει πολιτική και να «οδηγήσει» τα πράγματα όπως θέλει η ίδια.

Διαιτησία, ΕΠΟ, οικονομικό και πρεστίζ

Να πάμε στη διαιτησία; Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν φταίει καμία διαιτησία για ότι συνέβη στην ΑΕΚ. Όμως όποτε υπήρξε μία φάση που θα μπορούσε να πάρει η ΑΕΚ όχι μόνο την έστησαν στον τοίχο, αλλά «βίασαν» και την πραγματικότητα. Από την ιστορία με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, το πέναλτι του Βράνιες με τον Ολυμπιακό, το γκολ του Τσούμπερ στην Τούμπα.

Ακόμα και χθες σε πρώτο χρόνο πήγαν να σου «κλέψουν» ένα γκολ και να σου καταλογίσουν ένα ανύπαρκτο πέναλτι εις βάρος σου. Ο Κλάτενμπεργκ έχει γλεντήσει την ΑΕΚ και έχει μείνει ο Μελισσανίδης να φωνάζει στο ημίχρονο και να τρώει τιμωρίες.

Τι πρόσφερε ο Γιάννης Παπαδόπουλος στην ΑΕΚ; Το απόλυτο τίποτα. Πήρε κάτι η ΑΕΚ από την ΕΠΟ; Όχι. Πήρε στο θέμα της διαιτησίας; Όχι. Πήρε από το… παρασκήνιο; Όχι. Μήπως πήρε στο οικονομικό (σ. σ. στα παζάρια των deal); Μπορεί η ΑΕΚ να γλίτωσε 500 χιλιάρικα, ένα εκατομμύριο. πέντε εκατομμύρια, δέκα να βάλω εγώ, αλλά η ζημιά η αγωνιστική που καταγράφηκε την τελευταία διετία, όχι απλά είναι μεγαλύτερη, αλλά τεράστια.

Μόνο η χασούρα από την Ευρώπη την τελευταία διετία ξεπερνάει τα δέκα εκατομμύρια. Για να μη μιλήσω για τη διαφορά από τους άλλους. Που έφτασε η ΑΕΚ ακόμα και με το τρίτο μπάτζετ του πρωταθλήματος να βγει πέμπτη!

Να πάμε στο ευρωπαϊκό μέλλον του συλλόγου; Η μη έξοδος ούτε στο Conference της επόμενης χρονιάς καταδικάζει σε χειρότερες μέρες την ομάδα στο μέλλον της. Και αυτό θα το βρει μπροστά της όταν θα ξαναβγεί στην Ευρώπη. Να μιλήσουμε για το πρεστίζ; Η ΑΕΚ της «Αγιά Σοφιάς» δε θα παίζει στην Ευρώπη. ΚΑΤΑΝΤΙΑ!Επένδυσες σε ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ και πλήρωσες τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ τους

Για μένα ο Δημήτρης Μελισσανίδης που έχει όλη την ευθύνη, σήμερα κιόλας πρέπει να ζητήσει τις ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ όλων των στελεχών και των υπαλλήλων της ΠΑΕ. Όλων! Το κάζο είναι τεράστιο. Και ο Μελισσανίδης οφείλει να το διορθώσει, αλλάζοντας τα πάντα! Μέχρι και την… καθαρίστρια!

Κεφάλαιο ποδοσφαιριστές

Δυστυχώς η συντριπτική πλειοψηφία τους αποδείχθηκαν ανεπαρκείς για να κάνουν έστω και τα βασικά. Τη νέα χρονιά δεν μπορούν να βρίσκονται παίκτες στο ρόστερ όπως οι: Τσιντώτας, Μπακάκης, Βράνιες, Τζαβέλλας, Άμραμπατ, Μάνταλος, Λε Ταλέκ, Τάνκοβιτς, Άμραμπατ και Ανσαριφάρντ. Δε θα είναι οι: Αθανασιάδης, Μισελέν, Σβάρνας, Σιμόες, Γέβτιτς και Σάκχοφ. Πολύ πιθανό να μην έχεις ούτε τον Κριχόβιακ. Και εννοείται ότι δεν μπορεί να είναι πρώτη σου επιλογή ο Ρότα στο δεξί άκρο της άμυνας, ή ο Μήτογλου στο κέντρο της. Ή να έχεις στο ρόστερ σου παίκτες όπως ο Φράνσον που έχουμε δει μόνο το νούμερο στη φανέλα του. Δε γίνεται να έχεις τέτοια ποιοτική διαφορά από τους ανταγωνιστές σου. Και εννοείται ότι δεν φταίνε αυτοί που είναι στην ΑΕΚ αλλά αυτοί που τους έφεραν!

Η ΑΕΚ χρειάζεται τουλάχιστον δέκα εξαιρετικές μεταγραφές για να συνέλθει. Ποιος θα τους επιλέξει αυτούς. Αυτοί που απέτυχαν να βγάλουν την ομάδα στην Ευρώπη; Αυτοί που τους διαχειρίστηκαν με κωμικοτραγικό τρόπο; Αυτοί που δεν μπορούσαν να βρούνε έναν χαφ ενώ έψαχναν τέσσερις μήνες; Πλάκα κάνουμε;

Ο κόσμος έχει δίκιο και δε θα χαρούμε την προοπτική της επιστροφής

Ο κόσμος είναι στα κάγκελα και έχει απόλυτο δίκιο. Τέσσερα χρόνια με τη μία αγωνιστική αποτυχία να διαδέχεται την άλλη και τις «σφαλιάρες» συνεχόμενες. Έχουμε μπει στην τελική ευθεία της τεράστιας προοπτικής του νέου γηπέδου και δυστυχώς δεν μπορούμε να τη χαρούμε όπως πρέπει.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει κάνει τεράστια έργα για το μέλλον της ΑΕΚ, αλλά το παρόν είναι κατάμαυρο. Μπροστά του μία πολύ κομβική απόφαση. Πρέπει να επιλέξει στελέχη και υπαλλήλους στην ΠΑΕ ΑΕΚ, όπως ακριβώς επιλέγει στελέχη στην AEGEAN. Να φέρει τους καλύτερους σε κάθε τομέα. Οτιδήποτε άλλο θα είναι συμβιβασμός και παραδοχή ήττας.

ΥΓ: Είμαι βέβαιος πως θα βγούνε κάποιοι και θα πούνε να… ακολουθήσει η ΑΕΚ το φετινό παράδειγμα του Παναθηναϊκού και πως ο Αλμέιδα θα έχει πλέον όλο το χρόνο μπροστά τους για να δουλέψει και να χτίσει την ομάδα από το μηδέν με ένα παιχνίδι την εβδομάδα. Όποιος το κάνει, δεν έχει ιδέα από ΑΕΚ και θα είναι ντροπή να το ξεστομίσει! Θα προσβάλλει την ιστορία και το μέγεθος αυτού του συλλόγου. Τόσο απλά και τόσο ξεκάθαρα.

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X