Αγριο ξύλο στον Κορυδαλλό, η απόδραση της ΑΕΚ με δέκα παίκτες!

Αγριο ξύλο στον Κορυδαλλό, η απόδραση της ΑΕΚ με δέκα παίκτες!

Σπουδαία νίκη της ΑΕΚ επί της Προοδευτικής με πέντε γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και σοβαρά επεισόδια!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ανατρέχοντας στα αρχεία των αγώνων της ΑΕΚ, βρίσκουμε αποτελέσματα που φαίνονται απολύτως φυσιολογικά, όπως το 5-1 της ΑΕΚ επί της Προοδευτικής σαν σήμερα πριν από 64 χρόνια. Αν… σκαλίσεις, όμως, λίγο παραπάνω το παρασκήνιο ενός αποτελέσματος, ανακαλύπτεις πράγματα που δεν τα φαντάζεσαι: όπως, παραδείγματος χάριν, ότι οι δύο ομάδες ήταν ισόβαθμες πριν το ματς και ότι πήγαιναν για πρωτάθλημα (το παλιό, το Πανελλήνιο, προ Α’ Εθνικής), ότι όλα τα γκολ σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο και ότι η ΑΕΚ έπαιζε με δέκα παίκτες από το 32’! Αλλά και ότι ο διαιτητής διανυκτέρευσε στο Λαϊκό Νοσοκομείο, μετά από ξυλοδαρμό από τους Κορυδαλλιώτες στα αποδυτήρια!

Η  ΑΕΚ είχε μπει δυνατά στον αγώνα, αλλά ο Βολιώτης διαιτητής Παπαθανασίου και ο επόπτες του πρόλαβαν να εκνευρίσουν παίκτες και οπαδούς της ΑΕΚ μέσα στο πρώτο μισάωρο. Αποκορύφωμα ήταν ένα πέναλτι που δεν καταλογίστηκε σε ανατροπή του Κώστα Νεστορίδη, με αποτέλεσμα να περικυκλωθεί από παίκτες και των δύο ομάδων. Κάπου εκεί ο Σουρούνης βρέθηκε πεσμένος στο έδαφος και ο διαιτητής απέβαλε τον ακραίο επιθετικό της ΑΕΚ Λάκη Εμμανουηλίδη, επειδή βρισκόταν πιο κοντά στον παίκτη της Προοδευτικής!

Η η ΑΕΚ έπρεπε να παίξει με δέκα παίκτες για μια ώρα και αυτό δεν ήταν καθόλου εύκολο απέναντι σε μια ομάδα σχεδόν ισάξια. Στο 41’ ακυρώθηκε γκολ της Προοδευτικής με τον Κανσό επειδή ήταν οφσάιντ ο Χριστοφορίδης (έμεινε στο έδαφος για να μείνει εκτός παιχνιδιού, αλλά έκανε το λάθος να σηκωθεί όταν πια η φάση είχε εξελιχθεί) και ήταν πλέον η σειρά των φιλοξενουμένων να περικυκλώσουν τον διαιτητή. Το ημίχρονο τελείωσε με 15’ καθυστέρησης!

Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, η ΑΕΚ των δέκα παικτών επέβαλε την κλάση και την προσωπικότητά της. Με «εγκέφαλο» τον Σταματιάδη και με αιχμές των αντεπιθέσεων τους Κανάκη, Άμπο και Νεστορίδη, πέτυχε τρία γκολ: στο 53’ με τον Χρήστο Άμπο, στο 58’ με πλασέ του Κώστα Νεστορίδη και 67’ με πέναλτι του ίδιου. Όλα τα γκολ ξεκίνησαν από προσπάθειες του Σταματιάδη!

Μετά το 3-0 η Προοδευτική παράτησε το παιχνίδι και επικεντρώθηκε αποκλειστικά στις διαμαρτυρίες. Μάλιστα ο Σουρούνης έκανε την απρέπεια έναντι των συμπαικτών του να περπατάει επιδεικτικά μέσα στο γήπεδο την ώρα που παιζόταν το ματς και να μη συμμετέχει στο παιχνίδι. Στο 68’ ο Χριστοφορίδης μείωσε, αλλά στο 71’ έγινε το 4-1 με φάουλ του αποβιώσαντα Γιάννη Κανάκη από 25 μέτρα. Το σκορ έκλεισε στο 86’ με το τρίτο γκολ του Νεστορίδη.

Και ενώ οι παίκτες των δύο ομάδων αποχώρησαν μέσα σε κλίμα σχετικής ηρεμίας, στα αποδυτήρια έγιναν έκτροπα. Ο οπαδός της Προοδευτικής ονόματι Τσικουρλής γρονθοκόπησε τον διαιτητή Παπαθανασίου και τον έστειλε επειγόντως στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Ο δράστης συνελήφθη και πέρασε τη νύχτα στο αστυνομικό τμήμα Νέας Φιλαδέλφειας!

Μετά από όλα αυτά, η ΑΕΚ μείωσε την απόσταση από τον Ολυμπιακό (0-0 με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη) στον ένα βαθμό και η μάχη του τίτλου συνεχιζόταν. Ο κόσμος και οι παίκτες της ΑΕΚ, μετά από μια νίκη με 5-1 με δέκα παίκτες, πίστευαν ακόμα περισσότερο στην ομάδα τους!

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Σεραφείδης, Αναστασιάδης, Μελισσής, Τσαγγάρης, Γιαφάλογλου, Πούλης, Εμμανουηλίδης, Νεστορίδης, Κανάκης, Σταματιάδης, Αμπος.

Η Ανάλυση του ΑΕΚ - Άρη 2-0 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 15/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X