Eurovision: Σήμερα ο μεγάλος τελικός – Πότε θα εμφανιστεί η Ελλάδα, ποια θα ανακοινώσει το 12άρι

Eurovision: Σε ποια θέση θα εμφανιστεί η Ελλάδα στον τελικό (ΦΩΤΟ)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ώρα για τον μεγάλο τελικό της Eurovision έφτασε.

Απόψε στις 22:00, η Αμάντα Γεωργιάδη θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον τελικό της 66ης διοργάνωσης μουσικού τραγουδιού της Eurovision. Η Ελληνίδα τραγουδίστρια θα ερμηνεύσει το «Die together», μια ιδιαίτερα συναισθηματική και ταυτόχρονα δυναμική αυτοβιογραφική μπαλάντα.

Η νεαρή ερμηνεύτρια πέρασε με χαρακτηριστική άνεση από τον Α΄ Ημιτελικό της 10ης Μαΐου ανάμεσα σε 17 χώρες, σε αντίθεση με την Κύπρο και την Ανδρομάχη, η οποία δεν κατάφερε με το «Ela» να πάρει την πρόκριση την Πέμπτη (12/5) στον Β’ Ημιτελικό.

Η σειρά εμφάνισης της Ελλάδας στη Eurovision

Γνωστή έγινε χθες (13/5) η σειρά εμφάνισης των χωρών στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου. Η Ελλάδα με την Αμάντα Γεωργιάδη και το τραγούδι «Die together» θα διαγωνιστεί στην 17η θέση.

Η σειρά εμφάνισης στον τελικό της Eurovision
Η σειρά εμφάνισης στον τελικό της Eurovision / Φωτογραφία: EBU

Εντός 10άδας η Ελλάδα σύμφωνα με τα προγνωστικά

Οι αποδόσεις των στοιχηματικών αλλάζουν ώρα με την ώρα, όμως αυτή τη στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται στην 7η θέση, έχοντας από πάνω τις 3 από τις 5 χώρες των «Big Five» (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιταλία). Βέβαια αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, καθώς τα προγνωστικά έπεσαν σε κάποιες χώρες εντελώς έξω στους ημιτελικούς, με χώρες φαβορί να μην παίρνουν το «εισιτήριο» για σήμερα.

Τα προγνωστικά για τον τελικό της Eurovision
Τα προγνωστικά για τον τελικό της Eurovision / Φωτογραφία: Twitter

Οι 25 χώρες του τελικού

Ας δούμε όμως ποιες είναι οι 25 χώρες που θα διαγωνιστούν στον μεγάλο τελικό της Eurovision 2022.

Από τον Α’ ημιτελικό πέρασαν: Ελβετία, Αρμενία, Ισλανδία, Λιθουανία, Πορτογαλία, Νορβηγία, Ελλάδα, Ουκρανία, Μολδαβία, Ολλανδία.

Από τον Β’ ημιτελικό πέρασαν: Βέλγιο, Τσεχία , Αζερμπαϊτζάν, Πολωνία, Φινλανδία, Εσθονία, Αυστραλία, Σουηδία, Ρουμανία, Σερβία.

Οι «Big Five», δηλαδή Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία και Γερμανία περνούν κατευθείαν στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης χωρίς να τίθενται σε ψηφοφορία στους ημιτελικούς.

Ποια θα ανακοινώσει την ελληνική βαθμολογία

Η Στεφανία Λυμπερακάκη θα ανακοινώσει το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής, στον Μεγάλο Τελικό της 66ης Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί στο Pala Olympico του Τορίνο της Ιταλίας. Έναν χρόνο μετά η Στεφανία – που με το «Last Dance» έφερε την Ελλάδα στο τοπ 10 του Διαγωνισμού – παρουσιάζει τη δική της μουσική εκπομπή στην Ολλανδία, έχει κυκλοφορήσει τρία νέα singles, ενώ πρωταγωνιστεί σε κινηματογραφική ταινία που θα βγει στις αίθουσες τον Σεπτέμβριο. Στον φετινό τελικό του Διαγωνισμού αναλαμβάνει έναν άλλο ρόλο, να δώσει σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση την υψηλότερη βαθμολογία της Ελλάδας.

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X